Dijital oyunları sıkça oynuyor musunuz? Veya çocuklarınız oynuyor mu? Bu oyunların yararlı etkilerini biliyor musunuz? Evet, birçoğumuz oyunları sadece kafamızı dağıtmak için kullanıyoruz. Ancak oynadığımız oyunların çoğu zihinsel gelişimimize katkı sağlıyor. Ama bunun için oyunların iyi seçilmesi gerekiyor. Peki hangi oyun ne için ve nasıl bir katkı sağlıyor? Gelin, birlikte öğrenelim.
Dijital Oyunlar Yararlı mı, Zararlı mı?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Günümüzün vazgeçilmez iletişim araçlarından biri de e-postalardır. Bu nedenle, kısa ve sade yazarak direk konuya girmeniz oldukça önemlidir. Peki, e-postalar nasıl sadeleştirilir? Askeri disiplinle bir e-posta nasıl yazılır? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 25 dakika
Soru Sayısı: 0
iPad kullanmak çok kolay evet ama etkili kullanmak için pek çok ipucu ve sır var. Eğer tüm bunlara hakim olabilirseniz işinize çok daha fazla katkı sağlayabilirsiniz. Tüm bu özellikleri öğrenmek istiyorsanız, hemen eğitimimizi izlemeye başlayın. Yararlı olması dileğiyle.
Dijital Dönüşüm
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Veri analistleri veya bilim adamlarının kullandığı veri tabanı nasıl oluşur? Veri tabanlarında bilgiyi toplamak ve onları yorumlamak için sorgular oluştururuz. Peki, sorgular nasıl oluşur? Verileri gruplama işlemi nasıl yapılır? Bu soruların ve daha birçok sorunun cevabı eğitimimizde!
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 23 dakika
Soru Sayısı: 0
Not alan ve ajanda kullanan kişilerin yaptıkları işlerde daha başarılı olduklarını biliyorsunuz, öyle değil mi? Bu eğitimimizde sizleri dijital ortamda hem kişisel olarak hem de çalışma arkadaşlarınızla birlikte ortak olarak kullanabileceğiniz alanında çığır açmış not alma ve ajanda amaçlı kullanılan iki web aracı ile tanıştırıyoruz. Bu uygulamaları telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan eş zamanlı olarak da [...]
İnternet
Eğitim Süresi: 130 dakika
Soru Sayısı: 0
Bilişim dünyasının değerli hocalarından Doç. Dr. Şadi Evren ŞEKER’in derslerini yayınlamaya devam ediyoruz. Bu eğitimde hocamız, hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiş olan internetin nasıl çalıştığını kendine özgü yöntemleriyle kolayca öğrenilebilecek şekilde anlatıyor. Ağ Protokolleri ve HTML gibi temel konularla başlayan eğitimde; CSS ve Stillere Giriş HTML Formları E-Posta Nasıl çalışır? İnternet Güvenliği ve Kişisel [...]
Dijital Dönüşüm
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Algoritmalar, Orta çağda ondalık sayı sistemine göre yapılan ve son zamanlarda belirli herhangi bir kurala bağlı bulunan her türlü hesap işlemine verilen addır. Bu anlamdan her adımda kurallara bağlı olarak gerçekleşen hesaplama olayıdır. Yani algoritma, bir problemin çözümü (varsa) için gerekli adımların mantıksal bir sıra ile yazılmasıdır. Algoritmalar bizlerin günlük yaşantısında sürekli kullandığı her aldığımız [...]
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
ChatGPT sürekli olarak, güncellenir ve geliştirilir. Böylece, ChatGPT’den herkes, herhangi bir konuda hızlı ve doğru yanıtlar alır. Verdiği cevaplar sayesinde, performansı daha da gelişir ve daha kaliteli bir hizmet sunar. Peki, ChatGPT teknik olarak nasıl çalışır? Hangi veri tekniklerini kullanır? Bu soruların cevabı ve daha fazlası eğitimimizde!
Teknoloji ve Bilişim
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin birçok yazı türüyle ilgili sorunlarımızı çözdüğünü biliyoruz. Ancak, sorunlarımızı çözerken diğer yandan başka türden sorunlara yol açabilir. Peki, ama nasıl? ChatGPT yazı yazma yeteneğimizi unutturabilir mi? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!