Vücudumuzda trilyonlarca bakteri, virüs ve mantar yaşar. Eğer onlarla aramızı iyi tutarsak bu bizim yararımıza olacaktır. Çünkü tüm bu yapılar bağırsak mikrobiyomunu, yani vücudumuzda pek çok farklı görevi olan ekosistemleri oluşturur. Peki, ama bu nasıl olabilir? Bağırsaklarımızdaki bakteriler, vücudun sindiremediği besinleri parçalar, vücudun ihtiyacı olan gıdaları üretir, sindirim sistemini düzenler ve zararlı mikroplara karşı savaşır. Peki, mikrobiyota sağlığı için ne yapmamız gerekir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Erişimle Yiyecekler Bağırsaklarımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Uykuya dalmakta ya da uyumakta zorluk yaşadığınız zamanlar oldu mu? Ya da sabahları yorgun kalktığınız günler? Peki size bu durumun bir sağlık sorunu olduğunu söyleseydik? İnsomnia ya da uyuyamama hastalığı kişilerin günlük hayatını olumsuz etkileyen önemli bir sorundur. Günümüzde gazetelerde, haberlerde veya sosyal medyada bu kelimeyi sıklıkla duyuyoruz. Sizce uyuyamamak ne zaman bir sağlık sorununa [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 21 dakika
Soru Sayısı: 0
Microsoft Teams, bugün toplantılarımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu kadar mı? Tabii ki hayır! Teams’i daha etkili bir şekilde kullanmanız için sizinle bazı önemli ipuçlarını paylaşacağız. Bunlar neler mi? Gelin, birlikte izleyelim. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz kariyerimizde başarılı olmak istiyoruz. Peki, bunun için ihtiyacımız olan şeyler neler? Hangi mesleği seçmeliyiz? Sadece görev tanımımızdaki işleri mi yapmalıyız? Enerjimizi nasıl verimli kullanabiliriz? İşimizi en iyi hâle getirmek için ne yapabiliriz? Bu soruların ve hepsinin cevabı sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Otizmli birini hiç tanıdınız mı? Ne yazık ki, günümüzde otizm teşhisi konulan insan sayısı gittikçe artmaya başladı. Peki, otizmliler hayatı nasıl algılıyor? Otizm bir hastalık mıdır? Ya da tedavi edilebilir mi? Gelin, tüm bu soruların cevabını birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Baş ağrısı Antik çağlardan beri bilinen ve toplumda en sık görülen şikâyetlerden biridir. Bu ağrılar doğrudan bir hastalık ya da başka bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkabilir. Araştırmacılar yüzlerce tipi olan bu ağrıları tedavi edebilmek için hala çalışmaktadır. Ağrının kaynağını anlayarak ve buna göre davranarak hepimiz için can sıkıcı olan bu durumdan kurtulabiliriz. Bu nedenle [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 0
Günümüzde tedavisi bulunamayan birçok hastalık var, öyle değil mi? Peki, bu hastalıklardan korunmak için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu? Tabii ki, var! Sizinle MS hastalığını doğru beslenme ile yenen Terry Wahls’in hikâyesini paylaşacağız. Hazırsanız başlıyoruz!
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Birçoğumuzun hiç bilmediği bazı alerjileri olabilir. Hatta bunun için alerji testlerine gideriz ve detaylı kontroller yaptırırız. Vücudumuzda oluşan tepkimelerin ne anlama geldiğini böylece anlayabiliriz. Peki, alerjiler neden oluşur? Ve bağışıklık sistemimizle ilgisi nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 0
Duygusal zekâ artık iş hayatında aranan özellikler arasına girdi. Peki, ama bu dönüşüm nasıl gerçekleşti? Duygusal zekâ iş hayatında ne işimize yarayabilir? Ya da duygusal zekâmızı nasıl geliştirebiliriz? Bu soruların ve daha fazlasının yanıtı eğitimimizde!