Sizce yetişkinleri eğitmek mi daha kolaydır? Yoksa çocukları mı? Birçoğunuzun cevabının “çocukları eğitmek” olduğunu biliyoruz. çünkü çocuklar, yetişkinlere göre daha çok yeniliğe açıktır. Gelin, bu eğitimimizde İngiliz bir filozof olan John Locke’un çocuk eğitimiyle ilgili görüşlerini birlikte öğrenelim.
Eğitim Çocuktan Başlar
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Beyin tipimizi belirlemek, kendi çalışma alışkanlıklarımızı değiştirebilmemiz için oldukça önemlidir. Beyin yapımıza uygun öğrenme şeklini bulduğumuzda, öğrenmek kolaylaşır ve zevkli hale gelir. Peki, siz hangi beyin tipine sahipsiniz? Gelin birlikte keşfedelim!
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizi John Dewey ile tanıştırmak istiyoruz. Kendisi ünlü bir Amerikalı filozof ve eğitim kuramcısı. Ama Türk eğitim sistemi üzerine de çalışmalar yapan ve önemli etkileri olan bir kişi. öğrencilerin verimli öğrenme süreçleri yaşaması için müthiş fikirleri ve etkili yöntemleri var. Peki, onun bu fikirlerini eğitime ve öğrenme sürecine nasıl uygulayabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim. Yararlı olması [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 6
öğrenme sürecinin başarımız üzerinde ne kadar etkili olduğunu biliyoruz ve her yeni bilginin bizi başarıya götüreceğinin farkındayız. Peki, hayatımızın son anına kadar devam eden öğrenme sürecini nasıl kolaylaştırabiliriz? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde öğrenme sürecinizi kolaylaştıracak bazı ipuçlarını paylaşacağız. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Dünya hızla değişiyor. Çağın hızına ayak uydurabilmek için hızlı öğrenme tekniklerini bilmek gerekiyor. Bu eğitimde öğrenme hızınızı artıracak etkili bir yöntemden söz edeceğiz. Peki, nedir bu? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Bir fikri ya da konuyu gerçekten anlıyor musunuz yoksa sadece tanımını mı biliyorsunuz? Eğer bu soruların yanıtı hayır ise bunu nasıl anlayabilirsiniz? Cevap çok basit: Feynman Tekniği. Bir konu veya kavramı daha kalıcı ve etkili öğrenmek için bu öğrenme tekniğinden yararlanabilirsiniz. Peki, Feynman Tekniği nedir? Ya da bu tekniği uygulamak için neler yapmanız gerekir? Sizin [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 5
öğrendiklerinizi verimli bir şekilde kullanabiliyor musunuz? Beyninizi tam olarak kullanıyor musunuz? Verimli bir şekilde öğreniyor ve öğrendiklerinizi hatırlıyor musunuz? Eğer bu sorulara yanıtınız “hayır” ise sizi Zihin Haritalama Tekniği ile tanıştırmak istiyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Öğrenme tasarımı basit bir uygulama gibi görünebilir. Ancak, doğru uygulayabilmek için önemli ilkelerini mutlaka bilmelisiniz. Peki, iyi bir öğrenme tasarım modeli nedir ve nasıl oluşturulur? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 4
E-öğrenme, geleneksel sınıf ortamından farklı bir öğrenme ortamı sunar. Ancak teknolojinin hâkim olduğu bu süreçte etkili ölçme ve değerlendirme süreci işleri zorlaştırabilir? Peki, e-öğrenme sürecinde etkili ölçme değerlendirme nasıl yapılır? Gelin, birlikte öğrenelim.