Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ Bir hayat biçimi kurmak, bir hayat kurtarmaktan daha önemli olabilir! Bu nedenle, öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor. Fiziksel şartlar ne kadar iyi olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin… İyi bir psikolojik ortam sağlanmadığında sağlıklı eğitim gerçekleşmez. Örneğin, bir öğretmen için ‘görünürde sessizlik ve itaat’ en büyük tuzaklardan biridir. Bu durum öğrencilerinizin girişim gücünü ve keşif yeteneğini engeller. Onları mutsuz eder. İşinizi yaparken geleceğin temellerini attığınızı unutmayın. Öğrencilerinizin karakterini; kullandığınız disiplin, ödüllendirme ve cezalandırma yöntemlerinizle oluşturuyorsunuz. Peki, sizce harika bir sonuç almak nasıl mümkün olabilir? Size bilmeniz gereken detayları aktarıyoruz.
Engelsiz Erişimle İdeal Öğretmen
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
Son zamanlarda unutkanlık, konsantrasyon kaybı ve genel bir sersemlik hâli yaşıyor musunuz? Cevabınız evet mi? Öyleyse siz de beyin sisine yakalanmış olabilirsiniz. Peki, beyin sisi nedir? Nasıl ortaya çıkar ve çözüm yolları nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 0
Günümüzde tedavisi bulunamayan birçok hastalık var, öyle değil mi? Peki, bu hastalıklardan korunmak için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu? Tabii ki, var! Sizinle MS hastalığını doğru beslenme ile yenen Terry Wahls’in hikâyesini paylaşacağız. Hazırsanız başlıyoruz!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Tercihinizi organik gıdalardan yana mı kullanıyorsunuz? Yoksa bu sizin için bir kriter değil mi? Ya da organik gıdalar tükettiğinizde gerçekten sağlıklı olacağınıza mı inanıyorsunuz? İşte tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını öğrenebileceğiniz bir video ile karşınızdayız. Eğitimimizi bitirdik sonra kafanızdaki soru işaretlerinin giderildiğini fark edeceksiniz. Hazırsanız arkanıza yaslanıp videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir sivrisineğin bile vücudunuzun bağışıklık sistemi için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Böcek ısırığından sonra meydana gelen şişme ve kaşıntı, bağışıklık sistemimizin çalıştığını gösteren bir tepkidir. Peki, bu sistem tam olarak nedir? Savaşmayı nasıl öğrenir? Hangi hücreler bizleri hastalıktan korur? Kısaca; “Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?” Merak ediyorsanız hemen anlatalım.
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Çocukluk Travmaları Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Beyin gelişimi dediğimizde birçoğumuzun aklına biyolojinin geldiğini biliyoruz. Sizce beyin gelişimi sadece biyolojiye mi bağlı? Yoksa gerçekten beynimizin sınırlarını biz mi çiziyoruz? Emin olun, beynimiz hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var! Gelin, çocukluktan başlayalım ve beynimizi nasıl sınırladığımızı anlayalım!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Baş ağrısı Antik çağlardan beri bilinen ve toplumda en sık görülen şikâyetlerden biridir. Bu ağrılar doğrudan bir hastalık ya da başka bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkabilir. Araştırmacılar yüzlerce tipi olan bu ağrıları tedavi edebilmek için hala çalışmaktadır. Ağrının kaynağını anlayarak ve buna göre davranarak hepimiz için can sıkıcı olan bu durumdan kurtulabiliriz. Bu nedenle [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Birçoğumuzun hiç bilmediği bazı alerjileri olabilir. Hatta bunun için alerji testlerine gideriz ve detaylı kontroller yaptırırız. Vücudumuzda oluşan tepkimelerin ne anlama geldiğini böylece anlayabiliriz. Peki, alerjiler neden oluşur? Ve bağışıklık sistemimizle ilgisi nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Pek çoğumuz köpek dostlarımızı severiz. Ancak aralarında oldukça saldırgan olanlarının da bulunduğu gerçeğini asla göz ardı edemeyiz. Üstelik saldırgan bir köpekle karşı karşıya kaldığınızda, çok ciddi hasarlar alabileceğimiz de ortada. Peki, sizce köpekler neden saldırır ve bizler nasıl korunuruz? İşte yanıtlar bu kısa eğitimimizde sizleri bekliyor. Yararlı olması dileğiyle.