Birçoğumuz ergenlikte yaşanan değişimlerin bedensel etkilerini kolayca fark edebiliriz. Peki, ama beynimize olan etkilerini nasıl bilebiliriz? Keşif ve sosyal katılım ihtiyaçları ergenlikte daha mı fazladır? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını gelin birlikte öğrenelim!
Ergenlik Beyni Nasıl Değiştirir?
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 4
Hayatın her alanında ustalık kavramı geçerlidir. Hepimiz yaptığımız işlerde ustalaşmak istiyoruz. Peki ustalık nedir? Zihnimizde bu süreç nasıl gerçekleşir? Gerçekten çırağı olmadığımız işin ustası olamaz mıyız? Bunların ve daha fazlasının cevabını gelin birlikte öğrenelim.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Hepimiz zaman zaman odaklanma sorunu yaşarız. Ama artık işlerimizi yapamaz hale geldiysek dur demenin vakti gelmiş demektir. Peki nasıl? Odaklanmamızı nasıl güçlendirebiliriz? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde odaklanmanızı güçlendirecek iki basit yoldan söz edeceğiz. Hazırsanız videoyu başlatabilir ve odaklanma gücünüzü en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Beyin, vücudumuzun en karmaşık ve en önemli organı olmasına rağmen yeteri kadar önem vermiyoruz. Bazen ciddiye almadığımız günlük alışkanlıklarımız bile ilerisi için beynimize ciddi zararlar verebiliyor. Peki, beyin hücrelerimizi sinsice öldüren bu alışkanlıklar neler? Gelin birlikte öğrenelim.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz güçlü bir belleğe sahip olmak isteriz değil mi? Sizler için bu konuda harika bir eğitim hazırladık. Hemen kısa bir test ile işe başlıyoruz. Bu testte size gelişi güzel sayılar gösteriyoruz. Bu sayılar bir ile on basamaklı sayılar arasında artarak ilerleyecek. Sayılar belirli bir süre ekranda kalıyor ve ardından kayboluyor. Bu süre her bir sayı [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Eğer bir gün hipokampusunuz çıkarılsaydı ne olurdu? Ya da şöyle soralım: Hipokampus ve hafıza arasında nasıl bir bağlantı var? Eğer bu soruların yanıtını merak ediyorsanız sizi hipokampusu alınan Henry Molaison’ın neler yaşadığını ve beynin anıları nasıl oluşturduğunu öğrenmek için eğitimimize bekliyoruz.Yararlı olması dileğiyle.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Bugünlerde her şeyi unutmaya mı başladınız? Anılarınız hafızanızdan siliniyor mu? Hayatımız boyunca birçok bilgiyi öğreniyor ve bu öğrenilmiş bilgileri daha sonra kullanmak üzere belleğimizde saklıyoruz. Ancak her istediğimizde bu bilgilere ulaşamıyoruz. Peki neden? Bu eğitimimizde anıların nasıl oluştuğunu ve unutma nedenlerimizi öğreneceğiz. Hazırsanız başlıyoruz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Daha önce bir toplantıda sunum yaparken ya da yöneticinizle konuşurken bir anda takıldığınız oldu mu? Hem de bu olayı yaşamadan önce çok fazla pratik yaptığınız halde. Bütün bunların nedeni aslında bakı altında görülen tıkanma durumudur. Bazı insanların baskı altında sakin kalabildiğini ve duygularını daha kolay yönetebildiğini düşünürüz. Peki bu becerilerin altında yatan gerçekler nelerdir? Eğitimimizde [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Hafızası çok iyi olan insanları nitelemek için ‘’fil hafızalı’’ denildiğini duymuşsunuzdur. Peki, gerçekten filler asla unutmaz mı? Aslında hafızaları fillerin zekâlarının yansımalarından sadece biridir. Gelin, fillerle ilgili bakış açınızı değiştirecek muhteşem bir yolculuğa çıkalım.