Dijital oyunları sıkça oynuyor musunuz? Veya çocuklarınız oynuyor mu? Bu oyunların yararlı etkilerini biliyor musunuz? Evet, birçoğumuz oyunları sadece kafamızı dağıtmak için kullanıyoruz. Ancak oynadığımız oyunların çoğu zihinsel gelişimimize katkı sağlıyor. Ama bunun için oyunların iyi seçilmesi gerekiyor. Peki hangi oyun ne için ve nasıl bir katkı sağlıyor? Gelin, birlikte öğrenelim.
Dijital Oyunlar Yararlı mı, Zararlı mı?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 2
Makineler de öğrenebilir mi? Bizlerin yerini alabilir mi? Bizi işimizden edebilir mi? Bizi ele geçirebilir mi? Makineler hayatımıza girdikçe bu sorular ve daha fazlası kafamızı kurcalayıp duruyor. çünkü eskiden otomasyon sistemi ile sadece tekrarlanabilen ve kolay işler yapılırken; günümüzde uçak indirebiliyor, kanser teşhisi koyabiliyor ve borsada ticaret yapabiliyoruz. çünkü bugünkü sistem, bir öncekinden çok daha [...]
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 21 dakika
Soru Sayısı: 0
Power BI’da markanızla kişiselleştirilmiş ve kolayca anımsayabileceğiniz raporlar oluşturarak verilerinize kolayca bağlanabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki, bu kadar mı? Tabii ki hayır! çok daha fazlası sizin için hazırladığımız eğitimimizde!Yararlı olması dileğiyle.
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin birçok yazı türüyle ilgili sorunlarımızı çözdüğünü biliyoruz. Ancak, sorunlarımızı çözerken diğer yandan başka türden sorunlara yol açabilir. Peki, ama nasıl? ChatGPT yazı yazma yeteneğimizi unutturabilir mi? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Uzun zaman önce insanlığın hayatına giren hızlı internet altyapıları, en son 4G olarak kendini göstermişti. Günümüzde ise 5G adı verilen çok güçlü bir altyapı ağ ve elektronik cihazların özelliklerine eklendi. Peki 5G nedir? Avantajları nelerdir? Bunların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!
Dijital Dönüşüm
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Veri analistleri veya bilim adamlarının kullandığı veri tabanı nasıl oluşur? Veri tabanlarında bilgiyi toplamak ve onları yorumlamak için sorgular oluştururuz. Peki, sorgular nasıl oluşur? Verileri gruplama işlemi nasıl yapılır? Bu soruların ve daha birçok sorunun cevabı eğitimimizde!
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 3
Yapay zekânın sizinle doğal şekilde yazıştığı ve sorularınızı yanıtladığı günler artık geldi. Evet, bilim kurgu romanlarını gerçek hayata taşıyan bu yeni aracın ismi ChatGPT. Peki, ChatGPT nasıl kullanılır? Özellikleri nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim.
İnternet
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 3
İnternet, geniş bant bağlantısından çok daha fazlasını ifade eder. Ağ adaptörleri, kablosuz modem ayarları, tarayıcı, sabit disk, işletim sistemi ve diğer sunucular bu bağlantıyı etkiler. Bu nedenle çoğu zaman internetin yavaş olması oldukça can sıkıcı bir hâl alıyor. Ancak bu durumdan kurtulmak için uygulayacağımız bazı adımlar var. İnternet hızınızı artıracak tüm ipuçları sizler için hazırladığımız [...]
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Günümüzün vazgeçilmez iletişim araçlarından biri de e-postalardır. Bu nedenle, kısa ve sade yazarak direk konuya girmeniz oldukça önemlidir. Peki, e-postalar nasıl sadeleştirilir? Askeri disiplinle bir e-posta nasıl yazılır? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!