Ülkemizdeki risk haritasının çok küçük bir kesitine baktığımızda birçok tehlikeyi bir arada görebiliyoruz. Doğal afetler, iş, ev ve trafik kazaları bizi ürkütücü boyutlarda tehdit ediyor! Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda 120.000 çocuk ev kazası sonucu hastaneye başvurmuş ve bunların 2.000’i hayatını kaybetmiş durumda. Rakamlar oldukça çarpıcı değil mi? Oysa kaza ve afet bilincini, yaşamımızın bir parçası haline getirerek güvenli bir yaşam sürebiliriz. Peki, bu bilinci nasıl sağlayabiliriz? Yanıtı bu eğitimde: Güvenli Yaşam, Ev Kazaları, Trafik ve İş Kazaları, Afet ve afet sonrası.
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 6
İnternet hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Bankacılık işlemleri, devlet dairesiyle ilgili işlemler gibi hemen her şeyi artık internet aracılığıyla yapıyoruz. İş bulmak, müzik dinlemek, sosyal medya üzerinden iletişim gibi işler için zorunlu olarak pek çok siteye üye oluyoruz. Tüm bu işlemler sırasında da sitelere kendimizle ilgili bilgiler veriyoruz. Peki, hiç düşündünüz mü verdiğimiz tüm bu bilgiler [...]
Deprem
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Depremler hepimiz için korkutucu bir doğa olayı. Kentleşme ile birlikte daha ölümcül bir risk haline gelen bu doğa olayı aynı zamanda ülkemizin bir gerçeği. Bu doğa olayından korunmak için yapabileceğimiz en önemli şey ise bilgilenmek. Ama deprem ve korunma yolları hakkında çok az şey biliyoruz. Deprem nedir, nasıl gerçekleşir, önlemler, deprem sırasında korunma, tüm bu [...]
Deprem
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Depremden hepimiz korkuyoruz. Ne zaman olacağını tahmin edemiyoruz. Bu yüzden her zaman hazır olmalıyız. Ama nasıl? Peki tüm hazırlığımızı yaptıktan sonra deprem anında ne yapmalıyız? Depreme hazırlık için ve deprem anında yapmanız gerekenleri bu çok kısa eğitimle aktarmaya çalıştık.
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Yaşanabilecek bir doğal afet öncesinde hazırladığınız afet ve acil durum çantası inanın hem sizin hem de sevdiklerinizin hayatını kurtarır. Peki, afet çantasının içinde neler olmalı? Onu hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz? Bu eğitimde tüm bu soruların yanıtını kısaca derledik, yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 1
Deprem, Türkiye’nin coğrafi konumundan kaynaklanan bir gerçek. Hepimiz biliyoruz ki depremler, önlem alınmadığı zaman daha çok can ve mal kayıplarının oluşmasına neden oluyor. Hem çocukların hem yetişkinlerin bu önlemlerin farkında olması gerekiyor. Bu eğitimde deprem öncesi, anı ve sonrası hangi önlemlerin alınması gerektiği çocuklara uygun bir dille anlatılıyor.
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Afetlerin yaşandığı dönemlerden sonra çocukların sağlığı ve beslenmesi büyük bir öneme sahiptir. Yaşanan zorluklara rağmen, çocukların ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklarının korunması gerekir. Peki, afet sonrasında çocuk sağlığı ve bebek beslenmesi konusunda nelere dikkat etmek gerekir? Gelin, birlikte öğrenelim!
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Afetler insanların hayatlarını altüst ederken, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar da hızla yayılarak büyük bir tehlikeye yol açabilir. Ama endişelenmeyin! Doğru önlemleri alarak hastalık riskinin önüne geçebiliriz. Peki, afet sonrasında hangi sağlık tedbirlerini almalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim!