Heyecan verici bir öğrenme deneyimi için buradayız! Bloom Taksonomisi ile tanışmaya hazır olun. Bilgiyi sadece öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda onu anlamak, uygulamak, analiz etmek, değerlendirmek ve hatta yaratmak için becerilerinizi geliştireceksiniz. Bloom Taksonomisi, öğrenme hiyerarşisinin anahtarını sunar. İhtiyaçlarımız ve öğrenme alışkanlıklarımız hızla değişirken, bu araç seti size bilgiyi başarıyla işlemenin yolunu gösterecek. Eğitimimiz size aşağıdaki soruları yanıtlamada yardımcı olacak: • Bloom Taksonomisi nedir ve neden bu kadar önemlidir? • Öğrenme sürecinin hangi aşamasında olduğunuzu belirlemek için Bloom Taksonomisini nasıl kullanabilirsiniz? • Bilgiyi anlamaktan, uygulamaktan, analiz etmekten ve değerlendirmekten yaratmaya kadar nasıl ilerlersiniz? Unutmayın, bilgi güçtür ve Bloom Taksonomisi ile bu gücü elde etmek daha kolay ve heyecan verici! Bu eğitim, öğrenme tasarımında kariyerinizi ilerletmek, öğrenmeyi daha keyifli hale getirmek ve bilgiyi daha derinlemesine anlamak isteyen herkes için bir fırsat sunuyor. Bilgiye yeni bir perspektif kazandırmak ve öğrenme deneyiminizi dönüştürmek için hemen başlayın! Eğitime dilediğiniz an bilgisayar veya mobil cihazınızla erişebilirsiniz.
Bloom Taksonomisi Öğrenmeyi Zirveye Çıkarın
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 6
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 5
öğrendiklerinizi verimli bir şekilde kullanabiliyor musunuz? Beyninizi tam olarak kullanıyor musunuz? Verimli bir şekilde öğreniyor ve öğrendiklerinizi hatırlıyor musunuz? Eğer bu sorulara yanıtınız “hayır” ise sizi Zihin Haritalama Tekniği ile tanıştırmak istiyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 0
Kurumlar öğrenmeyi sürekli kılarak değişime karşı güçlü kalabilmektedir. öğrenmek, günümüzde organizasyonların can damarını oluşturan en önemli sermayedir. Peki ya öğrenen bir kurumun kazanımları ne olur öğrenmek ister misiniz? Bu eğitimde sizlere öğrenen organizasyon kavramını açıklamayı ve çalıştığınız kurumun öğrenen bir kurum olabilmesi için izlenmesi gereken yolları öğretmeyi amaçlıyoruz. Neden öğreniyoruz? öğrenen Organizasyonlar Beş Disiplin Yönetime [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Aktif öğrenme nedir? Neden önemlidir? Ve ne işe yarar? Aktif öğrenme; derse katılmanız, başkalarıyla iş birliği yapmanız ve öğrendiğiniz bilgileri uygulamanız anlamına gelir. Bilişsel bir süreçtir. Ayrıca konuyu daha iyi anlamanızı ve akılda tutmanızı sağlar. Peki, aktif öğrenme neden faydalıdır? Beyin neyi hatırlayacağına karar verdiğinde kendisine iki temel soruyu sorar: “Anlayabilir miyim?” ve “Bilmem gerekiyor [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizi John Dewey ile tanıştırmak istiyoruz. Kendisi ünlü bir Amerikalı filozof ve eğitim kuramcısı. Ama Türk eğitim sistemi üzerine de çalışmalar yapan ve önemli etkileri olan bir kişi. öğrencilerin verimli öğrenme süreçleri yaşaması için müthiş fikirleri ve etkili yöntemleri var. Peki, onun bu fikirlerini eğitime ve öğrenme sürecine nasıl uygulayabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim. Yararlı olması [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Soru hazırlama tekniklerini biliyor musunuz? çoktan seçmeli, boşluk doldurma ya da eşleştirme sorularında nelere dikkat edilmelidir? Yetişkinlere soru hazırlarken hangi yeterlilikleri ölçmeliyiz? Gelin, bu eğitimde soru hazırlama tekniklerini tüm detaylarıyla öğrenelim!
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
Robert Gagné, öğrenme psikolojisi ve öğretim tasarımı alanındaki yıllar süren çalışmaları sonucunda, etkili bir öğretim modeli tasarladı. Bu modeli e-öğrenme süreçlerine uyarlayarak öğrenmenin sınırlarını zorlamaya hazır mısınız?
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Eğitim, insanların işlerinde kullanacakları bilgilerin geliştirilmesi ve sunulmasıdır. Gelişim, insanların daha başarılı olmasını sağlayan öğrenme müdahaleleridir. öğrenme yöntemleri ise, kişiler için en uygun öğrenme yolunu bulmamıza yardımcı olur. Bunlar; görsel, işitsel ve kinestetik öğrenme olarak ayrılır. Evet, aslında üç şekilde de öğreniriz. Nasıl mı? Hepsi ve daha fazlası sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Beyin tipimizi belirlemek, kendi çalışma alışkanlıklarımızı değiştirebilmemiz için oldukça önemlidir. Beyin yapımıza uygun öğrenme şeklini bulduğumuzda, öğrenmek kolaylaşır ve zevkli hale gelir. Peki, siz hangi beyin tipine sahipsiniz? Gelin birlikte keşfedelim!