Beyin gelişimi dediğimizde birçoğumuzun aklına biyolojinin geldiğini biliyoruz. Sizce beyin gelişimi sadece biyolojiye mi bağlı? Yoksa gerçekten beynimizin sınırlarını biz mi çiziyoruz? Emin olun, beynimiz hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var! Gelin, çocukluktan başlayalım ve beynimizi nasıl sınırladığımızı anlayalım!
Çocukluk Travmaları Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizce aptallık mı daha tehlikelidir yoksa kötülük mü? Birçok kişinin bu soruya “Kötülük” yanıtı vereceğini biliyoruz. Oysa Bonhoeffer’ın teorisine göre doğru cevap “Aptallıktır” Peki, kimdir Bonhoeffer? Aptallık teorisi neye dayanır? Ve aptallığı bu kadar tehlikeli yapan unsurlar nelerdir? Gelin, bu soruların yanıtını birlikte öğrenelim.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Yaşadığımız çağda stres hayatımızın kaçınılmaz bir parçası hâline geldi. Stres, yaşamımızın doğal bir parçası, ondan kaçamayız. Ama dozunu ayarlayarak onu yönetebiliriz. Peki ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 7
Zihnimizdeki bilişsel tuzaklar ve önyargılar günlük hayatımızı etkileyebilir ve farkında olmadan yanlış kararlar almamıza neden olabilir. Ancak, bu tuzakları fark ederek hayatımızın her alanında başarılı olabiliriz. Peki, bu tuzaklar nelerdir? Bu konuda farkındalığımızı nasıl artırabiliriz? Gelin, tüm bu soruları birlikte cevaplayalım.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Duygusal istismar, psikolojik açıdan insanın duygularının sömürülmesi ve kötüye kullanılmasıdır. çoğu zaman gözle görülür bir belirtisi olmadığı için göz ardı edilebilir. Ancak psikolojik anlamda kişiye çok zarar verir. Peki, duygusal istismarın belirtileri nelerdir? Bu belirtilerle karşılaşırsak neler yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Çağımızın hastalığı mutsuzluk! Günümüzde bu cümleyi sıkça duyuyoruz. Peki aslında mutsuz olmak için insanların çok fazla çaba harcadığını söyleseydik ne düşünürdünüz? Mutsuzluk aslında tek başına bir kavram değil geliştirilebilir yetenekler bütünüdür. İnsanların her günü keyifli ve mutlu geçirmek yerine nasıl hüzünlü ve mutsuz bir yaşama sahip olabildiğini bu eğitimde anlatacağız. Böylece mutsuzluğa yönelik farklı bir [...]
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Ölüm, iflas, işsiz kalmak, yalnızlık, kaybetme, terk edilme, boşanma, hastalık… Tüm yaşamımız korkuyla dolu. Bunlardan korkmak bir açıdan normal gibi görünebilir. Ama sürekli de bununla yaşayamayız. Korkunun varlığı tüm yaşamımızı yok eder, bizi cansızlaştırır, enerjimizi tüketir. Korku günümüzde en önemli sorunlarımızdan biri, onunla yaşamayı ve onu anlamayı öğrenmeliyiz. Bu eğitimde korkuyla baş edebilmenizi ve korkularınızla [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Kimimizin en büyük hayali kimimizin en büyük korkusudur uçmak. Dünya üzerinde her 4 kişiden biri uçakla seyahat etmekten korkuyor. Uçuş korkusu olarak adlandırılan bu durum kişilerin işlerinden, tatillerinden ve sevdiklerinden mahrum kalmasına neden oluyor. Peki, uçuş korkusunun temelinde ne var onu nasıl yenebiliriz? Gelin bu eğitimde konuyla ilgili hızlı bir şekilde bilgilenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Utangaç biri misiniz? Ya da çevrenizdeki insanlar size utangaç olduğunuzu söylüyor mu? Acaba benim hakkımda ne düşünüyorlar diye kendi kendinizi mi yiyorsunuz? Bugün sizleri Ali ile tanıştırmak istiyoruz. Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız, Ali’nin hikayesinde kendinizden bir parça bulacaksınız. Hazırsanız videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.