Tekstil sektörü, kaynak tüketiminde gıda, barınma ve ulaştırmadan sonra en büyük dördüncü sektör ve sera gazı emisyonlarında en büyük beşinci sektördür. Bu nedenle, AB Yeşil Mutabakatı’na göre tekstil sektörünün sürdürülebilir hâle getirilmesi gerekiyor. Bu eğitimde, sürdürülebilir tekstil stratejileri ve REACH düzenlemeleri hakkında bilgi alacak ve sektörde çevreci adımlar atmanın önemini keşfedeceksiniz!
AB Yeşil Mutabakat Çerçevesinde Tekstil Sektörü
Related products
Yeşil Mutabakat
Yeşil Mutabakat’ın ne olduğu biliyor musunuz? Dünya’nın yaşadığı iklim sorunlarında sanayi ve üretimin payı oldukça fazladır. İşte Yeşil Mutabakat tam bu noktada devreye giriyor! AB’de başlayan yeşil dönüşüm giderek Dünya’ya yayılıyor. Hadi gelin, detayları birlikte öğrenelim.
Yeşil Mutabakat
Döngüsel Ekonomi ve Türkiye’nin Döngüsel Ekonomiye Bakış Açısı
Evet, Dünya olarak bir dönüşümün tam olarak içindeyiz. Lineer ekonomi modeli yerine döngüsel ekonomi artık gündemde. Peki, döngüsel ekonomi nedir? Türkiye’nin bu ekonomi biçimine bakış açısı nedir? İşletmeler için yararları nelerdir? Bu soruların ve daha fazlasının yanıtı eğitimimizde!
Yeşil Mutabakat
Tek kullanımlık plastik ambalajların yasaklandığını biliyor musunuz? SKU kapsamında plastik sektörü de yakında vergi yükümlülüğüne girecek. Peki, bu noktada Türkiye’de plastik sektörünün durumu nedir? Emisyon oranlarına göre vergilendirmeler nasıl olacak? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!
Yeşil Mutabakat
Yeşil Mutabakat ile dengeler değişiyor. Yeşil dönüşümün değiştirdiği ekonomik yapı, AB çerçevesinden çıkıyor. Yakında da küresel bir uygulamaya dönüşmesi bekleniyor. Peki, Türkiye bu dönüşümün neresinde? Eylem planı ve stratejileri neler? Gelin, birlikte bakalım.
Yeşil Mutabakat
Atmosfere yayılan sera gazı miktarı giderek artar. Bu nedenle Dünya’ya dönüşü olmayan zararlar verebiliriz. Peki, tam bu noktada karbon ayak izinin nedir? Çeşitleri nelerdir? Nasıl hesaplanır? Gelin, birlikte öğrenelim.
Yeşil Mutabakat
AB Yeşil Mutabakatı kapsamında cam-çimento sektörünün nasıl etkileneceğini biliyor musunuz? Bu eğitimde sektörel veriler, emisyon yoğunlukları ve ücretsiz emisyon hakkı konusunda bilgiler vereceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Yeşil Mutabakat
Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli değerlendirme raporuna göre Türkiye, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgelerden biri olan Akdeniz Havzası’nda yer alır. Bu nedenle Türkiye iklim değişikliğinin en büyük sebeplerinden biri olan karbon emisyonunu azaltıcı stratejiler geliştirir. Peki, ülkemizin bu konudaki stratejileri ve ana politikaları nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Yeşil Mutabakat
Yeşil Mutabakat Eylem Planı, karbon sıfıra ulaşmak için önemli bir adımdır. Kimya sektörü, enerji ve karbon hedeflerine ulaşılmasında önemli bir rol oynar. Çünkü çok yüksek miktarda enerji ve karbon emisyonları üretebilir. Peki, kimya sektöründeki AB eylem planları ve emisyon oranları nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.