İnsanların karakterini anlayabilmek önemli bir yetenektir. Çünkü bize ilişkilerimizde nasıl davranmamız gerektiğine dair önemli ipuçları verir. Peki, sizce birinin karakterini nasıl anlayabiliriz? Karakter hangi unsurlardan etkilenir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Bir Kişinin Karakterini Nasıl Anlarız?
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Disiplin
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 3
İsteklerinize karşı gelmeyi başarabilirseniz verimliliğiniz ve hayat tarzınız üzerinde kontrol sağlayabilirsiniz. Peki, hedefinize ulaşmak için öz disiplininizi nasıl geliştirirsiniz? Burada hedef, olumsuz eğilimlere karşı pozitif alışkanlıklar edinmektir. Sizler için hazırladığımız bu eğitime katılarak öz disiplininizi oluşturmanın ipuçlarını hemen öğrenebilirsiniz. Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Hayatınıza nasıl biri olarak devam etmek istiyorsunuz? İşte bu sorunun cevabı farkındalıktan geçiyor. Farkındalık; geçmişin yükünü ve gelecek kaygısını bir kenara bırakıp anı yaşamamızı sağlar. Eğer farkındalığımız artarsa hayatımızı istediğimiz gibi yönetebiliriz. Peki, farkındalığımız nasıl artar? Cevabı eğitimimizde!
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 6
Masanızın üzerindeki bibloyu bile değiştirmekten korkuyor musunuz? Her gün aynı saatte uyuyor, aynı saatte mi kalkıyorsunuz? Yeni fırsatlar önünüze çıksa da onları değerlendiremiyor musunuz? O zaman konfor alanınıza sıkı sıkıya bağlısınız demektir. “Bu da ne demek oluyor?” dediğinizi duyar gibiyiz. Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Bencillik sizce kötü bir şey mi? Evet, çoğumuz bencilliğin kötü bir şey olduğunu düşünürüz. Aslında bencillik o kadar da kötü bir şey değil! Hatta bazen biraz bencil olmak herkese iyi gelir. Nasıl mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Kendinizi affedebiliyor musunuz? Kimimiz için kendini affetmek oldukça zor bir iştir. Ancak bu noktada, benliğinizin derinliklerine doğru yolculuk yapmalısınız. Böylece yaşadığınız her olumsuz olayda; ne yapacağınızı, olaylara karşı bakış açınızı, yaşanılan olaylarda kimseyi suçlamamanız gerektiğini ve hiçbir şeyi ertelememeyi öğreneceksiniz. İnanın, hayat bir şeyleri ertelemek ve başkalarını suçlamak için oldukça kısa. Bu nedenle yaşadığınız durumları [...]
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Gün içinde işleriniz mi aksıyor? Kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Duygularınızı kontrol edemiyor ve sizi mutsuz eden şeylerden kaçıyor musunuz? Peki, hayatınızı sekteye uğratan her şeyden kurtulabileceğinizi söylesek? “Evet, ben zaten bunu biliyorum; ama nasıl uygulayacağımı bilmiyorum.” diyorsanız, derin bir nefes alın ve arkanıza yaslanın. Hayatınızı nasıl yoluna koyacağınızın sırrını öğrenmek için tek ihtiyacınız olan bir [...]
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Eleştirel düşünme nedir? Bilgiyi; özgün biçimde öğrenmeyi, karşılaştırmayı, kullanmayı, değerlendirmeyi amaç edinen bilişsel ve duyusal boyutlarıyla bütüncül bir süreçtir. Peki, bunu nasıl yapabiliriz? Hangi özelliklere sahip olmalıyız? Eleştirel düşünme yetisini geliştirmezsek ne olur? Bu soruların ve daha fazlasının cevabı sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 3
Çocuğunuz ufak bir gürültü yapmıştır, komşunuz kapınıza dayanır, bağırır çağırır. İşyerinizde bir müşteriniz işinin hemen yapılmasını, yüksek bir indirim almayı ve üzerine ödeme vadesinin uzatılmasını ister… Böyle zamanlarda ne söyleyeceğinizi bilmeden donup kalıyor musunuz? Bazen, hepimiz; ‘Patrona derdimizi anlatmak” veya ‘’yeni insanlarla kaynaşmak” gibi yaşamın gereklilikleri olan temel iletişim becerilerini yerine getirmekte zorlanabiliyoruz. Oysa kendini [...]