Ülkemizdeki risk haritasının çok küçük bir kesitine baktığımızda birçok tehlikeyi bir arada görebiliyoruz. Doğal afetler, iş, ev ve trafik kazaları bizi ürkütücü boyutlarda tehdit ediyor! Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda 120.000 çocuk ev kazası sonucu hastaneye başvurmuş ve bunların 2.000’i hayatını kaybetmiş durumda. Rakamlar oldukça çarpıcı değil mi? Oysa kaza ve afet bilincini, yaşamımızın bir parçası haline getirerek güvenli bir yaşam sürebiliriz. Peki, bu bilinci nasıl sağlayabiliriz? Yanıtı bu eğitimde: Güvenli Yaşam, Ev Kazaları, Trafik ve İş Kazaları, Afet ve afet sonrası.
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 3
Kış koşullarında araba kullanmak yaz aylarına göre çok daha dikkat istiyor. Buna bağlı olarak kış aylarında kaza oranlarının arttığını da biliyoruz. Peki, kış sürüşünde yapılan hatalar nelerdir? Güvenli sürüş için nelere dikkat edilmeli? Gelin, birlikte öğrenelim.
Deprem
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 3
Ülkemiz ne yazık ki deprem kuşağında yer alıyor. En son Kahramanmaraş merkezli depremlerle, bu gerçekle acı bir şekilde tekrar yüzleştik. Bu coğrafyada depremleri daha iyi anlamak, sonrasında trajik sonuçlarla karşılaşmamak için önemli. Peki, deprem nedir? Nasıl oluşur? Bunların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz ülkemizin deprem kuşağında yer alması nedeniyle birçok deprem anına tanık olduk ve korku yaşadık. Peki, bir depreme hazır mıyız? Ya da deprem sırasında neler yapabileceğimizi yeterince biliyor muyuz? Bu eğitimde size olası bir deprem anında neler yapabileceğinizi anlatıyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Afetlerin ardından karbonmonoksit zehirlenmesi büyük bir tehdit oluşturuyor. Ancak, bilinçlenerek bu tehlikeyi savuşturabiliriz. Aynı şekilde, afet sonrası evsel atık yönetimi de hayati önem taşıyor. Peki, neler yapabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim!
Deprem
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz. Travmatik ve hayati risk taşıyan deprem gerçeği sıkça kendini hatırlatıyor. Peki, depremden psikolojik olarak korunmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde deprem sonrası travma yaşamamak için neler yapabileceğinizden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 2
Korkunç bir afetten sonra hayatta kalmanın zorlukları bitmiyor! Bu hafta, afet sonrası sağlık tedbirleri eğitim serimizde, soğuk yanığı, soğuktan korunma ve tetanos gibi hayati konulardan söz edeceğiz!
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 2
En değerli hazinemiz olan zamanımızı trafikte harcıyoruz ve bunun sonucunda birçok sağlık sorunu yaşıyoruz. Ama endişelenmeyin, basit önlemlerle korunabiliriz! Peki, trafikte sağlığımızı korumak için neler yapabiliriz? Gelin birlikte öğrenelim!
Deprem
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 0
İçindekiler • İlk Yardım ve Temel Uygulamaları• Koruma, Bilgilendirme ve Kurtarma• Hayat Kurtarma Zinciri• İlk Yardımda ABC Uygulaması• Temel Yaşam Desteği Uygulaması• Şok, Bilinç Kaybı ve Komada İlk Yardım• Solunum Yolu Tıkanmaları• Heimlich Manevrası• Kanamalarda İlk Yardım• Turnike Uygulaması• Uzuv Kopmalarında İlk Yardım• Yanıklarda İlk Yardım• Elektrik çarpmalarında İlk Yardım İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden [...]