Günümüz dünyasında doğru bilgiye ulaşmak her zamankinden daha önemli! İşte size gerçeği bulma yolculuğunda rehberlik edecek benzersiz bir eğitim: Gerçeği Bulma Sanatı!
Neden Bu Eğitimi Almalısınız?
• Sistematik Değerlendirme Becerisi: Bu eğitim, İoanna Kuçuradi’nin düşünce sisteminden ilham alarak, gerçeği değerlendirmenin sistematik yöntemlerini size öğretecek.
• Pratik Uygulama İmkânı: Her bölümde “Sıra Sizde” pratik örnekleriyle öğrendiklerinizi hemen uygulama fırsatı bulacaksınız.
• Kapsamlı Metodoloji: Durumu tanımlamadan kaynak analizine, bağlam değerlendirmesinden mantık testine kadar gerçeği bulmanın tüm aşamalarını öğreneceksiniz.
• Objektif Bakış Açısı: Karşıt görüşlere açık olmayıve sonuçlara varmadan önce gözlem yapmayı öğreneceksiniz.
Gerçeği Bulma Sanatı eğitimi ile artık yanlış bilginin tuzağına düşmeyecek, her türlü bilgiyi sistematik olarak değerlendirebileceksiniz. Hemen başlayın ve gerçeği bulma yolculuğunuza adım atın!
Eğitime dilediğiniz an bilgisayar veya mobil cihazınızla erişebilirsiniz.
Gerçeği Bulma Sanatı
Eğitim Süresi: 7 Dakika
Soru Sayısı: 8
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Doğu ve Batı’nın mutluluk düşüncesinin farklı olduğunu biliyor muydunuz? Evet, aslında ikisi birbirine çok uzaktır. Peki, nedir bu farklılıklar? Gelin, birlikte bir yolculuğa çıkalım ve sonunda hangisinin doğru olduğuna siz karar verin.
Felsefe
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 4
Son yıllarda popülerlik kazanan minimalist felsefe aslında yüzyıllar önce filozoflar tarafından bir yaşam biçimi hâline getirilmiştir. Çünkü minimalizm gereksiz ayrıntıları ortadan kaldırarak huzuru ve mutluluğu yaşamın hedefi hâline getirir. Nasıl mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Felsefe
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Batı felsefi düşüncenin kurucularından biri olan Sokrates en sonunda mahkemeye çıkarıldı. Peki, Sokrates’ten tüm cevaplara sahip olduğuna inandıkları için mi yoksa hayata dair çok fazla soru sorduğu için mi korkuyorlardı? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Felsefe
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizi nörolog Mary ile tanıştırmak istiyoruz. Mary, siyah-beyaz bir odada yaşıyor, sadece siyah-beyaz kitaplar okuyor ve bilgisayarı bile siyah-beyaz gösteriyor. Ancak Mary, renkleri daha önce hiç görmemiş olmasına rağmen renk görüş uzmanı. Bu nedenle renk fizyolojisi ve biyolojisi ile ilgili keşfedilen her şeyi çok iyi biliyor. Peki, insanların algılayabileceği milyonlarca rengin sinirsel hareket örüntüsünü de [...]
Felsefe
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Kendi iç dünyamızı ve günümüzü Platon gibi çok az insan etkilemiştir. Peki, kimdi Platon? Platon, ilk Batı üniversitesini yarattı ve Aristoteles de dâhil olmak üzere Antik Yunan’daki zeki insanların öğretmeniydi. Felsefenin kurucularındandı; ancak kusursuz değildi. çünkü bazı fikirleri bize tam olarak uymuyordu. Bu fikirlerin ne olduğunu merak ediyorsanız, sizi eğitimimizi izlemeye davet ediyoruz. Yararlı olması [...]
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 1
Diyelim ki ürünleri çok satan bir firmanın sahibisiniz; ancak bir gün başınıza gelmesini istemeyeceğiniz bir olay meydana geliyor. ürünlerinizin bazıları, kullanan kişilerin ölümüne neden oluyor. Eyvah! Ne yapacaksınız? Şirketinizi kapatırsanız çalışanlarınızı ve yatırımcılarınızı yüz üstü bırakacaksınız. Ama şirketinizi kapatmazsanız da insanlara karşı itibarınız yerle bir olacak, ürünleriniz boykot edilecek, iflas edeceksiniz. Böyle bir durumda ne [...]
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Dostoyevski, Karamazov Kardeşler’de modern dünyanın özgürlük anlayışına dair çarpıcı eleştiriler yapıyor. Hatta hayata dair bakış açımızı değiştirecek bir özgürlük fikri sunuyor. Ona göre özgür kişi, acıya dayanabilen kişidir. Peki, insan acıya katlanarak nasıl özgür olabilir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Felsefe
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Hayatınızın iplerini elinizde mi tutuyorsunuz? Peki, bunun bedeli ne? Yaşadığınız andan keyif alabiliyor musunuz? Yoksa belirli sonuçlara ulaşmak için çabalayıp duruyor musunuz? Ne yazık ki, çabalamak her zaman iyi değildir. Peki ne yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.