Birçoğumuz ergenlikte yaşanan değişimlerin bedensel etkilerini kolayca fark edebiliriz. Peki, ama beynimize olan etkilerini nasıl bilebiliriz? Keşif ve sosyal katılım ihtiyaçları ergenlikte daha mı fazladır? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını gelin birlikte öğrenelim!
Ergenlik Beyni Nasıl Değiştirir?
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Hafızası çok iyi olan insanları nitelemek için ‘’fil hafızalı’’ denildiğini duymuşsunuzdur. Peki, gerçekten filler asla unutmaz mı? Aslında hafızaları fillerin zekâlarının yansımalarından sadece biridir. Gelin, fillerle ilgili bakış açınızı değiştirecek muhteşem bir yolculuğa çıkalım.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 5
öğrendiklerinizi verimli bir şekilde kullanabiliyor musunuz? Beyninizi tam olarak kullanıyor musunuz? Verimli bir şekilde öğreniyor ve öğrendiklerinizi hatırlıyor musunuz? Eğer bu sorulara yanıtınız “hayır” ise sizi Zihin Haritalama Tekniği ile tanıştırmak istiyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Merhaba, sizler için hazırladığımız “Düşünce Hatalarımız” eğitimine hoş geldiniz. Eminiz çoğunuzun aklından ara sıra “Bütün aksilikler hep beni bulur” şeklinde cümleler geliyordur. Bu durum aslında bir tür düşünce hatasıdır. Herhangi bir olaya nasıl tepki vereceğimiz ona yüklediğimiz anlam sonucunda belirlenir. Anlamlandırma süreci de otomatik düşünceler nedeniyle son derece hızlı gerçekleşir. Ancak bu tür otomatik düşünceler [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Beynimizin sadece yüzde 10’unu kullandığımızı eminim çoğunuz duymuşsunuzdur. Hatta geri kalan yüzde 90’lık kısmını kullanmayı öğrenirsek daha zeki, başarılı ve yaratıcı olabileceğimize de çoğumuz inanırız. Peki, bu bilgi gerçekten doğru mu? Beyinle ilgili birçok yanlış inanış bulunmaktadır. Bunlardan birçoğu da beynimizin tembel olduğunu düşünmemize neden olur. Peki, beynimiz gerçekten tembel mi? Eğitimimizde tüm bu soruların [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Refleksler herhangi bir uyarana verilen sabit cevaplardır. Uyarana verilen yanıt düşünülmeden gerçekleştiğinden seri ve sürekli biçimde çalışır. Reflekslerimiz bizi ve çevremizdeki insanları tehlikelerden korumanın yanında günlük aktivitelerimizde de ihtiyaç duyduğumuz davranışlardır. çeşitli spor aktivitelerinde, oyunlarda ve araç kullanırken reflekslerimizin hızlı olması çok önemlidir. Bu eğitimdeki alıştırmalarla reflekslerimizin hızını test edecek ve onları nasıl geliştirebileceğimizi öğreneceğiz. [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Beyin, vücudumuzun en karmaşık ve en önemli organı olmasına rağmen yeteri kadar önem vermiyoruz. Bazen ciddiye almadığımız günlük alışkanlıklarımız bile ilerisi için beynimize ciddi zararlar verebiliyor. Peki, beyin hücrelerimizi sinsice öldüren bu alışkanlıklar neler? Gelin birlikte öğrenelim.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Eğer bir gün hipokampusunuz çıkarılsaydı ne olurdu? Ya da şöyle soralım: Hipokampus ve hafıza arasında nasıl bir bağlantı var? Eğer bu soruların yanıtını merak ediyorsanız sizi hipokampusu alınan Henry Molaison’ın neler yaşadığını ve beynin anıları nasıl oluşturduğunu öğrenmek için eğitimimize bekliyoruz.Yararlı olması dileğiyle.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Deneyim ve birikimlerinizin düşünce yapınızı etkilediğini düşünüyor musunuz? Ya da birikimlerinizin öğrenmeyi hızlandırdığını biliyor muydunuz? Hazırladığımız bu eğitimde düşünce şemaları hakkında ilginç bilgiler veriyoruz. Şaşıracağınıza ve bakış açınızın değişeceğine eminiz. Değişime ve gelişime hazırsanız, videoyu başlatmak için zaman kaybetmeyin deriz.