Birçoğumuz bebeklik dönemimizdeki anılarımızı hatırlamayız. Ancak bebeklik dönemi hepimizin şu an olduğu yeri belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Bebeklik döneminde oluşan aile bağları tüm hayatımızı şekillendirir. Bağlanma teorisi de bu şekilde ortaya çıkar. Peki, bağlanma teorisi nedir? Bebeklik dönemi hayatımızı nasıl etkiler? Gelin, bu soruları birlikte yanıtlayalım.
Bebeklik Döneminin Hayatımıza Etkileri
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Psikoloji
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Korona virüs nedeniyle hepimiz evlerimizdeyiz. Alışık olmadığımız bu süreçle başa çıkmakta zorlandığımız zamanlar oluyor. Peki yaşadığımız kaygı ve stresle nasıl başa çıkacağız? Bu zorlu dönemdeki bilinmezliklerin üstesinden daha kolay gelebilmeniz için buradayız! Sizin için hazırladığımız eğitimimizde; bilinmezliklerle, kaygı ve stresle nasıl başa çıkabileceğinizi paylaşacağız. Hemen izlemeye başlasanız iyi edersiniz!
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Kendini herkesten çok seven insanlara ‘’narsist” denmesinin Yunan mitolojisine dayanan bir hikâyesi var. Bu narsistlerin atası olarak bilinen Narcissus’un hikâyesi. Hatta sadece narsistlik değil dilimize ‘’nergis” olarak geçen çiçeğin ismi de buradan geliyor. Gelin, Narcissus ve Echo’nun mitolojik hikâyesine beraber tanık olalım.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
İçerisinde hiçbir etken madde olmayan bir ilacın insanlar üzerinde nasıl olumlu etkileri olabileceğini biliyor musunuz? Tarihte bu şekilde o kadar çok gerçek olay var ki inanamazsınız. Pek çok sahte ilaç gerçeğine uygun düzeyde işe yarayabiliyor. Bu durum 1700 yıllardan beri görülen çok ciddi ve açıklanamayan toplumsal bir Fenomen. örneğin, yeni bir ilacı değerlendirmek için deneme [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 30 dakika
Soru Sayısı: 6
öfke en uygun ifade ile son derece sağlıklı ve normal bir duygudur. Bu şekilde ifade edildiğinde yapıcı, kişiler arasındaki iletişimi düzeltici olabilen bir duygudur. Ancak öfke kontrol edilemezse yıkıcı ve saldırgan bir davranış biçimine dönüşür. Genelde insanlar öfke ile ilgili sıkıntılarında öfke kontrolü için yardım almak ya da bu kontrolü sağlamak yerine öfke ve benzeri [...]
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde travmatik olaylara maruz kalırız. Bu olaylara sevilen birinin kaybı, ciddi bir hastalık, kaza veya kişisel saldırı örnek olarak verilebilir. Travmaların ardından genellikle yas dönemi yaşayarak iyileşebiliriz. Ancak bu süreç çeşitli nedenlerle aksayabilir ve önemli problemler ortaya çıkar. Travma Sonrası Stres Bozukluğu olarak bilinen bu durum toplumun % 10-15’ini etkilemektedir. Bu eğitimde [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Utangaç biri misiniz? Ya da çevrenizdeki insanlar size utangaç olduğunuzu söylüyor mu? Acaba benim hakkımda ne düşünüyorlar diye kendi kendinizi mi yiyorsunuz? Bugün sizleri Ali ile tanıştırmak istiyoruz. Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız, Ali’nin hikayesinde kendinizden bir parça bulacaksınız. Hazırsanız videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Duygusal istismar, psikolojik açıdan insanın duygularının sömürülmesi ve kötüye kullanılmasıdır. çoğu zaman gözle görülür bir belirtisi olmadığı için göz ardı edilebilir. Ancak psikolojik anlamda kişiye çok zarar verir. Peki, duygusal istismarın belirtileri nelerdir? Bu belirtilerle karşılaşırsak neler yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.