Sunum, hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz bir bilgi aktarma yöntemidir. Öğrencilikten, çalışma hayatına, aile hayatına kadar neredeyse her yerde kullanabileceğimiz sistematik bir bilgi paylaşım yöntemidir. Örneğin, restoran seçiminde garsonun dış görünüşü, işteki becerisi ve size karşı tavrı önemlidir. Bu unsurlar bir araya geldiğinde etkili bir sunumu oluşturur ve seçiminizi etkiler. Hangi işi yapıyor olursak olalım, etkili sunum yapma yeteneği hayatımızın her alanında bilmemiz ve kullanmamız gerekmektedir. Peki, etkili bir sunum nasıl olmalıdır? Size bu konuda bilmeniz gereken başlıkları sıralıyoruz: Hazırlık Ne yapmalıyız? Ne yapmamalıyız? Sunum yaparken dikkat edilmesi gerekenler Sunumu bitirirken akılda nasıl kalmalıyız? Not: Bazı eğitimlerimiz aylık üyelik kapsamına dahil değildir. Profesyonel ve mesleki eğitimler için ek ücret talep edilebilir. Bu eğitimler sertifikalıdır ve sertifikalar basılı olarak adresinize gönderilir. Eğitimi üye olduktan sonra ek ücretle satın alabilir, tamamlayabilir ve sertifikanızı alabilirsiniz.
Etkili Sunum Nasıl Yapılır?
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 2 dakika
Soru Sayısı: 1
Toplum içinde yaşayabilmek için görgü kurallarını bilmeliyiz. Peki, iletişim araçlarını kullanırken hangi görgü kurallarına uymalıyız? Unutmayın, görgü kuralları saygımızı gösterir. Bu da insanlarla aramızdaki iletişimi güçlendirir. Eğitimimizde iletişimde görgü kurallarından söz edeceğiz.Hazırsanız başlıyoruz.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Biriyle tanıştığımız ilk birkaç saniyede onunla ilgili bir izlenim ediniriz. Peki, bu ilk izlenim her zaman güvenilir midir? Ya da sonradan değişebilir mi? Bu eğitimimizde ilk izlenimi oluştururken beynimizde neler olduğundan ve ilk izlenimin sosyal psikolojisinden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 21 dakika
Soru Sayısı: 11
Hikâye anlatıcılığı günümüzde adını sıkça duyduğumuz bir kavram hâline geldi. Hatta artık sadece sahnede değil, iş hayatında ve sosyal hayatta da kullanılmaya başlandı. Peki, biz iyi bir hikâye anlatıcısı olamaz mıyız? Tabii ki, olabiliriz! Gelin, birlikte hikâye anlatıcılığıyla ilgili detayları öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 4
Dinleyenlerin hafızalarına kazınan bir sunum yapmak ister misiniz? Etkili sunum teknikleri, beynin çalışma yöntemine uygun olarak tasarlanmıştır. İlk sunumunuz bile olsa bu teknikleri uygulayarak harika bir iş çıkartabilirsiniz. Nasıl mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 5
İnsanlar toplu yaşamaya başladığından beri anlaşmaya ihtiyaç duyuyor. Bu sayede diller gelişiyor. Her toplum kendine özgü sesler ve söyleyişlerle kendi dilini oluşturuyor. Dil; duygu ve düşüncelerimizi, ümit ve hayallerimizi, strateji ve hedeflerimizi, başkalarına anlatıp aktarmanın ve iletişim kurmanın en önemli öğesidir. Diller kimi zaman, farklı dillerden kelimelerle ‘sözde’ zenginleştirilir, kimi zaman da yanlış kullanımlar ve [...]
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Türk işaret dili eğitimine ikinci bölümümüzle devam ediyoruz. Bu eğitimde işaret dilinde zamirleri ve tanışma ifadelerini öğrenerek işitme engelli biriyle nasıl tanışacağımızı göreceğiz.
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 20 dakika
Soru Sayısı: 0
Son günlerde basında sıkça karşılaştığımız olaylar benzer şekilde gelişiyor kuşkusuz. Hasta ve yakınlarıyla sağlık görevlileri arasında çeşitli nedenlerle arzu edilmeyen tartışmalar yaşanabiliyor. Biz de bu eğitimde bu gibi durumları önlemek için hasta ve hasta yakınlarıyla iletişim sürecinde dikkat etmemiz gereken noktaları aktarmaya çalıştık. Sağlıklı bir iletişim, hemen her konuda hasta ve yakınlarıyla anlaşabilmek için gerekli [...]
Etkili İletişim
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
Çevremizle olan iletişimi bozan, kişileri yoran ve sonucunda insanların yalnızlığa itilmesine neden olabilecek tutum ve davranışların farkında mıyız? Bazılarımız duygusal açıdan tam olarak olgunlaşmamış olabiliriz. Bu durumda davranış ve düşüncelerimizle kendimiz ve diğerlerine zarar verebiliriz. Peki farkında olmadan sergilediğimiz düşünce ve davranışlar nelerdir? İşte bu eğitimde sizlere bu konuları derledik. Yararlı olması dileğiyle.