Yeşil Mutabakat Eylem Planı, karbon sıfıra ulaşmak için önemli bir adımdır. Kimya sektörü, enerji ve karbon hedeflerine ulaşılmasında önemli bir rol oynar. Çünkü çok yüksek miktarda enerji ve karbon emisyonları üretebilir. Peki, kimya sektöründeki AB eylem planları ve emisyon oranları nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.
AB Yeşil Mutabakat Çerçevesinde Kimya Sektörü
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Yeşil Mutabakat
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Makine ve beyaz eşya sektörü ürünleri kullandıkları enerji ve doğal kaynak sebebiyle Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında ön plana çıkan ürünlerdir. Sektörü AYM çerçevesinde etkileyecek olan düzenleme ise Döngüsel Ekonomi Eylem Planıdır. Peki, bu eylem planı neleri içerir? AB Yeşil Mutabakat kapsamında makine sektöründeki ihracat verileri nelerdir? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Yeşil Mutabakat
Döngüsel Ekonomi ve Türkiye’nin Döngüsel Ekonomiye Bakış Açısı
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Evet, Dünya olarak bir dönüşümün tam olarak içindeyiz. Lineer ekonomi modeli yerine döngüsel ekonomi artık gündemde. Peki, döngüsel ekonomi nedir? Türkiye’nin bu ekonomi biçimine bakış açısı nedir? İşletmeler için yararları nelerdir? Bu soruların ve daha fazlasının yanıtı eğitimimizde!
Yeşil Mutabakat
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 2
Türkiye’de metal sektörünün emisyon oranlarını biliyor musunuz? Yakında uygulamaya geçecek olan Sınırda Karbon Uyarlaması en çok metal sektörünü etkileyecek! Peki, bu kapsamda vergi miktarları ne kadar olacak? Gelin, birlikte öğrenelim!
Yeşil Mutabakat
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Karbon yönetimi günümüzde gittikçe önemli bir hâle geldi. Bu nedenle uluslararası uygulamalarla karbon salınımının önüne geçiliyor. Bu eğitimde uluslararası karbon salınımını azaltma faaliyetlerini, karbon vergisinin ne olduğunu, Sınırda Karbon Uygulamasını ve AÇA faaliyetlerini ele alacağız. Yararlı olması dileğiyle.
Yeşil Mutabakat
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 1
Sağlıklı bir hayat, sağlıklı bir çevreyle mümkündür. Çevre sorunları genellikle insan faaliyetlerinin doğal dengeyi bozmasıyla ortaya çıkar. Çevre Mevzuatı ve Çevre Yönetim Sistemi, kuruluşların faaliyetlerini kontrol ederek kaynak tüketimi ve atık üretimini denetler. Peki, tüm bu süreçler nasıl gerçekleşir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Yeşil Mutabakat
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Yeşil Mutabakat şirketlerin raporlama yöntemlerini bile değiştirdi! Hatta bu kapsamda artık üreticiler, ihracat yapmak için bazı belgeleri almak zorunda kalacak. Evet, üreticilere çok büyük bir görev düştüğünün farkındayız. Peki, nedir bu raporlama yöntemleri ve belgeler? Hadi, gelin birlikte bakalım.
Yeşil Mutabakat
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
İklim değişikliği sorunu günümüzde giderek büyüyen bir sorun. Peki, iklim değişikliği hızını azaltmak için ne yapmalıyız? Faaliyetlerimizin iklime etkisi nedir? Günlük hayatımızda iklim değişikliğini önlemek için neler yapabiliriz? Gelin, bu soruların yanıtını birlikte verelim.
Yeşil Mutabakat
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Gıda sektörü, çevresel sürdürülebilirlik açısından büyük bir öneme sahiptir. AB Yeşil Mutabakatı çerçevesinde gıda sektöründeki emisyon oranları ve sürdürülebilirlik stratejileri üzerinde duruluyor. Peki, bu emisyon oranları ve stratejiler nelerdir? Gıda paketleme, etiketleme ve saklama koşulları sürdürülebilirliği nasıl etkiler? Tüm bunların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!