Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Depremzedelere Nasıl Yaklaşılmalı?
İlgili ürünler
Deprem
Depremler hepimiz için korkutucu bir doğa olayı. Kentleşme ile birlikte daha ölümcül bir risk haline gelen bu doğa olayı aynı zamanda ülkemizin bir gerçeği. Bu doğa olayından korunmak için yapabileceğimiz en önemli şey ise bilgilenmek. Ama deprem ve korunma yolları hakkında çok az şey biliyoruz. Deprem nedir, nasıl gerçekleşir, önlemler, deprem sırasında korunma, tüm bu [...]
Deprem
Başa çıkamadığınız ikilemleriniz var mı? Duygularınızı kontrol etmekte zorlanıyor musunuz? Ya da kendinize engel olamadığınız zamanlar oluyor mu? Panik atakla başa çıkmanız için size vereceğimiz birkaç tavsiye var. Hazırladığımız eğitimde kendi sorunlarınızla karşılaşıp çözüm önerilerini alacaksınız.
Bu hafta “Afet Sonrası Eğitim” serisinde çocuk güvenliği ve SABİM ALO 184 Depremzede Sağlık Hattı konularına odaklanıyoruz. Çocukların afetlerde nasıl korunacağını ve SABİM ALO 184’ün depremzede sağlık hizmetlerine nasıl yardımcı olduğunu keşfedeceğiz. Hazırsanız başlıyoruz!
Deprem
Ülkemiz ne yazık ki deprem kuşağında yer alıyor. En son Kahramanmaraş merkezli depremlerle, bu gerçekle acı bir şekilde tekrar yüzleştik. Bu coğrafyada depremleri daha iyi anlamak, sonrasında trajik sonuçlarla karşılaşmamak için önemli. Peki, deprem nedir? Nasıl oluşur? Bunların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!
Deprem
Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz. Travmatik ve hayati risk taşıyan deprem gerçeği sıkça kendini hatırlatıyor. Peki, depremden psikolojik olarak korunmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde deprem sonrası travma yaşamamak için neler yapabileceğinizden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Sizce aptallık mı daha tehlikelidir yoksa kötülük mü? Birçok kişinin bu soruya “Kötülük” yanıtı vereceğini biliyoruz. Oysa Bonhoeffer’ın teorisine göre doğru cevap “Aptallıktır” Peki, kimdir Bonhoeffer? Aptallık teorisi neye dayanır? Ve aptallığı bu kadar tehlikeli yapan unsurlar nelerdir? Gelin, bu soruların yanıtını birlikte öğrenelim.
Ölüm, iflas, işsiz kalmak, yalnızlık, kaybetme, terk edilme, boşanma, hastalık… Tüm yaşamımız korkuyla dolu. Bunlardan korkmak bir açıdan normal gibi görünebilir. Ama sürekli de bununla yaşayamayız. Korkunun varlığı tüm yaşamımızı yok eder, bizi cansızlaştırır, enerjimizi tüketir. Korku günümüzde en önemli sorunlarımızdan biri, onunla yaşamayı ve onu anlamayı öğrenmeliyiz. Bu eğitimde korkuyla baş edebilmenizi ve korkularınızla [...]
Kişisel Gelişim
Nerede olursak olalım her gün yalanlar duyarız. Peki bu yalanları nasıl ortaya çıkarırız? Ya da karşımızdaki kişinin yalan söylediğini nerden anlarız? İşte kafanızdaki bu soruları cevaplamak için karşınızdayız. Yalan söylemenin 4 farklı dili olduğunu biliyoruz. Siz de bu 4 dili öğrenmeye ne dersiniz? Şimdi eğitimimizi başlatın ve öğrendiğiniz dilleri sevdiklerinizle de paylaşın!