Karşınızdaki kişiyi kırmadan eleştirmek ne yazık ki pek kolay olmuyor. çünkü karşınızdaki insanın kişisel alanına müdahale etmeden etkili eleştiride bulunmak büyük bir ustalık gerektiriyor. Peki, etkili eleştiri nasıl yapılır? İyi bir eleştirici hangi özelliklere sahiptir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Etkili Eleştirinin Adımları
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 9
Kelimeler ve fikirler tüm evreni değiştirebilecek güçtedir. Onları ne kadar doğru kullanırsak; duygularımız ve düşüncelerimiz de bir o kadar zenginleşir ve gelişir. Konuşmak; anlamanın ve anlaşılmanın en temel birinci kuralıdır. Ancak çok uzun konuşmak, gereksiz kelimeler kullanmak, bildiğimiz her şeyi karşımızdakine anlatmak hiç profesyonel değildir. öz anlatıma ulaşmak ve anlattıklarımızı kabul ettirmek istiyorsak, konuşmamızda bazı [...]
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 4
İnsan sesi, tıpkı bir enstrüman gibidir ve dünyadaki en kuvvetli sestir. Konuşurken kelimelerin gücünden yararlanmak ve karşımızdaki kişiyi dinlemek oldukça önemlidir. Oysa çoğumuz konuşurken karşımızdakilerin bizi dinlemediğini düşünürüz. Peki, bunun nedeni ne olabilir? Karşımızdaki kişilerin konuşma esnasında bizi dinlemesini nasıl sağlarız? Sorularınızın cevabını sizin için hazırladığımız “Etkili Konuşma” eğitimimizde bulacaksınız. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
Çevremizle olan iletişimi bozan, kişileri yoran ve sonucunda insanların yalnızlığa itilmesine neden olabilecek tutum ve davranışların farkında mıyız? Bazılarımız duygusal açıdan tam olarak olgunlaşmamış olabiliriz. Bu durumda davranış ve düşüncelerimizle kendimiz ve diğerlerine zarar verebiliriz. Peki farkında olmadan sergilediğimiz düşünce ve davranışlar nelerdir? İşte bu eğitimde sizlere bu konuları derledik. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Biriyle tanıştığımız ilk birkaç saniyede onunla ilgili bir izlenim ediniriz. Peki, bu ilk izlenim her zaman güvenilir midir? Ya da sonradan değişebilir mi? Bu eğitimimizde ilk izlenimi oluştururken beynimizde neler olduğundan ve ilk izlenimin sosyal psikolojisinden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 3
Bireyin fiziksel işlevlerindeki bozukluk ve bunların hareket yeteneğinde yarattığı güçlükler, onu toplumdaki diğer kişilerden farklı bir konuma itebilir. Bazı teknik ekipmanlar veya geliştirilmiş yetenekler sayesinde söz konusu engeller ortadan kalkabiliyor. Ancak bu farklılık yine de engellilerin yaşadığı ayrımcılığı ortaya çıkarır. önyargı ve ayrımcılık, engellilerin hayatını olumsuz etkileyen iki önemli unsurdur. Oysa yapılan bu ayrımcılık tamamen [...]
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 21 dakika
Soru Sayısı: 11
Hikâye anlatıcılığı günümüzde adını sıkça duyduğumuz bir kavram hâline geldi. Hatta artık sadece sahnede değil, iş hayatında ve sosyal hayatta da kullanılmaya başlandı. Peki, biz iyi bir hikâye anlatıcısı olamaz mıyız? Tabii ki, olabiliriz! Gelin, birlikte hikâye anlatıcılığıyla ilgili detayları öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
İnsanlara bir konuyu anlatırken dikkatiniz mi dağılıyor? Yoksa siz anlatırken karşınızdaki kişiler başka şeylerle mi uğraşıyor? İletişim kurma konusunda zorlandığınızı mı hissediyorsunuz? Aklınızda dolaşan tüm bu soruların bir cevabı var. Etkili iletişim yöntemlerini kullanarak hem özel hem de iş hayatınızda kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Nasıl mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 7
Hepimiz sevdiklerimizle konuşurken ya da sıkıcı bir ortamdayken espri yapmayı seviyoruz. Peki, iş yerinde espri yapmalı mıyız? Bu konuda nelere dikkat etmeliyiz? Espri yapmanın yararları nelerdir? Bu soruların ve daha fazlasının cevabı sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.