İş sağlığı ve güvenliği konusunda en önemli şeylerden biri nedir? Yangınlar mı? Biyolojik tehlikeler mi? Yoksa ilk yardım mı? Tüm bu saydıklarımızın hepsi oldukça önemli. Ancak göz ardı ettiğimiz bir şey daha var: İşaret levhaları. Evet, çoğu zaman işaret levhalarına dikkat etmiyor, hatta ne anlama bile geldiğini bilmiyoruz. Ama bu levhalar hepimizin sağlığını ve güvenliğini etkiliyor! Öyleyse gelin, ne yapmamız gerektiğini yaşanmış hikâyeler üzerinden öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Erişimle Hikayeli – Güvenlik ve Sağlık İşaretleri
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Birçoğumuzun hiç bilmediği bazı alerjileri olabilir. Hatta bunun için alerji testlerine gideriz ve detaylı kontroller yaptırırız. Vücudumuzda oluşan tepkimelerin ne anlama geldiğini böylece anlayabiliriz. Peki, alerjiler neden oluşur? Ve bağışıklık sistemimizle ilgisi nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Otizmli birini hiç tanıdınız mı? Ne yazık ki, günümüzde otizm teşhisi konulan insan sayısı gittikçe artmaya başladı. Peki, otizmliler hayatı nasıl algılıyor? Otizm bir hastalık mıdır? Ya da tedavi edilebilir mi? Gelin, tüm bu soruların cevabını birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Çocukluk Travmaları Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Beyin gelişimi dediğimizde birçoğumuzun aklına biyolojinin geldiğini biliyoruz. Sizce beyin gelişimi sadece biyolojiye mi bağlı? Yoksa gerçekten beynimizin sınırlarını biz mi çiziyoruz? Emin olun, beynimiz hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var! Gelin, çocukluktan başlayalım ve beynimizi nasıl sınırladığımızı anlayalım!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 22 dakika
Soru Sayısı: 0
Teknolojinin ilerlemesi ve bilgi paylaşımının hızlanmasıyla birlikte iş dünyası da yeniden yapılanmaya başladı. Kurumsal çeviklik bu noktada artık oldukça önemli bir yere sahiptir. Peki, bir çalışan ya da işveren olarak nasıl çevik olabileceğinizi biliyor musunuz? Gelin, bu eğitimde nasıl çevik olunabileceğini birlikte öğrenelim!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 18 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz çalıştığımız iş sektörüne göre farklı makine ve ekipmanlar kullanıyoruz. Ama birçoğumuz bunları nasıl güvenli kullanacağımızı bilmiyoruz. Ne yazık ki, bu durum kazalara ve yaralanmalara neden oluyor. Peki, ekipmanları nasıl güvenli kullanacağız? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Mantıklı düşünmek doğru ile yanlışı ayırt etmek için insan aklının başvurduğu bir yöntemdir. Akıl yürütme ise mantığa uygun biçimde düşünülerek farklı iki kavram arasında ilişki kurmak ve yeni bir bilgi oluşturmak anlamına gelir. Bu iki kavram gündelik yaşamdaki problemleri çözmemize yardımcı olur ve bizi sosyal ve psikolojik yönden geliştirir. Bu becerilerin gelişimi için zeka oyunları [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir sivrisineğin bile vücudunuzun bağışıklık sistemi için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Böcek ısırığından sonra meydana gelen şişme ve kaşıntı, bağışıklık sistemimizin çalıştığını gösteren bir tepkidir. Peki, bu sistem tam olarak nedir? Savaşmayı nasıl öğrenir? Hangi hücreler bizleri hastalıktan korur? Kısaca; “Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?” Merak ediyorsanız hemen anlatalım.
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Yiyecekler Bağırsaklarımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Vücudumuzda trilyonlarca bakteri, virüs ve mantar yaşar. Eğer onlarla aramızı iyi tutarsak bu bizim yararımıza olacaktır. Çünkü tüm bu yapılar bağırsak mikrobiyomunu, yani vücudumuzda pek çok farklı görevi olan ekosistemleri oluşturur. Peki, ama bu nasıl olabilir? Bağırsaklarımızdaki bakteriler, vücudun sindiremediği besinleri parçalar, vücudun ihtiyacı olan gıdaları üretir, sindirim sistemini düzenler ve zararlı mikroplara karşı savaşır. [...]