İş stresi hem bedensel hem de ruhsal olarak kimi zaman bizi yorabilir. Kendimizi çaresiz, bunalmış ve aşırı stresli hissedebiliriz. İşimize konsantre olamaz ve işe gitmek istemeyiz. Hayata ve işimize karşı tüm umudumuzu yitirme noktasına gelebiliriz. Eyvah! Yoksa depresyonda olabilir miyiz? Hayır! Ama tükenmişlik sendromuna yakalanmış olabiliriz! Hiç merak etmeyin. Tam da bu yorucu ve stresli geçen zamanlar için neler yapmanız gerektiğini anlattığımız harika bir eğitim hazırladık.
Tükenmişlik Sendromu
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 7
İlgili ürünler
Psikoloji
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Sosyopatlık genellikle, aşk, suçluluk, utanç ya da pişmanlık gibi sosyal duyguların eksikliğiyle karakterize edilen psikolojik bir bozukluk. İnsanları etkileme ve kandırma konusunda onların eline hiç kimse su dökemez; kolay kolay kimsenin inanmayacağı yalanları allayıp pullayarak yutturmakta çok beceriklidirler. Sosyopatların etki alanlarına girmemek, oyununa gelmemek, kısaca zarar vermelerine fırsat vermemek için bu kişileri anında teşhis etmek [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Utangaç biri misiniz? Ya da çevrenizdeki insanlar size utangaç olduğunuzu söylüyor mu? Acaba benim hakkımda ne düşünüyorlar diye kendi kendinizi mi yiyorsunuz? Bugün sizleri Ali ile tanıştırmak istiyoruz. Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız, Ali’nin hikayesinde kendinizden bir parça bulacaksınız. Hazırsanız videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Ölüm, iflas, işsiz kalmak, yalnızlık, kaybetme, terk edilme, boşanma, hastalık… Tüm yaşamımız korkuyla dolu. Bunlardan korkmak bir açıdan normal gibi görünebilir. Ama sürekli de bununla yaşayamayız. Korkunun varlığı tüm yaşamımızı yok eder, bizi cansızlaştırır, enerjimizi tüketir. Korku günümüzde en önemli sorunlarımızdan biri, onunla yaşamayı ve onu anlamayı öğrenmeliyiz. Bu eğitimde korkuyla baş edebilmenizi ve korkularınızla [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz bebeklik dönemimizdeki anılarımızı hatırlamayız. Ancak bebeklik dönemi hepimizin şu an olduğu yeri belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Bebeklik döneminde oluşan aile bağları tüm hayatımızı şekillendirir. Bağlanma teorisi de bu şekilde ortaya çıkar. Peki, bağlanma teorisi nedir? Bebeklik dönemi hayatımızı nasıl etkiler? Gelin, bu soruları birlikte yanıtlayalım.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Özellikle sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde herkes süper insan olmaya çalışıyor. Peki, aynı anda birden fazla işi yapabilmek, her zaman mutlu ve başarılı olmak mümkün mü? Yoksa bu bir yanılgı mı? Tükenmişlik sendromunun asıl nedeni mükemmeliyetçilik algımız olabilir mi? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Korona virüs nedeniyle hepimiz evlerimizdeyiz. Alışık olmadığımız bu süreçle başa çıkmakta zorlandığımız zamanlar oluyor. Peki yaşadığımız kaygı ve stresle nasıl başa çıkacağız? Bu zorlu dönemdeki bilinmezliklerin üstesinden daha kolay gelebilmeniz için buradayız! Sizin için hazırladığımız eğitimimizde; bilinmezliklerle, kaygı ve stresle nasıl başa çıkabileceğinizi paylaşacağız. Hemen izlemeye başlasanız iyi edersiniz!
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde travmatik olaylara maruz kalırız. Bu olaylara sevilen birinin kaybı, ciddi bir hastalık, kaza veya kişisel saldırı örnek olarak verilebilir. Travmaların ardından genellikle yas dönemi yaşayarak iyileşebiliriz. Ancak bu süreç çeşitli nedenlerle aksayabilir ve önemli problemler ortaya çıkar. Travma Sonrası Stres Bozukluğu olarak bilinen bu durum toplumun % 10-15’ini etkilemektedir. Bu eğitimde [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Kendini herkesten çok seven insanlara ‘’narsist” denmesinin Yunan mitolojisine dayanan bir hikâyesi var. Bu narsistlerin atası olarak bilinen Narcissus’un hikâyesi. Hatta sadece narsistlik değil dilimize ‘’nergis” olarak geçen çiçeğin ismi de buradan geliyor. Gelin, Narcissus ve Echo’nun mitolojik hikâyesine beraber tanık olalım.