Sıradan toplantıları sıra dışı sonuçlara dönüştüren, karmaşıklığı düzenle çeviren bir rehberlik sanatına hazır mısınız? Fasilitasyon sanatıyla tanışmanın tam zamanı!
Neden Bu Eğitimi Almalısınız?
• Grup İçi Etkileşimi Güçlendirme: Ekip içindeki tüm bireylerin katılımını teşvik eden, tartışmaların yapıcı olmasını sağlayan tekniklerle tanışacaksınız.
• Tarafsız ve Objektif Yaklaşım: Fasilitasyonun temel taşı olan tarafsızlık ilkesiyle, grup üyelerinin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam yaratmayı öğreneceksiniz.
• Yaratıcı Çözümler Üretme: Beyin fırtınası teknikleri ile sınırların ötesine geçerek yenilikçi ve sıra dışı fikirler üretmeyi keşfedeceksiniz.
• Stratejik Yönlendirme Becerileri: Doğru soruları sorma, uygun araçları seçme ve farklı kişilikleri anlama becerilerinizi geliştireceksiniz.
Eğitime dilediğiniz an bilgisayar veya mobil cihazınızla erişebilirsiniz.
Fasilitasyon Sanatı: Çözüm Yolunu Siz Çizin
Eğitim Süresi: 22 Dakika
Soru Sayısı: 9
İlgili ürünler
İnovasyon
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 5
İnovasyon; yenilik, gelişme ve yaratıcılık gibi birçok kavramı içinde bulundurur. Aslında inovasyon sıradanlığın dışında olmaktır. Bu kavramı günlük hayatımızda kullanarak kendi inovasyonumuzu geliştirebiliriz. Peki, kendimizi ve çevremizi geliştirecek inovasyonları nasıl gerçekleştirebiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim.
Etik
Eğitim Süresi: 24 dakika
Soru Sayısı: 11
Etik nedir, iş hayatında etik neden önemlidir ya da etik ve ahlak arasındaki farklar nelerdir hiç düşündünüz mü? Birçoğumuz “Bu yaptığım etik mi?” diye şüpheye düşmüşüzdür. Sizin için hazırladığımız eğitimimizde kafanıza takılan bu sorunun cevaplarını bulacaksınız. İş hayatınızda “Acaba bu davranışım etik mi?” diye şüphe duymadan çalışmak istiyorsanız hemen videoyu başlatabilirsiniz.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Evet, birçoğumuz mezun olduktan sonra başarısız iş görüşmeleri yaşadık. Bazen bunları “Şansımız yokmuş!” diye karşıladık. Ama inanın iş görüşmelerinin kaderi bizim elimizde! Eğer iş görüşmesinde yeteneklerimizi iyi ifade edersek sonunda işi alabiliriz! Peki, ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim
Cinsiyet
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 7
Dişi veya erkek olmak doğumla belirlenir. Ancak toplumun cinsiyetlere dair beklentileri ile şekillenen roller nedeniyle kadın veya erkek olmak sonradan öğrenilir. Peki, ataerkil toplumlarda bu roller nasıl daha belirgin hâle gelir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 19 dakika
Soru Sayısı: 6
Teknolojinin ilerlemesi ve bilgi paylaşımının hızlanmasıyla birlikte iş dünyası da yeniden yapılanmaya başladı. Kurumsal çeviklik bu noktada artık oldukça önemli bir yere sahiptir. Peki, bir çalışan ya da işveren olarak nasıl çevik olabileceğinizi biliyor musunuz? Gelin, bu eğitimde nasıl çevik olunabileceğini birlikte öğrenelim!
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 22 dakika
Soru Sayısı: 6
Kuşak, yaklaşık olarak aynı yıllarda doğmuş, aynı çağın şartları ve sorumluluklarıyla yükümlü kişiler topluluğudur. Dünya durmadan değişmekte ve insanı da değiştirmektedir. önce tarım toplumu sonra sanayi toplumu ve en sonunda da bugün içerisinde yaşadığımız bilgi toplumu, dünyanın geçirmiş olduğu sosyo-kültürel ve ekonomik evrelerdir. Her kuşağın çıkış noktasında, tarihsel ve toplumsal dönüşüm evreleri yaşanır. Yaşanan olaylar, [...]
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Aptal puma sendromu, iş hayatında adı pek bilinmeyen ama çokça yaşanan bir durumdur. Pumalar avlanırken ince zekâlarının ürünü olan bir karar mekanizmasıyla hareket ederler. Koşarken harcadığı enerji avdan elde edeceği potansiyel enerjiyi aştığında puma durur. Aptal puma sendromu ise bunun tam tersini yapan kişiler için kullanılır. Peki, aptal puma olmamak için ne yapmalıyız? Gelin, birlikte [...]
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Çalışma arkadaşınızın görevini kötüye kullandığını veya yöneticinizin kendi çıkarını gözeterek davrandığını fark ettiniz. Bu durumdan birilerine söz etmeli misiniz? Yoksa sizi ilgilendirmediği için ‘’kendi işinize mi bakmalısınız?” Kısacası, ‘’suç ve hak ihlallerinden ne kadar haberdarsınız?” Sizler için hazırladığımız eğitimimizde suistimalin ne olduğundan, üç temel ögesinden, dikkate alınması gereken risk alanlarından ve suistimalleri nasıl sınıflandırabileceğinizden söz [...]