Koltukta oturmuş televizyon izlerken kapınız çalıyor. Polis eşinizi cinayetten tutuklamak için gelmiş. Bir anda şoka uğruyorsunuz. Eşinizin ne kadar kibar ve sevgi dolu biri olduğu biliyorsunuz. Ama eşinizin aleyhine çok ciddi kanıtlar var. Bu durumda neye inanırdınız? Gelin, bu soruyu inanç etiği boyutunda inceleyelim.
Etik İkilem: Kime İnanmalıyız?
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Felsefe
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Batı felsefi düşüncenin kurucularından biri olan Sokrates en sonunda mahkemeye çıkarıldı. Peki, Sokrates’ten tüm cevaplara sahip olduğuna inandıkları için mi yoksa hayata dair çok fazla soru sorduğu için mi korkuyorlardı? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 4
Para mutluluk getirir mi? Bugüne kadar para ve mutluluk konusunda birçok şey yazılıp çizildi. ‘’Parayla saadet olmaz’’ diyen de var aksini düşünen de…Peki, gerçekte durumlar nasıl? Epikuros ve Schopenhauer gibi bazı filozofların araştırmalarına göre para mutluluğu satın alabilir; ama nasıl harcayacağınızı bilmelisiniz. Parayla mutluluk nasıl satın alınır? Gelin, birlikte öğrenelim.
Felsefe
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 4
Son yıllarda popülerlik kazanan minimalist felsefe aslında yüzyıllar önce filozoflar tarafından bir yaşam biçimi hâline getirilmiştir. Çünkü minimalizm gereksiz ayrıntıları ortadan kaldırarak huzuru ve mutluluğu yaşamın hedefi hâline getirir. Nasıl mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Eğer kurtarmanız gereken iki grup olsaydı, tercihiniz kimden yana olurdu? Kurtaracağınız kişilerin genç ya da yaşlı olması kararınızı değiştirir miydi? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
Felsefe
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Evrendeki her şey aynı atomlardan meydana geldi. Eğer evrende var olan her şey aynı atomlardan meydana gelmişse, “evrendeki her şey cansızdır” diyebilir miyiz? Yoksa her şey canlıdır mı dememiz gerekiyor? Hatta daha ileri gidip bu olanların hepsi bir karışıklıktan ibaret mi demeliyiz? Cevaplanması ne kadar zor sorular, öyle değil mi? Erwin Schrödinger’e göre yaşam; canlıların [...]
Felsefe
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 3
Emile Durkeim, insanların neden intihar ettiği sorusu üzerine çok fazla düşünüyordu. Bu konu üzerine çalışan ilk sosyal kuramcılardan biriydi. 1897 yılında “İntihar” adlı eserini yayımladı. Bu eserinde intiharın sosyal nedenlerini belirledi ve çalışmasına bilimsel bir bakış açısı getirdi. Biz de, sizin için hazırladığımız bu eğitimimizde intiharın sosyolojik ve toplumsal nedenlerini anlatacağız. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Nietzsche’nin “Bazıları efendi olmak için doğar, bazıları ise köle” sözünü hiç duydunuz mu? Alman filozof Nietzsche toplumsal kavramlar üstüne eleştirel yazılar kaleme almıştır. Ve bu kavramlardan en önemlisi de ahlaktır. Gelin, birlikte tarihin tozlu sayfalarına göz atalım ve Nietzsche’nin ahlak teorisini inceleyelim.
Felsefe
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Hayatınızın iplerini elinizde mi tutuyorsunuz? Peki, bunun bedeli ne? Yaşadığınız andan keyif alabiliyor musunuz? Yoksa belirli sonuçlara ulaşmak için çabalayıp duruyor musunuz? Ne yazık ki, çabalamak her zaman iyi değildir. Peki ne yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.