Empatlar, başkalarının duygu ve düşüncelerine aşırı duyarlı kişilerdir. Sezgileri onların dünyayı algılamakta kullandıkları pusulalarıdır. Her şeyi hissederler ve dünyayı diğer insanlardan farklı görürler. Bu özellikler size tanıdık geldiyse siz de empat olabilirsiniz. Peki, empat olduğunuzu gösteren işaretler nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Empat mısınız?
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Bir kişinin ömründe görebileceği başarı miktarı, hassasiyet durumuyla doğrudan orantılıdır. Eğer karşınıza çıkan her engelde canı sıkılan biriyseniz zihninizi çok yoruyorsunuz demektir. Ayrıca bu durum farkında olmadan kendinizi yapmanız gereken şeylerden de alıkoyduğunuzu gösterir. Enerjinizi emen olumsuz duygular harekete geçmenizi engelleyerek sizi başarısızlığa doğru sürükler. İşte bizde bu eğitimde sizlere, hassasiyet seviyenizi azaltmanız için yapabileceğiniz [...]
Disiplin
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 3
İsteklerinize karşı gelmeyi başarabilirseniz verimliliğiniz ve hayat tarzınız üzerinde kontrol sağlayabilirsiniz. Peki, hedefinize ulaşmak için öz disiplininizi nasıl geliştirirsiniz? Burada hedef, olumsuz eğilimlere karşı pozitif alışkanlıklar edinmektir. Sizler için hazırladığımız bu eğitime katılarak öz disiplininizi oluşturmanın ipuçlarını hemen öğrenebilirsiniz. Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Bencil bir insanı bencil yapan nedir, bu insanlara karşı ne yapılabilir? Hepimiz bencilliğe olumsuz bir özellik olarak bakarız. çevrenizde kimi zaman ne arkadaşlarını, ne ailesini, ne de çocuklarını düşünmeden kendi çıkarlarına göre hareket ettiğine inandığınız insanlar vardır. Acaba bir an olsun durup bu insanların neden böyle davrandığını düşündünüz mü? Bencillik insanın doğasında var olan bir [...]
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Eleştirel düşünme nedir? Bilgiyi; özgün biçimde öğrenmeyi, karşılaştırmayı, kullanmayı, değerlendirmeyi amaç edinen bilişsel ve duyusal boyutlarıyla bütüncül bir süreçtir. Peki, bunu nasıl yapabiliriz? Hangi özelliklere sahip olmalıyız? Eleştirel düşünme yetisini geliştirmezsek ne olur? Bu soruların ve daha fazlasının cevabı sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Gün içinde işleriniz mi aksıyor? Kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Duygularınızı kontrol edemiyor ve sizi mutsuz eden şeylerden kaçıyor musunuz? Peki, hayatınızı sekteye uğratan her şeyden kurtulabileceğinizi söylesek? “Evet, ben zaten bunu biliyorum; ama nasıl uygulayacağımı bilmiyorum.” diyorsanız, derin bir nefes alın ve arkanıza yaslanın. Hayatınızı nasıl yoluna koyacağınızın sırrını öğrenmek için tek ihtiyacınız olan bir [...]
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Eleştirilmekten hoşlanır mısınız? Ya da öz eleştiri yapıyor musunuz? Birçoğumuz eleştirilmekten rahatsızlık duyarız. Ama eleştiri, kimi zaman bizim için oldukça yararlı olabilir. Tabii ki eleştirmenimizin kim olduğu da önemlidir. İçinizdeki eleştirmenle tanışmanız ve gerektiği yerde “Sus” diyebilmeniz için bir eğitim hazırladık. Hazırsanız videoyu başlatabilir ve artık eleştirilere göğüs gerebilirsiniz.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 6
Masanızın üzerindeki bibloyu bile değiştirmekten korkuyor musunuz? Her gün aynı saatte uyuyor, aynı saatte mi kalkıyorsunuz? Yeni fırsatlar önünüze çıksa da onları değerlendiremiyor musunuz? O zaman konfor alanınıza sıkı sıkıya bağlısınız demektir. “Bu da ne demek oluyor?” dediğinizi duyar gibiyiz. Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Motivasyon, bireyin hareket ve davranışlarını başlatan içsel güçtür. Buradan yola çıkarak; öğrenmek, gelişmek ve başarılı olmak için nasıl motive olduğumuz üzerine düşündüğümüzde karşımıza iki zıt güç çıkmaktadır. Bunlar; dış motivasyon ve iç motivasyondur. Peki, bu iki kavram tam olarak ne anlama geliyor? Hadi, birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.