Hades ve Persephone’nin hikâyesi Yunan mitolojisinin en gizemli efsanelerinden biridir. Ölülerin Tanrısı olarak bilinen Hades tarafından yer altına kaçırılan Persophone’nin mücadelesi yaşam ve ölüm arasındaki uzlaşmayı ve mevsimler arasındaki geçişi simgeliyor. Gelin, efsanenin ayrıntılarını birlikte öğrenelim.
Hades ve Persephone Efsanesi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Yaşadığınız ülkenin nüfusunu biliyor musunuz? Ya da daha önemli bir soruyla başlayalım. Nüfus artış hızıyla ilgili ne biliyorsunuz? Geldiğimiz son noktayı bir cümle ile açıklamak gerekirse “Hiç bu kadar kalabalık olmamıştık.” özellikle son yıllarda nüfusumuzda çok hızlı bir artış meydana geldi. Peki, bundan sonra bizi neler bekliyor? Geleceğimiz için nüfus artışı ne anlama geliyor? Hastalıklar [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Dünyadaki en sinir bozucu böcek hangisidir diye sorsak? At sineği veya eşek arısını seçebilirsiniz, ancak birçok kişi için bu yarışı açık ara farkla sivrisinekler kazanır. Vızıldaması ayrı, ısırması ayrı, kaşındırması ayrı, sivrisinekler tartışmasız dünyanın en nefret edilen haşerelerden biridir. Onlar sayesinde bazı geceleri uykusuz geçirebiliyoruz, buna ek olarak her yıl milyonlarca insan sivrisineklerle taşınan hastalıklar [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Refah tuzakları; toplumlar arasında nesiller boyu yoksulluğu sürdüren ekonomik ve çevresel durumlardan kaynaklanır. Bu tuzaklardan bazıları, yetersiz beslenme gibi bireysel nedenlerden bazıları ise iklim sorunu gibi küresel sorunlardan kaynaklanır. Peki, sizce en büyük nedeni ne olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 6
Rakı, Türk Kültürünün önemli bir parçası olarak yüzyıllardır sofralarımızda yerini alıyor. Bir içkiden çok daha fazla anlamlar yüklenen rakı, adeta bir seremoni eşliğinde içiliyor. Bundan dolayı müdavimleri rakı içmenin bir sanat olduğunu söylüyor. Öyleyse gelin, bu sanatın inceliklerini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Kendinizi güzel buluyor musunuz? Hayran olduğunuz ünlü gerçekten güzel mi? Ya da eşiniz, dostunuz, anneniz, babanız güzel olduğunuzu söylüyor mu? Şimdi bu üç sorunun cevabını aramakla uğraşmayın. çünkü size daha fazlasını vermek için buradayız. Güzellik algısıyla ilgili bilmeniz gereken tüm detayları sizin için bir araya getirdik. Biz üzerimize düşeni yaptık. Size de arkanıza yaslanıp tadını [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
66 milyon yıl önce nesli tamamen tükenen dinozorlar Dünya üzerinde 165 milyon yıl yaşadı. Dünya’nın o günkü hâkimleri olan dinozorlar her yerdeydi. Ta ki gökyüzünde ufak bir cisim belirene kadar… Bunun ne olduğunu merak ediyorsanız, sizi eğitimimize davet ediyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Sahip olduğumuz temel hak ve özgürlükleri biliyor musunuz? İnsan hakları düşüncesi, kim olduğumuz veya nerede doğduğumuzdan bağımsız olarak aynı temel hak ve özgürlüklere sahip olmaktır. Peki, temel insan hakları tam olarak nelerdir? Bu hakları kim seçer? Bunları kim, nasıl uyguluyor? Gelin, birlikte öğrenelim.