İnmenin ne olduğu biliyor musunuz? Evet, şu an bunun için çok genç olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak ne yazık ki inme her yaş grubunu tehdit ediyor! özellikle ülkemizde inme geçiren kişilerin yarısı 40 yaşından küçük. Bu nedenle inmenin nedenlerini, risk faktörlerini ve belirtilerini hepimizin bilmesi gerekiyor. Hadi gelin, birlikte öğrenelim!
İnme (Felç) Nedir? Nasıl Önlenir?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Hastalıklar
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 4
Son yıllarda prostat kanseri vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Prostat kanseriyle etkin mücadele için ise bazı konularda bilinçlenmek gerekiyor. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirip hayatınızda ufak değişiklikler yaparak prostat sağlığınızı koruyabiliriz. Peki, ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.
Hastalıklar
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Mide yanması yediden yetmişe herkesin yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Bu sorunu uzun süredir yaşıyorsanız öncelikle bir doktora danışmanız gerekir. Ancak doktor önemli bir sağlık sorununuz olduğunu söylemiyorsa ya da bu durumu çok sık yaşamıyorsanız altında yatan nedenleri öğrenerek bu rahatsız edici probleme karşı önlem alabilirsiniz. Bu sorunu yaşayan pek çok kişi mide yanmasının nedenlerini ve [...]
Hastalıklar
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Birçoğumuzun hiç bilmediği bazı alerjileri olabilir. Hatta bunun için alerji testlerine gideriz ve detaylı kontroller yaptırırız. Vücudumuzda oluşan tepkimelerin ne anlama geldiğini böylece anlayabiliriz. Peki, alerjiler neden oluşur? Ve bağışıklık sistemimizle ilgisi nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Hastalıklar
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz boyun ağrısı şikayetiyle karşılaşırız. Ancak bu durum 40 yaş üstü insanlarda daha yaygındır. Peki, yaşlanmanın boyun ağrısıyla bağlantısı nedir? Boyun ağrısı hangi nedenlerle oluşur? Ve önlemek mümkün müdür? Boyun ağrısıyla ilgili merak ettiğiniz daha birçok sorunun yanıtı eğitimimizde!
Hastalıklar
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Kulak kepçesi, dış kulak yolu, kulak zarı, orta kulak ve iç kulak hastalıklarında ortaya çıkan ağrıya kulak ağrısı denir. Otalji ise kulak ağrısının tıp dilindeki adıdır. Peki, bu ağrı çeşitleri nelerdir? Kaç tip ağrı yaşarız? Bu ağrıları yalnızca kulak çevremizde mi hissederiz? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlasını eğitimimize katılarak öğrenebilirsiniz. Yararlı olması dileğiyle.
Hastalıklar
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Günümüzde her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanma riskiyle karşı karşıyadır. Bu kanser kadınlar arasında %30’luk bir oranla en çok görünen kanser türü olarak bilinmektedir. Günümüzde tanı ve tedavi araçlarının gelişmesi bu hastalık için önemli bir rol oynamaktadır. Ancak erken teşhis tüm kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de hayatta kalma şansını arttırmaktadır. İşte bu [...]
Hastalıklar
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Otizmli birini hiç tanıdınız mı? Ne yazık ki, günümüzde otizm teşhisi konulan insan sayısı gittikçe artmaya başladı. Peki, otizmliler hayatı nasıl algılıyor? Otizm bir hastalık mıdır? Ya da tedavi edilebilir mi? Gelin, tüm bu soruların cevabını birlikte öğrenelim.
Hastalıklar
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Baş ağrısı Antik çağlardan beri bilinen ve toplumda en sık görülen şikâyetlerden biridir. Bu ağrılar doğrudan bir hastalık ya da başka bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkabilir. Araştırmacılar yüzlerce tipi olan bu ağrıları tedavi edebilmek için hala çalışmaktadır. Ağrının kaynağını anlayarak ve buna göre davranarak hepimiz için can sıkıcı olan bu durumdan kurtulabiliriz. Bu nedenle [...]