Hades ve Persephone’nin hikâyesi Yunan mitolojisinin en gizemli efsanelerinden biridir. Ölülerin Tanrısı olarak bilinen Hades tarafından yer altına kaçırılan Persophone’nin mücadelesi yaşam ve ölüm arasındaki uzlaşmayı ve mevsimler arasındaki geçişi simgeliyor. Gelin, efsanenin ayrıntılarını birlikte öğrenelim.
Hades ve Persephone Efsanesi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Kimi zaman bizi tüm gün etkisinde bırakan, kimi zaman da ”bu da neydi şimdi?” dememize yol açan; nedeni hala tam olarak anlaşılamayan müthiş bir gizem: Rüyalarımız! Rüyalarla ilgili pek çok bilimsel çalışma yapılmasına karşın hala neden rüya gördüğümüzün yanıtı tam olarak bulunamadı. Ancak bu konuyla ilgili pek çok teori ortaya atıldı. Sizler için hazırladığımız bu [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
66 milyon yıl önce nesli tamamen tükenen dinozorlar Dünya üzerinde 165 milyon yıl yaşadı. Dünya’nın o günkü hâkimleri olan dinozorlar her yerdeydi. Ta ki gökyüzünde ufak bir cisim belirene kadar… Bunun ne olduğunu merak ediyorsanız, sizi eğitimimize davet ediyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Kurşun beyazı, ressamlar tarafından kullanılıyordu. Paris yeşili tüm odaları, kıyafetleri ve pastaları süslüyordu. Turuncu ise göz alıcılığıyla ön plandaydı. Peki, bu renkler sanıldığı kadar masum muydu? Yoksa kansere neden olan ölümcül etkilere mi sahipti? Hadi birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 22 dakika
Soru Sayısı: 6
Söylenişi ve yazılışı farklı olsa da ekmek her dilde, doymak anlamına geliyor. Tarlada ekilmesi, bakımı, toplanması, öğütülmesi, depolanması ve pişirilmesi gibi buğdayın un haline gelmesinden ekmeğe doğru olan aşamalarında oldukça fazla insan çalışıyor. Bu nedenle ekmekte un ve mayadan çok daha fazlası var. Bu eğitimde sizlere ekmeğin, tarladan soframıza kadar uzanan yolculuğunu, endüstriyel üretimin sağlığımıza [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 5
Hayatımıza giren bazı markalar sundukları ürünün ya da hizmetin ötesinde tüm toplumun yaşamını derinden etkileyebiliyor. Bu markalar bazen bir ülkenin ekonomisini, kültürünü, siyasi rejimini hatta geleceğini bile tamamen değiştirebiliyor. Gelin, hayatımızı değiştiren bu markalara birlikte göz atalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Çoğumuz yılanlardan korkuyoruz değil mi? Hatta büyük ihtimalle hiçbirimiz vahşi doğada bir yılanla karşılaşmak istemeyiz. Tehlikeli ama bir o kadar da harika bu sürüngenleri daha yakından tanımaya ne dersiniz? Gelin, doğanın en harika yılanlarını görmek için maceralı bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Gruplara ayrılmasına rağmen hepimizin aynı kanı taşıdığı söylenir. Peki, bu doğru mu? Kan gruplarımızı anne ve babamız mı yoksa antijenler mi belirler? Kan gruplarının farklı olması hastalığa neden olabilir mi? Neden dört tip kan grubu vardır? Hadi gelin bu soruların cevaplarını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.