Eğitim, insanların işlerinde kullanacakları bilgilerin geliştirilmesi ve sunulmasıdır. Gelişim, insanların daha başarılı olmasını sağlayan öğrenme müdahaleleridir. Öğrenme yöntemleri ise, kişiler için en uygun öğrenme yolunu bulmamıza yardımcı olur. Bunlar; görsel, işitsel ve kinestetik öğrenme olarak üçe ayrılır. Evet, aslında üç şekilde öğreniriz. Nasıl mı? Hepsi ve daha fazlası sizin için hazırladığımız eğitimimizde!
Engelsiz Erişimle Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Çocukluk Travmaları Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Beyin gelişimi dediğimizde birçoğumuzun aklına biyolojinin geldiğini biliyoruz. Sizce beyin gelişimi sadece biyolojiye mi bağlı? Yoksa gerçekten beynimizin sınırlarını biz mi çiziyoruz? Emin olun, beynimiz hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var! Gelin, çocukluktan başlayalım ve beynimizi nasıl sınırladığımızı anlayalım!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Pek çoğumuz köpek dostlarımızı severiz. Ancak aralarında oldukça saldırgan olanlarının da bulunduğu gerçeğini asla göz ardı edemeyiz. Üstelik saldırgan bir köpekle karşı karşıya kaldığınızda, çok ciddi hasarlar alabileceğimiz de ortada. Peki, sizce köpekler neden saldırır ve bizler nasıl korunuruz? İşte yanıtlar bu kısa eğitimimizde sizleri bekliyor. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Baş ağrısı Antik çağlardan beri bilinen ve toplumda en sık görülen şikâyetlerden biridir. Bu ağrılar doğrudan bir hastalık ya da başka bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkabilir. Araştırmacılar yüzlerce tipi olan bu ağrıları tedavi edebilmek için hala çalışmaktadır. Ağrının kaynağını anlayarak ve buna göre davranarak hepimiz için can sıkıcı olan bu durumdan kurtulabiliriz. Bu nedenle [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Birçoğumuzun hiç bilmediği bazı alerjileri olabilir. Hatta bunun için alerji testlerine gideriz ve detaylı kontroller yaptırırız. Vücudumuzda oluşan tepkimelerin ne anlama geldiğini böylece anlayabiliriz. Peki, alerjiler neden oluşur? Ve bağışıklık sistemimizle ilgisi nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
Hem iş hayatımızda hem de sosyal hayatımızda başarılı olmanın yolu duygusal zekâdan geçiyor? Peki duygusal zekâ nedir? Duygusal zekâ, bireyin etkileşimde olduğu kişilerle anlaşabilme ve sorunlara çözüm üretebilme becerisini gösterir. Evet, bu önemli bir konu. Bu nedenle OECD ülkemizin de içinde bulunduğu 9 ülke ile Sosyal ve Duygusal Beceriler Araştırması yaptı. Sonuçlar oldukça ilginç. Gelin, [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
“Farkındalık” birçoğumuzun günlük hayatta sıkça kullandığı bir kelime hâline geldi. Peki, farkındalık nedir? Gerçek anlamını hiç düşündünüz mü? Ne yazık ki bizi biz yapan unsur farkındalık değildir. Peki, nedir bu unsur? Bu sorunun cevabı eğitimimizde!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 0
Birçoğumuz aşk hayatında şanssız olduğumuzu düşünürüz. Sürekli kötü ilişkiler yaşamayı şanssızlık olarak görürüz. Peki, sizce bu durum sadece şansa mı bağlı? İyi ilişkiler kurmak bizim elimizde değil mi? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 0
Önyargı ve ayrımcılık, engellilerin hayatını olumsuz etkileyen iki önemli unsurdur. Engellilerin özellikle iş yaşamında büyük sıkıntılara maruz kaldığı bir gerçek ancak engelli çalışanlar diğer çalışanlara göre daha fazla çaba sarf eder. Üstelik engelli çalışan deneyimi yaşayan işverenler de oldukça memnun… Biliyor musunuz; “Toplum içerisinde kendinize yönelen bakışlardan rahatsız oluyor musunuz?” sorusuna engellilerin çoğu “evet” diyor. [...]