Hayatta attığınız her adımın bir karşılığı olduğunu biliyor musunuz? Evet, yaptığımız iyi ya da kötü her şeyin bir bedeli vardır. Kimimiz bu bedelleri düşünmeden hareket eder. çevremizdeki kişileri değerlendirirken onlarla hareket ederken bu bedelleri hiçe sayarız. Peki o zaman kişileri nasıl değerlendireceğiz, işte size bir teknik, ıssız ada felsefesi. Hadi, gelin bu tekniği ve kişileri değerlendirirken ondan nasıl yararlanabileceğimizi birlikte cevaplayalım.
Yararlı olması dileğiyle.
Her Şeyin Bir Bedeli Var mıdır?
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Yaşam Sanatı
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Bir hata yaptığınızda özür diliyor musunuz? Ya da nasıl özür dilemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Hepimiz zaman zaman hatalar yaparız. önemli olan hatamızı anlamak ve karşımızdaki kişinin gönlünü almaktır. Ama dilediğimiz özrün kabul edilmesi için yapmamız gereken birkaç şey var. Sizin için hatırladığımız eğitimimizde özür dilerken dikkat etmeniz gerekenlerden söz edeceğiz.
Yaşam Sanatı
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Ölümden sonraki hayata inanıyor musunuz? Peki, bir gün gözlerinizi açtığınızda farklı bir dünyada olsaydınız ne olurdu? Gelin, farklı bir dünyada bilinmez bir yolculuğa çıkalım!
Yaşam Sanatı
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Hayatın içinde toplumsal baskı hissetmeden her zaman dilediğiniz gibi davranabiliyor musunuz? Ya da hayatınızı ciddi anlamda etkileyecek kararlarda sadece kendinizi düşünerek hareket edebiliyor musunuz? Kendinizi belli aralıklarla “Benim için fark etmez” derken buluyor musunuz? Bu sorulardan en bir tanesine bile hayır diyorsanız, o zaman hayır deme sanatını öğrenmenizin vakti gelmiş demektir. Küçük ve önemsiz detaylar [...]
Yaşam Sanatı
Eğitim Süresi: 25 dakika
Soru Sayısı: 7
Toplumun oluşmasında ve gelişmesinde toplumu meydana getiren insanlar için görgü kuralları önemli bir yer teşkil eder. Elbette genel görgü kurallarına uyma zorunluluğu yoktur. Hukuken bu kurallara uymamak herhangi bir suç teşkil etmez. Ancak toplum görgü kurallarına uymayan kişileri genel ahlak kuralları çerçevesinde tanımlar ve kınar. Bu kurallar toplumdaki uygarlık düzeyinin de göstergesi olabilmektedir. İnsan davranışlarını [...]
Yaşam Sanatı
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 3
Hayatımız boyunca yeni şeyler öğrenmeye devam ediyoruz. Yaşımız ilerledikçe hayata dair tecrübe kazandıkça çok daha fazla şey öğreniyoruz. Ama bazı hayat dersleri pek kolay alınmıyor. Bu eğitimde keşke daha önce bilseydim diyeceğiniz hayat derslerini anlatıyoruz.
Yaşam Sanatı
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Uzun yaşamanın sırrını öğrenmek ister misiniz? Peki, uzun yaşamak genlerle mi ilgilidir? Ailemizden miras kalan genler, tamamen kaderimiz mi? Gelin, birlikte genlerin hayatımızı nasıl etkilediğini ve doğru bildiğimiz tüm yanlışları anlayalım.
Yaşam Sanatı
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
İyilik yaparken kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Hiç iyiliğiniz suistimal edildi diye iyilik yapmaktan soğuduğunuz oldu mu? Dersimiz iyilik! Gelin, birlikte iyilik konusunda bir keşfe çıkalım.
Yaşam Sanatı
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
“İlerleme sadeleştirme ile mümkündür, karmaşıklaştırma ile değil.” Bruno Munari Sade bir hayat, herkes için farklı anlamlar taşımaktadır. önemli olan siz nasıl bir hayat istiyorsunuz bunu bilmeniz. Sade bir hayat genel anlamıyla, sevdiklerinizle zaman geçirmek, sevdiğiniz etkinlikleri yapmak ve değer verdiğiniz şeylere zaman ayırmaktır. Kendinizin farkında olmalı, gerçekten neleri yapmaktan keyif aldığınızı bilmeli ve hayatınızı da [...]