Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ Bir hayat biçimi kurmak, bir hayat kurtarmaktan daha önemli olabilir! Bu nedenle, öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor. Fiziksel şartlar ne kadar iyi olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin… İyi bir psikolojik ortam sağlanmadığında sağlıklı eğitim gerçekleşmez. Örneğin, bir öğretmen için ‘görünürde sessizlik ve itaat’ en büyük tuzaklardan biridir. Bu durum öğrencilerinizin girişim gücünü ve keşif yeteneğini engeller. Onları mutsuz eder. İşinizi yaparken geleceğin temellerini attığınızı unutmayın. Öğrencilerinizin karakterini; kullandığınız disiplin, ödüllendirme ve cezalandırma yöntemlerinizle oluşturuyorsunuz. Peki, sizce harika bir sonuç almak nasıl mümkün olabilir? Size bilmeniz gereken detayları aktarıyoruz.
Engelsiz Erişimle İdeal Öğretmen
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
Son zamanlarda unutkanlık, konsantrasyon kaybı ve genel bir sersemlik hâli yaşıyor musunuz? Cevabınız evet mi? Öyleyse siz de beyin sisine yakalanmış olabilirsiniz. Peki, beyin sisi nedir? Nasıl ortaya çıkar ve çözüm yolları nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 24 dakika
Soru Sayısı: 0
Mobil cihazlar artık hayatımızın her yerinde. Fatura ödemelerinden, işlerimize, oyunlardan, sosyal hayatımıza kadar pek çok alanda bu cihazları kullanıyoruz. Tüm bunlara ek olarak her tür kişisel ve kurumsal bilgilerimizi de bu cihazlarda saklıyoruz. Ancak pek çoğumuz bu cihazlara yönelik güvenlik tehditlerini ve bunlardan nasıl korunacağımızı ne yazık ki bilmiyoruz. Örneğin mobil cihazınız çalınabilir veya girdiğiniz [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 18 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz çalıştığımız iş sektörüne göre farklı makine ve ekipmanlar kullanıyoruz. Ama birçoğumuz bunları nasıl güvenli kullanacağımızı bilmiyoruz. Ne yazık ki, bu durum kazalara ve yaralanmalara neden oluyor. Peki, ekipmanları nasıl güvenli kullanacağız? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 22 dakika
Soru Sayısı: 0
Teknolojinin ilerlemesi ve bilgi paylaşımının hızlanmasıyla birlikte iş dünyası da yeniden yapılanmaya başladı. Kurumsal çeviklik bu noktada artık oldukça önemli bir yere sahiptir. Peki, bir çalışan ya da işveren olarak nasıl çevik olabileceğinizi biliyor musunuz? Gelin, bu eğitimde nasıl çevik olunabileceğini birlikte öğrenelim!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 0
Konsantre olmakta zorlandığınız oluyor mu? Endişelenmeyin, yalnız değilsiniz! İş hayatı, yoğun bilgi akışı ve gelişen teknoloji gibi birçok etmen konsantrasyonu büyük ölçüde etkiliyor. Daha verimli olmak ve başarıya ulaşmak için yapmamız gereken konsantrasyon gücümüzü artırmak. Peki ama nasıl? Sizin için dört farklı test hazırladık. Testleri uygularken hem keyifli zaman geçirecek hem de konsantrasyon gücünüzü ölçeceksiniz. [...]
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Çocukluk Travmaları Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Beyin gelişimi dediğimizde birçoğumuzun aklına biyolojinin geldiğini biliyoruz. Sizce beyin gelişimi sadece biyolojiye mi bağlı? Yoksa gerçekten beynimizin sınırlarını biz mi çiziyoruz? Emin olun, beynimiz hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var! Gelin, çocukluktan başlayalım ve beynimizi nasıl sınırladığımızı anlayalım!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Uykuya dalmakta ya da uyumakta zorluk yaşadığınız zamanlar oldu mu? Ya da sabahları yorgun kalktığınız günler? Peki size bu durumun bir sağlık sorunu olduğunu söyleseydik? İnsomnia ya da uyuyamama hastalığı kişilerin günlük hayatını olumsuz etkileyen önemli bir sorundur. Günümüzde gazetelerde, haberlerde veya sosyal medyada bu kelimeyi sıklıkla duyuyoruz. Sizce uyuyamamak ne zaman bir sağlık sorununa [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir sivrisineğin bile vücudunuzun bağışıklık sistemi için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Böcek ısırığından sonra meydana gelen şişme ve kaşıntı, bağışıklık sistemimizin çalıştığını gösteren bir tepkidir. Peki, bu sistem tam olarak nedir? Savaşmayı nasıl öğrenir? Hangi hücreler bizleri hastalıktan korur? Kısaca; “Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?” Merak ediyorsanız hemen anlatalım.