Bakteriler, bizimle birlikte bu gezegende milyonlarca yıldır yaşıyor. Hatta vücudumuzun neredeyse yarısını onların oluşturduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Yalnız kimisi çok yakın bir dostumuzken, kimisi de en büyük düşmanımız! Ve düşmanlarımızı yenmemize yardımcı olan büyük bir silahımız var: Antibiyotikler! Ancak bu noktada unutmamamız gereken önemli bir sorunumuz var: Ya antibiyotikler bizlere dost görünürken, aynı zamanda en büyük düşmanımızsa?
Antibiyotikler ve Sağlığımız
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Sağlık
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 6
Hepimiz kalp-damar hastalığının; sigara, tansiyon, kolesterol, şeker gibi faktörler nedeniyle meydana geldiğini düşünürüz. Ancak bu faktörlerin yanı sıra çok önemli bir risk faktörü daha vardır: Enflamasyon! Peki, enflamasyon nedir? Bunu önlemek için neler yapabiliriz? Sizin için hazırladığımız eğitimde enflamasyonu yakından tanıyacak ve sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. Yararlı olması dileğiyle.
Sağlık
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz oksijenin vücudumuz için önemini biliyoruz. Peki, oksijensizliğin nelere yol açtığını biliyor musunuz? Ya da hayatımızı nasıl etkilediğini? Merak etmeyin, sizin için hazırladığımız bu eğitimde oksijenle ilgili tüm detayları paylaşıyoruz. Şimdi arkanıza yaslanın ve eğitimimizi izleyin!
Sağlık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Aralıklı oruç, modern bir diyet programı olmaktan çok daha ötedir. Metabolizmanızın ihtiyacı olan bir uygulamadır. Peki, aralıklı oruç sağlığımıza nasıl etki ediyor? Gelin, birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Sağlık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Sık sık ateşlenir misiniz? Peki neden ateşlendiğinizi biliyor musunuz? Hepimiz zaman zaman sağlık sorunları yaşar ve ateşleniriz. Normal sıcaklığımız arttıkça rahatsızlıklarımız da artar. Sizin için hazırladığımız eğitimimizde “Neden ateşleniriz?” sorusunun cevabını bulacaksınız. Eğer hazırsanız videoyu başlatabilir ve zaman zaman yaşadığımız bu rahatsızlığın kaynağını öğrenebilirsiniz.
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir sivrisineğin bile vücudunuzun bağışıklık sistemi için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Böcek ısırığından sonra meydana gelen şişme ve kaşıntı, bağışıklık sistemimizin çalıştığını gösteren bir tepkidir. Peki, bu sistem tam olarak nedir? Savaşmayı nasıl öğrenir? Hangi hücreler bizleri hastalıktan korur? Kısaca; “Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?” Merak ediyorsanız hemen anlatalım.
Sağlık
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Sağlık okuryazarlığı sağlıklı bir yaşam için gereken en önemli becerilerden biridir. Peki, nedir sağlık okuryazarlığı? Bireyin verilen tıbbi bilgiyi anlayıp, yorumlaması ve buna uygun davranış göstermesidir. Unutmayın, yanlış bir bilgi bizi sağlığımızdan edebilir. Gelin her birimiz daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için sağlık okuryazarı olalım. Hazırsanız başlıyoruz
Sağlık
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
İlk aşınızı kaç yaşında oldunuz? Aşıların tehlikeli olduğunu düşünüyor musunuz? Yoksa madalyonun ikinci yüzü hiç aklınıza gelmemiş miydi? Bazı insanlar, aşıların sağlığımızı korumak yerine tehlikeye attığını düşünüyor. Peki ama neye dayanarak? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde aşıların vücudumuzda nasıl çalıştığını, gerçekte ne kadar tehlikeli olduğunu ve olası yan etkilerini anlatacağız. Hemen izlemeye başlasanız iyi edersiniz. [...]
Sağlık
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Sağlıklı ve uzun bir yaşam hepimizin hayalidir. Düzenli spor yapmak, dengeli beslenmek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak ve hijyene dikkat etmek sağlıklı yaşamın olmazsa olmazları arasındadır. Günümüzde bilim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler sağlık alanında da yeni gelişmeleri beraberinde getiriyor. Bu gelişmeleri takip etmek hem zor hem de kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu nedenle sizler için, güncel [...]