1997 yılında NASA’ya ait Pathfinder adlı uzay aracı Mars’a indi ve bize gezegenin yüzey görsellerini iletmeye başladı. Ancak bir zaman sonra Pathfinder görevini yerine getirmeyi bıraktı. Peki, bunun nedeni ne olabilir? Daha da önemlisi, bu durumun zaman yönetimi ile ne ilgisi olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Erişimle Zamanı Yönetmek Elinizde
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz kariyerimizde başarılı olmak istiyoruz. Peki, bunun için ihtiyacımız olan şeyler neler? Hangi mesleği seçmeliyiz? Sadece görev tanımımızdaki işleri mi yapmalıyız? Enerjimizi nasıl verimli kullanabiliriz? İşimizi en iyi hâle getirmek için ne yapabiliriz? Bu soruların ve hepsinin cevabı sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Yiyecekler Bağırsaklarımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Vücudumuzda trilyonlarca bakteri, virüs ve mantar yaşar. Eğer onlarla aramızı iyi tutarsak bu bizim yararımıza olacaktır. Çünkü tüm bu yapılar bağırsak mikrobiyomunu, yani vücudumuzda pek çok farklı görevi olan ekosistemleri oluşturur. Peki, ama bu nasıl olabilir? Bağırsaklarımızdaki bakteriler, vücudun sindiremediği besinleri parçalar, vücudun ihtiyacı olan gıdaları üretir, sindirim sistemini düzenler ve zararlı mikroplara karşı savaşır. [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Duygusal istismar, psikolojik açıdan insanın duygularının sömürülmesi ve kötüye kullanılmasıdır. Çoğu zaman gözle görülür bir belirtisi olmadığı için göz ardı edilebilir. Ancak psikolojik anlamda kişiye çok zarar verir. Peki, duygusal istismarın belirtileri nelerdir? Bu belirtilerle karşılaşırsak neler yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Baş ağrısı Antik çağlardan beri bilinen ve toplumda en sık görülen şikâyetlerden biridir. Bu ağrılar doğrudan bir hastalık ya da başka bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkabilir. Araştırmacılar yüzlerce tipi olan bu ağrıları tedavi edebilmek için hala çalışmaktadır. Ağrının kaynağını anlayarak ve buna göre davranarak hepimiz için can sıkıcı olan bu durumdan kurtulabiliriz. Bu nedenle [...]
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
Son zamanlarda unutkanlık, konsantrasyon kaybı ve genel bir sersemlik hâli yaşıyor musunuz? Cevabınız evet mi? Öyleyse siz de beyin sisine yakalanmış olabilirsiniz. Peki, beyin sisi nedir? Nasıl ortaya çıkar ve çözüm yolları nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Otizmli birini hiç tanıdınız mı? Ne yazık ki, günümüzde otizm teşhisi konulan insan sayısı gittikçe artmaya başladı. Peki, otizmliler hayatı nasıl algılıyor? Otizm bir hastalık mıdır? Ya da tedavi edilebilir mi? Gelin, tüm bu soruların cevabını birlikte öğrenelim.
Engelsiz Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir sivrisineğin bile vücudunuzun bağışıklık sistemi için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Böcek ısırığından sonra meydana gelen şişme ve kaşıntı, bağışıklık sistemimizin çalıştığını gösteren bir tepkidir. Peki, bu sistem tam olarak nedir? Savaşmayı nasıl öğrenir? Hangi hücreler bizleri hastalıktan korur? Kısaca; “Bağışıklık sistemi nasıl çalışır?” Merak ediyorsanız hemen anlatalım.
Engelsiz Gelişim
Engelsiz Erişimle Çocukluk Travmaları Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Beyin gelişimi dediğimizde birçoğumuzun aklına biyolojinin geldiğini biliyoruz. Sizce beyin gelişimi sadece biyolojiye mi bağlı? Yoksa gerçekten beynimizin sınırlarını biz mi çiziyoruz? Emin olun, beynimiz hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var! Gelin, çocukluktan başlayalım ve beynimizi nasıl sınırladığımızı anlayalım!