Dijital oyunları sıkça oynuyor musunuz? Veya çocuklarınız oynuyor mu? Bu oyunların yararlı etkilerini biliyor musunuz? Evet, birçoğumuz oyunları sadece kafamızı dağıtmak için kullanıyoruz. Ancak oynadığımız oyunların çoğu zihinsel gelişimimize katkı sağlıyor. Ama bunun için oyunların iyi seçilmesi gerekiyor. Peki hangi oyun ne için ve nasıl bir katkı sağlıyor? Gelin, birlikte öğrenelim.
Dijital Oyunlar Yararlı mı, Zararlı mı?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Uzun zaman önce insanlığın hayatına giren hızlı internet altyapıları, en son 4G olarak kendini göstermişti. Günümüzde ise 5G adı verilen çok güçlü bir altyapı ağ ve elektronik cihazların özelliklerine eklendi. Peki 5G nedir? Avantajları nelerdir? Bunların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!
İnternet
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 4
Web tasarımı öğrenmek istiyorsanız, işe nereden başlamalı? Aşırı bilgi yükünden yorulmadan doğru tavsiyeyi bulmak oldukça zor olabilir. Bu yüzden sizler için özellikle yeni başlayanlara bir yol haritası oluşturduk. İhtiyacınız olan tüm temel bilgiler sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 7
Yeni teknolojik gelişmeleri gerçekten takip ediyor muyuz? Eğer yakından takip etmiyorsanız henüz metaverse’den de haberiniz yok demektir. öyleyse sizi metaverse’in büyülü dünyasına ve bu dünyanın yeni iş imkânlarının neler olduğunu öğrenmek için eğitimimize davet ediyoruz.Yararlı olması dileğiyle.
İnternet
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 4
Dijital dünyanın yeni gözdesi Metaverse dünyada büyük yankı uyandırdı. Dünya devi şirketler şimdiden Metaverse’e büyük yatırımlar yaptı. Bu sanal dünyanın ilerleyen yıllarda da sıkça karşımıza çıkacağı kesin. Peki, Metaverse nedir? Nerede kullanmalıyız? Hayatımızı nasıl etkileyecek? Bunların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin birçok yazı türüyle ilgili sorunlarımızı çözdüğünü biliyoruz. Ancak, sorunlarımızı çözerken diğer yandan başka türden sorunlara yol açabilir. Peki, ama nasıl? ChatGPT yazı yazma yeteneğimizi unutturabilir mi? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 70 dakika
Soru Sayısı: 20
Şimdi sizlerle çok farklı ve heyecanlı bir yolculuğa çıkacağız. Ancak öncelikle sizi dünyayı kurtarmaya çalışan iki kişi ile tanıştırmak istiyoruz. Karşınızda Etik ve onun robot arkadaşı Hedge. Bu iki kahramanımız dünyayı kurtarmaya çalışacaklar. Bunu yaparken de karşılarına çıkan engellerin üstesinden gelmek zorundalar. Peki, ama nasıl? Tabii ki uygun programlama teknikleri ve kodlamalarla! “Fakat benim kodlamayla [...]
Dijital Dönüşüm
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 5
Hepimiz duyuyor ve görüyoruz; son yıllarda bazı şirketler çok hızlı büyüyor. Hatta bazıları dünya devine dönüşüyor. Peki, bu nasıl olabiliyor? Bu başarının arkasındaki en önemli sır; “Büyük Veri!” Onu yönetebilen kurumlar olağanüstü başarılar elde edebiliyor. İngilizce’de kavrama baktığımızda, ‘’Big Data” ilk akla getirdiği gibi sadece “çok fazla yer kaplayan veri” şeklinde anlaşılmamalı. çağımızda, sürekli veri [...]
Dijital Dönüşüm
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Algoritmalar, Orta çağda ondalık sayı sistemine göre yapılan ve son zamanlarda belirli herhangi bir kurala bağlı bulunan her türlü hesap işlemine verilen addır. Bu anlamdan her adımda kurallara bağlı olarak gerçekleşen hesaplama olayıdır. Yani algoritma, bir problemin çözümü (varsa) için gerekli adımların mantıksal bir sıra ile yazılmasıdır. Algoritmalar bizlerin günlük yaşantısında sürekli kullandığı her aldığımız [...]