Analitik düşünme, biri işin işleyişi veya problemin çözümü gibi konularda yaşanılan duruma çözüm veya aksiyon getirmek adına önemli bir yaklaşım biçimidir. Sorun çözme konusunda size ciddi anlamda zaman kazandırır. Peki, sizin analitik düşünme beceriniz ne durumda? Gelin, test edelim.
Analitik Düşünme Becerinizi Test Edin
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Midas laneti diye bir şey duydunuz mu? Bu hikâyeye göre Kral Midas, dokunduğu her şeyi altına dönüştürüyordu. Eğer Midas şu anda bunu yapsaydı ne olurdu? Daha da önemlisi ya dokunduğu şey bizim Dünya’mız olsaydı? Hadi, gelin bu soruların ve daha fazlasının cevabını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Bilim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Bir asansöre binip uzaya kadar ulaştığınızı hayal edin. Kulağa hoş geliyor değil mi? Aslında bilim insanları bir süredir bunun üzerine çalışıyor. çünkü bir asansör sistemi bildiğimiz roketlerden çok daha güvenli ve ucuz olabilir. Peki uzaya kadar ulaşan bir asansör üretmek gerçekten mümkün mü? Bu eğitimimizde sizlere Dünya’dan uzaya kadar giden asansörlerin nasıl üretilebileceğinden ve arkasındaki [...]
Bilim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Hepimiz su içmeden yüz saat hayatta kalabiliriz. Evet, bu bilgi oldukça önemli; ancak evrende onlarca yıl susuz yaşayabilen bir canlı var. Yalnızca 1 mm boyundaki bu canlı, dünyanın hem en sıcak hem de en soğuk iklimlerinde bile yaşayabiliyor, hatta yüksek radyasyon seviyelerine bile dayanabiliyor. İşte karşınızda tardigrada! Dünyadaki en dayanıklı canlılardan biri olan tardigrada, sekiz [...]
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Şu anda neredesiniz? Bu kulağa basit bir soru gibi geliyor olabilir. Ama kozmik açıdan baktığımızda hiç de öyle değil. Hatta yukarı aşağı gibi basit ifadeler bile fizikçilerin ‘’Konuşlanma sistemi’’ dediği kavramın bir illüzyonudur. Gelin, kozmik bir yolculuğa çıkıp evrendeki konumumuza dair sıra dışı gerçeklere tanık olalım.
Bilim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Evrenle ilgili pek çok sorunun anahtarı Büyük Patlama teorisidir. Bu teori, evrenin nasıl oluştuğu konusundaki sır perdesini aralıyor. Gelin, Büyük Patlama anına bir yolculuk yapalım ve bu bilmeceyi beraber çözelim.
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
Küresel ısınma Dünya’daki hayatı yok etme tehlikesine yol açıyor. Bu durumda yedek gezegen olarak Mars’a yerleşmek mantıklı görünüyor. Peki, Mars’ı Dünyalaştırmak mümkün mü? Kızıl gezegeni nasıl yaşanabilir hâle getirebiliriz? Gelin, Mars’a ufak bir yolculuk yapıp bu soruları cevaplayalım.
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Sapolsky insan davranışları teorisinde, her bir davranışın ardında doğal seleksiyondan kaynaklı biyolojik bir süreç olduğunu iddia eder. Eğer Sapolsky haklıysa, insan davranışlarını tam anlamıyla kavrayabilmek için olası davranış gerçekleşmeden, bir saniye önce beynin nöronlarında neler olduğunu öğrenmemiz gerekiyor. Ayrıca 5 milyon yıl önce, insanların ve şempanzelerin son ortak atalarını paylaştığı dönemde olanları ve o süre [...]
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz gökyüzüne bakarak evrenin sonsuzluğunu hayal ederiz. Yukarıda gördüğümüz gizemli evrenin dışında keşfedebileceğimiz daha birçok dünya var. Peki, evrenin derinliklerine doğru bir yolculuğa ne dersiniz? Hazırsanız başlıyoruz!