Sunum, hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz bir bilgi aktarma yöntemidir. Öğrencilikten, çalışma hayatına, aile hayatına kadar neredeyse her yerde kullanabileceğimiz sistematik bir bilgi paylaşım yöntemidir. Örneğin, restoran seçiminde garsonun dış görünüşü, işteki becerisi ve size karşı tavrı önemlidir. Bu unsurlar bir araya geldiğinde etkili bir sunumu oluşturur ve seçiminizi etkiler. Hangi işi yapıyor olursak olalım, etkili sunum yapma yeteneği hayatımızın her alanında bilmemiz ve kullanmamız gerekmektedir. Peki, etkili bir sunum nasıl olmalıdır? Size bu konuda bilmeniz gereken başlıkları sıralıyoruz: Hazırlık Ne yapmalıyız? Ne yapmamalıyız? Sunum yaparken dikkat edilmesi gerekenler Sunumu bitirirken akılda nasıl kalmalıyız? Not: Bazı eğitimlerimiz aylık üyelik kapsamına dahil değildir. Profesyonel ve mesleki eğitimler için ek ücret talep edilebilir. Bu eğitimler sertifikalıdır ve sertifikalar basılı olarak adresinize gönderilir. Eğitimi üye olduktan sonra ek ücretle satın alabilir, tamamlayabilir ve sertifikanızı alabilirsiniz.
Etkili Sunum Nasıl Yapılır?
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Kendinizle ve diğer insanlarla olan ilişkinizi sorgulamaya ne dersiniz? Ne yazık ki bazen kurduğumuz iletişim tarzı hem bizi hem de çevremizdekileri mutsuz hissettiriyor. Bu eğitimimizde hayatın tüm alanında güçlü ve tatmin edici ilişkiler kurmak için şiddetsiz iletişimi anlatacağız. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 21 dakika
Soru Sayısı: 11
Hikâye anlatıcılığı günümüzde adını sıkça duyduğumuz bir kavram hâline geldi. Hatta artık sadece sahnede değil, iş hayatında ve sosyal hayatta da kullanılmaya başlandı. Peki, biz iyi bir hikâye anlatıcısı olamaz mıyız? Tabii ki, olabiliriz! Gelin, birlikte hikâye anlatıcılığıyla ilgili detayları öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 5
Biri size hata yaptığında onu uyarmak için başladığınız konuşma sizin özür dilemenizle mi bitiyor? Ya da haklıyken haksız duruma mı düşüyorsunuz? Öyleyse sohbet tuzaklarına yakalanmış olabilirsiniz. Peki, bu tuzaklar nelerdir? Kendimizi nasıl koruyabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Dinlemek iletişimin can damarlarından biridir. Peki, dinlemek bu kadar önemliyken neden etkin dinleyiciler olamıyoruz? Unutmayın, dinlemek ve duymak aynı şey değildir. Ancak dinleyerek verimli bir iletişim sağlayabilir ve sağlıklı ilişkiler kurabiliriz. Bu eğitimimizde dinlemenin önündeki engellerden ve dinleme becerimizi geliştirmenin yollarından söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
İnsanlara bir konuyu anlatırken dikkatiniz mi dağılıyor? Yoksa siz anlatırken karşınızdaki kişiler başka şeylerle mi uğraşıyor? İletişim kurma konusunda zorlandığınızı mı hissediyorsunuz? Aklınızda dolaşan tüm bu soruların bir cevabı var. Etkili iletişim yöntemlerini kullanarak hem özel hem de iş hayatınızda kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Nasıl mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Beden dilini anlayabiliyor musunuz? Yoksa yalnızca kalıplarla mı hareket ediyorsunuz? Eğer öyleyse tamamen yanılıyorsunuz! çünkü, beden dili bir bütün olarak incelenmelidir. Peki, beden dilini oluşturan unsurlar nelerdir? Ve beden dilini anlayabilmek için neler yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 2 dakika
Soru Sayısı: 1
Toplum içinde yaşayabilmek için görgü kurallarını bilmeliyiz. Peki, iletişim araçlarını kullanırken hangi görgü kurallarına uymalıyız? Unutmayın, görgü kuralları saygımızı gösterir. Bu da insanlarla aramızdaki iletişimi güçlendirir. Eğitimimizde iletişimde görgü kurallarından söz edeceğiz.Hazırsanız başlıyoruz.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
Çevremizle olan iletişimi bozan, kişileri yoran ve sonucunda insanların yalnızlığa itilmesine neden olabilecek tutum ve davranışların farkında mıyız? Bazılarımız duygusal açıdan tam olarak olgunlaşmamış olabiliriz. Bu durumda davranış ve düşüncelerimizle kendimiz ve diğerlerine zarar verebiliriz. Peki farkında olmadan sergilediğimiz düşünce ve davranışlar nelerdir? İşte bu eğitimde sizlere bu konuları derledik. Yararlı olması dileğiyle.