Mobil cihazlar artık hayatımızın her yerinde. Fatura ödemelerinden, işlerimize, oyunlardan, sosyal hayatımıza kadar pek çok alanda bu cihazları kullanıyoruz. Tüm bunlara ek olarak her tür kişisel ve kurumsal bilgilerimizi de bu cihazlarda saklıyoruz. Ancak pek çoğumuz bu cihazlara yönelik güvenlik tehditlerini ve bunlardan nasıl korunacağımızı ne yazık ki bilmiyoruz. Örneğin mobil cihazınız çalınabilir veya girdiğiniz bir siteden yanlışlıkla virüs indirmiş olabilirsiniz. Böyle durumlarda gerekli güvenlik önlemlerini almadıysanız kişisel veya kurumsal verileriniz başkalarının eline geçebilir ve bu kişiler size büyük zararlar verebilir. İşte tüm bu nedenlerle mobil cihazlarda güvenliğin sağlanmasına yönelik bir eğitim hazırladık. Bu eğitimde sizlere mobil cihazlarınızdaki güvenlik risklerini, bu nedenlerle maruz kalacağınız tehditleri ve cihazınızın güvenliğini sağlamak için yapmanız gerekenleri aktaracağız. Bu sayede cihazlarınızı kullanırken riskli ve güvenli durumları ayırt edebileceksiniz. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Erişimle Mobil Cihazlarda Güvenlik
Eğitim Süresi: 24 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir sivrisineğin bile vücudunuzun bağışıklık sistemi için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Böcek ısırığından sonra meydana gelen şişme ve kaşıntı, bağışıklık sistemimizin çalıştığını gösteren bir tepkidir. Peki, bu sistem tam olarak nedir? Savaşmayı nasıl öğrenir? Hangi hücreler bizleri hastalıktan korur? Kısaca; “Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?” Merak ediyorsanız hemen anlatalım.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Otizmli birini hiç tanıdınız mı? Ne yazık ki, günümüzde otizm teşhisi konulan insan sayısı gittikçe artmaya başladı. Peki, otizmliler hayatı nasıl algılıyor? Otizm bir hastalık mıdır? Ya da tedavi edilebilir mi? Gelin, tüm bu soruların cevabını birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Uykuya dalmakta ya da uyumakta zorluk yaşadığınız zamanlar oldu mu? Ya da sabahları yorgun kalktığınız günler? Peki size bu durumun bir sağlık sorunu olduğunu söyleseydik? İnsomnia ya da uyuyamama hastalığı kişilerin günlük hayatını olumsuz etkileyen önemli bir sorundur. Günümüzde gazetelerde, haberlerde veya sosyal medyada bu kelimeyi sıklıkla duyuyoruz. Sizce uyuyamamak ne zaman bir sağlık sorununa [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Mantıklı düşünmek doğru ile yanlışı ayırt etmek için insan aklının başvurduğu bir yöntemdir. Akıl yürütme ise mantığa uygun biçimde düşünülerek farklı iki kavram arasında ilişki kurmak ve yeni bir bilgi oluşturmak anlamına gelir. Bu iki kavram gündelik yaşamdaki problemleri çözmemize yardımcı olur ve bizi sosyal ve psikolojik yönden geliştirir. Bu becerilerin gelişimi için zeka oyunları [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 18 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz çalıştığımız iş sektörüne göre farklı makine ve ekipmanlar kullanıyoruz. Ama birçoğumuz bunları nasıl güvenli kullanacağımızı bilmiyoruz. Ne yazık ki, bu durum kazalara ve yaralanmalara neden oluyor. Peki, ekipmanları nasıl güvenli kullanacağız? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Birçoğumuzun hiç bilmediği bazı alerjileri olabilir. Hatta bunun için alerji testlerine gideriz ve detaylı kontroller yaptırırız. Vücudumuzda oluşan tepkimelerin ne anlama geldiğini böylece anlayabiliriz. Peki, alerjiler neden oluşur? Ve bağışıklık sistemimizle ilgisi nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
Hem iş hayatımızda hem de sosyal hayatımızda başarılı olmanın yolu duygusal zekâdan geçiyor? Peki duygusal zekâ nedir? Duygusal zekâ, bireyin etkileşimde olduğu kişilerle anlaşabilme ve sorunlara çözüm üretebilme becerisini gösterir. Evet, bu önemli bir konu. Bu nedenle OECD ülkemizin de içinde bulunduğu 9 ülke ile Sosyal ve Duygusal Beceriler Araştırması yaptı. Sonuçlar oldukça ilginç. Gelin, [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 0
Günümüzde tedavisi bulunamayan birçok hastalık var, öyle değil mi? Peki, bu hastalıklardan korunmak için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu? Tabii ki, var! Sizinle MS hastalığını doğru beslenme ile yenen Terry Wahls’in hikâyesini paylaşacağız. Hazırsanız başlıyoruz!