Ülkemizdeki risk haritasının çok küçük bir kesitine baktığımızda birçok tehlikeyi bir arada görebiliyoruz. Doğal afetler, iş, ev ve trafik kazaları bizi ürkütücü boyutlarda tehdit ediyor! Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda 120.000 çocuk ev kazası sonucu hastaneye başvurmuş ve bunların 2.000’i hayatını kaybetmiş durumda. Rakamlar oldukça çarpıcı değil mi? Oysa kaza ve afet bilincini, yaşamımızın bir parçası haline getirerek güvenli bir yaşam sürebiliriz. Peki, bu bilinci nasıl sağlayabiliriz? Yanıtı bu eğitimde: Güvenli Yaşam, Ev Kazaları, Trafik ve İş Kazaları, Afet ve afet sonrası.
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Afetlerin ardından karbonmonoksit zehirlenmesi büyük bir tehdit oluşturuyor. Ancak, bilinçlenerek bu tehlikeyi savuşturabiliriz. Aynı şekilde, afet sonrası evsel atık yönetimi de hayati önem taşıyor. Peki, neler yapabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim!
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 6
İnternet hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Bankacılık işlemleri, devlet dairesiyle ilgili işlemler gibi hemen her şeyi artık internet aracılığıyla yapıyoruz. İş bulmak, müzik dinlemek, sosyal medya üzerinden iletişim gibi işler için zorunlu olarak pek çok siteye üye oluyoruz. Tüm bu işlemler sırasında da sitelere kendimizle ilgili bilgiler veriyoruz. Peki, hiç düşündünüz mü verdiğimiz tüm bu bilgiler [...]
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 2
En değerli hazinemiz olan zamanımızı trafikte harcıyoruz ve bunun sonucunda birçok sağlık sorunu yaşıyoruz. Ama endişelenmeyin, basit önlemlerle korunabiliriz! Peki, trafikte sağlığımızı korumak için neler yapabiliriz? Gelin birlikte öğrenelim!
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Afetler insanların hayatlarını altüst ederken, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar da hızla yayılarak büyük bir tehlikeye yol açabilir. Ama endişelenmeyin! Doğru önlemleri alarak hastalık riskinin önüne geçebiliriz. Peki, afet sonrasında hangi sağlık tedbirlerini almalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim!
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 3
Kış koşullarında araba kullanmak yaz aylarına göre çok daha dikkat istiyor. Buna bağlı olarak kış aylarında kaza oranlarının arttığını da biliyoruz. Peki, kış sürüşünde yapılan hatalar nelerdir? Güvenli sürüş için nelere dikkat edilmeli? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 1
Deprem, Türkiye’nin coğrafi konumundan kaynaklanan bir gerçek. Hepimiz biliyoruz ki depremler, önlem alınmadığı zaman daha çok can ve mal kayıplarının oluşmasına neden oluyor. Hem çocukların hem yetişkinlerin bu önlemlerin farkında olması gerekiyor. Bu eğitimde deprem öncesi, anı ve sonrası hangi önlemlerin alınması gerektiği çocuklara uygun bir dille anlatılıyor.
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Pek çoğumuz köpek dostlarımızı severiz. Ancak aralarında oldukça saldırgan olanlarının da bulunduğu gerçeğini asla göz ardı edemeyiz. üstelik saldırgan bir köpekle karşı karşıya kaldığınızda, çok ciddi hasarlar alabileceğimiz de ortada. Peki, sizce köpekler neden saldırır ve bizler nasıl korunuruz? İşte yanıtlar bu kısa eğitimimizde sizleri bekliyor. Yararlı olması dileğiyle.
Deprem
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Yangın anında olası bir kazayı engellemek, riskleri ve tehlikeleri en aza indirmek için ne yapabiliriz? Yangın öncesinde hangi önlemleri almalıyız? PASS yöntemi nedir? Tüm bu soruların cevapları sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.