Aspirin dünyanın en bilindik ve en yaygın kullanılan ilacıdır. Evet, bir ağrımız olduğunda hemen aspirin almayı alışkanlık hâline getirmiş olabiliriz. Hatta bilim insanları uzun yıllar belli bir yaşın üzerindeki herkese günde ufak bir doz aspirin almasını önerdi. Peki, aspirinin yararları ve zararları nelerdir? Kimler kullanmalıdır? Gelin, birlikte öğrenelim.
Aspirin: Kime Yarar, Kime Zarar?
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Sağlık
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Bakteriler, bizimle birlikte bu gezegende milyonlarca yıldır yaşıyor. Hatta vücudumuzun neredeyse yarısını onların oluşturduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Yalnız kimisi çok yakın bir dostumuzken, kimisi de en büyük düşmanımız! Ve düşmanlarımızı yenmemize yardımcı olan büyük bir silahımız var: Antibiyotikler! Ancak bu noktada unutmamamız gereken önemli bir sorunumuz var: Ya antibiyotikler bizlere dost görünürken, aynı zamanda en [...]
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 5
Sağlık ve uzun bir hayat yaşamak istiyor musunuz? Ya da yaşlanmayan bir cilt hayali kuruyor musunuz? Peki, tüm bunları nasıl gerçekleştirebilirsiniz? Tabii ki, antioksidanlar! Gelin, birlikte antioksidanların vücudumuz için önemini anlayalım. Yararlı olması dileğiyle.
Sağlık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir ofis çalışanının hayatının 5 yılını oturarak geçirdiğini biliyor muydunuz? Oturmak kısa süreli olduğunda zararlı değildir. Hatta bedenimizin toparlanması için gereklidir. Ancak bedenimiz yine de oturmayı hiç mi hiç sevmez. Ne var ki hayat koşulları bizi sürekli oturmaya yönlendirir. Oturmak bize gerçekten zarar verir mi? Duruş bozuklukları, sırt ve bel ağrıları, bacaklarda uyuşma, şişlik…. Hem [...]
Sağlık
Eğitim Süresi: 66 dakika
Soru Sayısı: 14
Cinsellik insan doğasında bir ihtiyaçtır. Ama bu ihtiyacımız kimi zaman baskılanmaya çalışılır. Hatta cinselliğin bir tabu olması olumsuz ön yargılara neden olur. Unutmayın, baskılanan ihtiyaçlar psikolojimizi, ilişkilerimizi ve sosyal yaşamımızı olumsuz etkiler. Sizin için hazırladığımız bu eğitimimizde cinselliği A’dan Z’ye ele alan önemli bilgilere yer verdik. Şimdi arkanıza yaslanın ve öğrenmenin tadını çıkarın.
Sağlık
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
İlk aşınızı kaç yaşında oldunuz? Aşıların tehlikeli olduğunu düşünüyor musunuz? Yoksa madalyonun ikinci yüzü hiç aklınıza gelmemiş miydi? Bazı insanlar, aşıların sağlığımızı korumak yerine tehlikeye attığını düşünüyor. Peki ama neye dayanarak? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde aşıların vücudumuzda nasıl çalıştığını, gerçekte ne kadar tehlikeli olduğunu ve olası yan etkilerini anlatacağız. Hemen izlemeye başlasanız iyi edersiniz. [...]
Sağlık
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz oksijenin vücudumuz için önemini biliyoruz. Peki, oksijensizliğin nelere yol açtığını biliyor musunuz? Ya da hayatımızı nasıl etkilediğini? Merak etmeyin, sizin için hazırladığımız bu eğitimde oksijenle ilgili tüm detayları paylaşıyoruz. Şimdi arkanıza yaslanın ve eğitimimizi izleyin!
Sağlık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Vitaminler, vücudumuzun sağlığı için gerekli olan organik bileşenlerdir. Vücut sistemimizin hem en büyük savunucusu hem de bakım işçileridir. Kas ve kemik sistemimizi güçlendirir, besinlerin kullanılmasını sağlar, enerjiyi kullanmamıza yardımcı olur ve yaralarımızın iyileşmesinde önemli bir rol oynar. “Ben gayet sağlıklıyım. İhtiyacım yok!” demeyin ve gelin, vitaminlerin vücudumuzdaki görevlerini birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Sağlık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Aralıklı oruç, modern bir diyet programı olmaktan çok daha ötedir. Metabolizmanızın ihtiyacı olan bir uygulamadır. Peki, aralıklı oruç sağlığımıza nasıl etki ediyor? Gelin, birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.