Otizmli birini hiç tanıdınız mı? Ne yazık ki, günümüzde otizm teşhisi konulan insan sayısı gittikçe artmaya başladı. Peki, otizmliler hayatı nasıl algılıyor? Otizm bir hastalık mıdır? Ya da tedavi edilebilir mi? Gelin, tüm bu soruların cevabını birlikte öğrenelim.
Engelsiz Erişimle Otizm Tedavi Edilir mi?
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Tercihinizi organik gıdalardan yana mı kullanıyorsunuz? Yoksa bu sizin için bir kriter değil mi? Ya da organik gıdalar tükettiğinizde gerçekten sağlıklı olacağınıza mı inanıyorsunuz? İşte tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını öğrenebileceğiniz bir video ile karşınızdayız. Eğitimimizi bitirdik sonra kafanızdaki soru işaretlerinin giderildiğini fark edeceksiniz. Hazırsanız arkanıza yaslanıp videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Cinsiyetçilik her yerde! Günlük dilde farkında bile olmadan kullandığımız sözlerde, haber başlıklarında, davranışlarımızda… Gelin hep beraber ilimizde başlayan cinsiyetçilik söylemlerinin hayatımızı nasıl etkilediğine ve bunları hayatımızdan nasıl çıkartabileceğimize bakalım.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 0
Konsantre olmakta zorlandığınız oluyor mu? Endişelenmeyin, yalnız değilsiniz! İş hayatı, yoğun bilgi akışı ve gelişen teknoloji gibi birçok etmen konsantrasyonu büyük ölçüde etkiliyor. Daha verimli olmak ve başarıya ulaşmak için yapmamız gereken konsantrasyon gücümüzü artırmak. Peki ama nasıl? Sizin için dört farklı test hazırladık. Testleri uygularken hem keyifli zaman geçirecek hem de konsantrasyon gücünüzü ölçeceksiniz. [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 0
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünya genelinde bu yıl 7.5 milyon kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağı ve kanser vakalarının daha sık görüleceği tahmin ediliyor. Ancak size iyi bir haberimiz var; “Sanılanın aksine kanser vakalarında azalma var.” Tüm uzmanların ortak görüşü; “En etkili korunma yöntemi hastalığa yakalanmadan tedbir almak’’ Emin olun, [...]
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Çocukluk Travmaları Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Beyin gelişimi dediğimizde birçoğumuzun aklına biyolojinin geldiğini biliyoruz. Sizce beyin gelişimi sadece biyolojiye mi bağlı? Yoksa gerçekten beynimizin sınırlarını biz mi çiziyoruz? Emin olun, beynimiz hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var! Gelin, çocukluktan başlayalım ve beynimizi nasıl sınırladığımızı anlayalım!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Kulak kepçesi, dış kulak yolu, kulak zarı, orta kulak ve iç kulak hastalıklarında ortaya çıkan ağrıya kulak ağrısı denir. Otalji ise kulak ağrısının tıp dilindeki adıdır. Peki, bu ağrı çeşitleri nelerdir? Kaç tip ağrı yaşarız? Bu ağrıları yalnızca kulak çevremizde mi hissederiz? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlasını eğitimimize katılarak öğrenebilirsiniz. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Birçoğumuzun hiç bilmediği bazı alerjileri olabilir. Hatta bunun için alerji testlerine gideriz ve detaylı kontroller yaptırırız. Vücudumuzda oluşan tepkimelerin ne anlama geldiğini böylece anlayabiliriz. Peki, alerjiler neden oluşur? Ve bağışıklık sistemimizle ilgisi nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Yiyecekler Bağırsaklarımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Vücudumuzda trilyonlarca bakteri, virüs ve mantar yaşar. Eğer onlarla aramızı iyi tutarsak bu bizim yararımıza olacaktır. Çünkü tüm bu yapılar bağırsak mikrobiyomunu, yani vücudumuzda pek çok farklı görevi olan ekosistemleri oluşturur. Peki, ama bu nasıl olabilir? Bağırsaklarımızdaki bakteriler, vücudun sindiremediği besinleri parçalar, vücudun ihtiyacı olan gıdaları üretir, sindirim sistemini düzenler ve zararlı mikroplara karşı savaşır. [...]