Beyin tipimizi belirlemek, kendi çalışma alışkanlıklarımızı değiştirebilmemiz için oldukça önemlidir. Beyin yapımıza uygun öğrenme şeklini bulduğumuzda, öğrenmek kolaylaşır ve zevkli hale gelir. Peki, siz hangi beyin tipine sahipsiniz? Gelin birlikte keşfedelim!
Beyin Tipinize Göre Öğrenin
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 39 dakika
Soru Sayısı: 0
Yetişkinlere eğitim verirken nasıl davranmanız, nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Yetişkinlerin öğrenme hızı, yöntem ve alışkanlıkları kişiden kişiye değişir. özellikle eğitim verilen kuşak da vereceğiniz eğitimi büyük oranda etkiler. Bu nedenle öğrenmeyi kolaylaştırmak için neler yapmanız, hangi kişi ve kuşağa nasıl davranmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Yetişkin eğitiminin püf noktalarını pratik şekilde aktarmak ve işinizi [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 7
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ Bir hayat biçimi kurmak, bir hayat kurtarmaktan daha önemli olabilir! Bu nedenle, öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor. Fiziksel şartlar ne kadar iyi olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin… İyi bir psikolojik ortam sağlanmadığında sağlıklı eğitim gerçekleşmez. örneğin, bir öğretmen için ‘görünürde [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Sizle bu kısa videoda bilgisayar dünyasında devrim niteliğindeki prensiplerden söz ediyoruz. Evet bunlar yaşamımıza değer katan algoritmalar. Peki ya bu prensipleri gerçek yaşamda uygulamaya kalkarsak ne olur? İşte bu ilginç sorunun yanıtı bu kısa animasyon filmde. Kısa eğlenceli bir animasyonla farkındalığınızı arttırmayı hedeflediğimiz bu ilginç videonun yaşamınıza yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizce yetişkinleri eğitmek mi daha kolaydır? Yoksa çocukları mı? Birçoğunuzun cevabının “çocukları eğitmek” olduğunu biliyoruz. çünkü çocuklar, yetişkinlere göre daha çok yeniliğe açıktır. Gelin, bu eğitimimizde İngiliz bir filozof olan John Locke’un çocuk eğitimiyle ilgili görüşlerini birlikte öğrenelim.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Öğrenme tasarımı basit bir uygulama gibi görünebilir. Ancak, doğru uygulayabilmek için önemli ilkelerini mutlaka bilmelisiniz. Peki, iyi bir öğrenme tasarım modeli nedir ve nasıl oluşturulur? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Hayatımız boyunca her gün yeni bilgiler öğreniyoruz. Ama çoğu zaman bu bilgileri hafızamızda tutamıyoruz. Mekân metodu uzun süreli öğrenmeyi ve ezberlemeyi sağlıyor. Sherlock Holmes ile tanınan bu metot yüzyıllardır bilgeler tarafından kullanılıyor. Peki, nasıl uygulanıyor? Gelin, birlikte öğrenelim
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz istatistik konusuna oldukça önyargılı yaklaşır. Matematiksel hesaplamalar, karmaşık tablolar ve grafikler ile dolu olduğunu düşünebilir. Ancak, istatistik aslında oldukça eğlenceli bir konudur. Hatta, oldukça heyecanlıdır. Gelin eğlenceli istatistik hesaplamalarını birlikte öğrenelim!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 5
öğrendiklerinizi verimli bir şekilde kullanabiliyor musunuz? Beyninizi tam olarak kullanıyor musunuz? Verimli bir şekilde öğreniyor ve öğrendiklerinizi hatırlıyor musunuz? Eğer bu sorulara yanıtınız “hayır” ise sizi Zihin Haritalama Tekniği ile tanıştırmak istiyoruz. Yararlı olması dileğiyle.