Önyargı ve ayrımcılık, engellilerin hayatını olumsuz etkileyen iki önemli unsurdur. Engellilerin özellikle iş yaşamında büyük sıkıntılara maruz kaldığı bir gerçek ancak engelli çalışanlar diğer çalışanlara göre daha fazla çaba sarf eder. Üstelik engelli çalışan deneyimi yaşayan işverenler de oldukça memnun… Biliyor musunuz; “Toplum içerisinde kendinize yönelen bakışlardan rahatsız oluyor musunuz?” sorusuna engellilerin çoğu “evet” diyor. Peki, bu durumu değiştiremez miyiz? Sizlere, engellileri ve karşılaştıkları zorlukları anlatarak bir sosyal sorumluluk duygusu aktarıyoruz.
Engelsiz Erişimle Engellilere Nasıl Davranmalıyız?
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Birçoğumuzun hiç bilmediği bazı alerjileri olabilir. Hatta bunun için alerji testlerine gideriz ve detaylı kontroller yaptırırız. Vücudumuzda oluşan tepkimelerin ne anlama geldiğini böylece anlayabiliriz. Peki, alerjiler neden oluşur? Ve bağışıklık sistemimizle ilgisi nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Kulak kepçesi, dış kulak yolu, kulak zarı, orta kulak ve iç kulak hastalıklarında ortaya çıkan ağrıya kulak ağrısı denir. Otalji ise kulak ağrısının tıp dilindeki adıdır. Peki, bu ağrı çeşitleri nelerdir? Kaç tip ağrı yaşarız? Bu ağrıları yalnızca kulak çevremizde mi hissederiz? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlasını eğitimimize katılarak öğrenebilirsiniz. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Gelişim
Pek çoğumuz köpek dostlarımızı severiz. Ancak aralarında oldukça saldırgan olanlarının da bulunduğu gerçeğini asla göz ardı edemeyiz. Üstelik saldırgan bir köpekle karşı karşıya kaldığınızda, çok ciddi hasarlar alabileceğimiz de ortada. Peki, sizce köpekler neden saldırır ve bizler nasıl korunuruz? İşte yanıtlar bu kısa eğitimimizde sizleri bekliyor. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Gelişim
Bir sivrisineğin bile vücudunuzun bağışıklık sistemi için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Böcek ısırığından sonra meydana gelen şişme ve kaşıntı, bağışıklık sistemimizin çalıştığını gösteren bir tepkidir. Peki, bu sistem tam olarak nedir? Savaşmayı nasıl öğrenir? Hangi hücreler bizleri hastalıktan korur? Kısaca; “Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?” Merak ediyorsanız hemen anlatalım.
Engelsiz Gelişim
Duygusal zekâ artık iş hayatında aranan özellikler arasına girdi. Peki, ama bu dönüşüm nasıl gerçekleşti? Duygusal zekâ iş hayatında ne işimize yarayabilir? Ya da duygusal zekâmızı nasıl geliştirebiliriz? Bu soruların ve daha fazlasının yanıtı eğitimimizde!
Engelsiz Gelişim
Finansal okuryazar olmak ister misiniz? Finansal okuryazarlık sadece size değil ülke ekonomisine de katkı sağlar. Bu eğitimde finansal okuryazarlığın temelini atarken finansal hedeflerinize ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini anlatıyoruz.
Engelsiz Gelişim
Teknolojinin ilerlemesi ve bilgi paylaşımının hızlanmasıyla birlikte iş dünyası da yeniden yapılanmaya başladı. Kurumsal çeviklik bu noktada artık oldukça önemli bir yere sahiptir. Peki, bir çalışan ya da işveren olarak nasıl çevik olabileceğinizi biliyor musunuz? Gelin, bu eğitimde nasıl çevik olunabileceğini birlikte öğrenelim!
Engelsiz Gelişim
Otizmli birini hiç tanıdınız mı? Ne yazık ki, günümüzde otizm teşhisi konulan insan sayısı gittikçe artmaya başladı. Peki, otizmliler hayatı nasıl algılıyor? Otizm bir hastalık mıdır? Ya da tedavi edilebilir mi? Gelin, tüm bu soruların cevabını birlikte öğrenelim.