Aktif öğrenme nedir? Neden önemlidir? Ve ne işe yarar? Aktif öğrenme; derse katılmanız, başkalarıyla iş birliği yapmanız ve öğrendiğiniz bilgileri uygulamanız anlamına gelir. Bilişsel bir süreçtir. Ayrıca konuyu daha iyi anlamanızı ve akılda tutmanızı sağlar. Peki, aktif öğrenme neden faydalıdır? Beyin neyi hatırlayacağına karar verdiğinde kendisine iki temel soruyu sorar: “Anlayabilir miyim?” ve “Bilmem gerekiyor mu?” Bu soruların ve daha fazlasının cevabı için hiç vakit kaybetmeden eğitimimize başlayalım. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Erişimle Aktif Öğrenme ile Eğitimi Kolaylaştırın
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Uykuya dalmakta ya da uyumakta zorluk yaşadığınız zamanlar oldu mu? Ya da sabahları yorgun kalktığınız günler? Peki size bu durumun bir sağlık sorunu olduğunu söyleseydik? İnsomnia ya da uyuyamama hastalığı kişilerin günlük hayatını olumsuz etkileyen önemli bir sorundur. Günümüzde gazetelerde, haberlerde veya sosyal medyada bu kelimeyi sıklıkla duyuyoruz. Sizce uyuyamamak ne zaman bir sağlık sorununa [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir sivrisineğin bile vücudunuzun bağışıklık sistemi için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Böcek ısırığından sonra meydana gelen şişme ve kaşıntı, bağışıklık sistemimizin çalıştığını gösteren bir tepkidir. Peki, bu sistem tam olarak nedir? Savaşmayı nasıl öğrenir? Hangi hücreler bizleri hastalıktan korur? Kısaca; “Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?” Merak ediyorsanız hemen anlatalım.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 0
İyi bir yönetici olmanın en önemli adımı etkili geri bildirimler vermektir. Peki ekibinizi en iyi şekilde yönetmenizi sağlayacak geri bildirimleri nasıl vereceksiniz? Gelin birlikte bakalım.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 0
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünya genelinde bu yıl 7.5 milyon kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağı ve kanser vakalarının daha sık görüleceği tahmin ediliyor. Ancak size iyi bir haberimiz var; “Sanılanın aksine kanser vakalarında azalma var.” Tüm uzmanların ortak görüşü; “En etkili korunma yöntemi hastalığa yakalanmadan tedbir almak’’ Emin olun, [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 0
Birçoğumuz aşk hayatında şanssız olduğumuzu düşünürüz. Sürekli kötü ilişkiler yaşamayı şanssızlık olarak görürüz. Peki, sizce bu durum sadece şansa mı bağlı? İyi ilişkiler kurmak bizim elimizde değil mi? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Tercihinizi organik gıdalardan yana mı kullanıyorsunuz? Yoksa bu sizin için bir kriter değil mi? Ya da organik gıdalar tükettiğinizde gerçekten sağlıklı olacağınıza mı inanıyorsunuz? İşte tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını öğrenebileceğiniz bir video ile karşınızdayız. Eğitimimizi bitirdik sonra kafanızdaki soru işaretlerinin giderildiğini fark edeceksiniz. Hazırsanız arkanıza yaslanıp videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Çocukluk Travmaları Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Beyin gelişimi dediğimizde birçoğumuzun aklına biyolojinin geldiğini biliyoruz. Sizce beyin gelişimi sadece biyolojiye mi bağlı? Yoksa gerçekten beynimizin sınırlarını biz mi çiziyoruz? Emin olun, beynimiz hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var! Gelin, çocukluktan başlayalım ve beynimizi nasıl sınırladığımızı anlayalım!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Duygusal istismar, psikolojik açıdan insanın duygularının sömürülmesi ve kötüye kullanılmasıdır. Çoğu zaman gözle görülür bir belirtisi olmadığı için göz ardı edilebilir. Ancak psikolojik anlamda kişiye çok zarar verir. Peki, duygusal istismarın belirtileri nelerdir? Bu belirtilerle karşılaşırsak neler yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.