Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Depremzedelere Nasıl Yaklaşılmalı?
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Afetlerin yaşandığı dönemlerden sonra çocukların sağlığı ve beslenmesi büyük bir öneme sahiptir. Yaşanan zorluklara rağmen, çocukların ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklarının korunması gerekir. Peki, afet sonrasında çocuk sağlığı ve bebek beslenmesi konusunda nelere dikkat etmek gerekir? Gelin, birlikte öğrenelim!
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Yaşanabilecek bir doğal afet öncesinde hazırladığınız afet ve acil durum çantası inanın hem sizin hem de sevdiklerinizin hayatını kurtarır. Peki, afet çantasının içinde neler olmalı? Onu hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz? Bu eğitimde tüm bu soruların yanıtını kısaca derledik, yararlı olması dileğiyle.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Özellikle sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde herkes süper insan olmaya çalışıyor. Peki, aynı anda birden fazla işi yapabilmek, her zaman mutlu ve başarılı olmak mümkün mü? Yoksa bu bir yanılgı mı? Tükenmişlik sendromunun asıl nedeni mükemmeliyetçilik algımız olabilir mi? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz ülkemizin deprem kuşağında yer alması nedeniyle birçok deprem anına tanık olduk ve korku yaşadık. Peki, bir depreme hazır mıyız? Ya da deprem sırasında neler yapabileceğimizi yeterince biliyor muyuz? Bu eğitimde size olası bir deprem anında neler yapabileceğinizi anlatıyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Yaşadığımız çağda stres hayatımızın kaçınılmaz bir parçası hâline geldi. Stres, yaşamımızın doğal bir parçası, ondan kaçamayız. Ama dozunu ayarlayarak onu yönetebiliriz. Peki ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizce aptallık mı daha tehlikelidir yoksa kötülük mü? Birçok kişinin bu soruya “Kötülük” yanıtı vereceğini biliyoruz. Oysa Bonhoeffer’ın teorisine göre doğru cevap “Aptallıktır” Peki, kimdir Bonhoeffer? Aptallık teorisi neye dayanır? Ve aptallığı bu kadar tehlikeli yapan unsurlar nelerdir? Gelin, bu soruların yanıtını birlikte öğrenelim.
Deprem
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 0
İçindekiler • İlk Yardım ve Temel Uygulamaları• Koruma, Bilgilendirme ve Kurtarma• Hayat Kurtarma Zinciri• İlk Yardımda ABC Uygulaması• Temel Yaşam Desteği Uygulaması• Şok, Bilinç Kaybı ve Komada İlk Yardım• Solunum Yolu Tıkanmaları• Heimlich Manevrası• Kanamalarda İlk Yardım• Turnike Uygulaması• Uzuv Kopmalarında İlk Yardım• Yanıklarda İlk Yardım• Elektrik çarpmalarında İlk Yardım İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden [...]
Deprem
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Depremden hepimiz korkuyoruz. Ne zaman olacağını tahmin edemiyoruz. Bu yüzden her zaman hazır olmalıyız. Ama nasıl? Peki tüm hazırlığımızı yaptıktan sonra deprem anında ne yapmalıyız? Depreme hazırlık için ve deprem anında yapmanız gerekenleri bu çok kısa eğitimle aktarmaya çalıştık.