“Farkındalık” birçoğumuzun günlük hayatta sıkça kullandığı bir kelime hâline geldi. Peki, farkındalık nedir? Gerçek anlamını hiç düşündünüz mü? Ne yazık ki bizi biz yapan unsur farkındalık değildir. Peki, nedir bu unsur? Bu sorunun cevabı eğitimimizde!
İnsanların En Büyük Gücü: Bilinç!
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Bugünlerde her şeyi unutmaya mı başladınız? Anılarınız hafızanızdan siliniyor mu? Hayatımız boyunca birçok bilgiyi öğreniyor ve bu öğrenilmiş bilgileri daha sonra kullanmak üzere belleğimizde saklıyoruz. Ancak her istediğimizde bu bilgilere ulaşamıyoruz. Peki neden? Bu eğitimimizde anıların nasıl oluştuğunu ve unutma nedenlerimizi öğreneceğiz. Hazırsanız başlıyoruz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Beynimiz ortalama kaç kelimeyi biliyor olabilir? Araştırmalara göre 20 yaşındaki biri ortalama olarak 27.000 ile 52.000 farklı kelime konuşurken; 60 yaşındaki bir kişi ise 35.000 ile 56.000 arasında kelime konuşabiliyor. Bu kadar kelimeyi bilmek çok gibi görünüyor, değil mi? Aslında değil! Asıl önemli olan bizler bu kadar kelimeyi nasıl aklımızda tutuyoruz? Konuşurken hangi kelimeyi söyleyeceğimizi [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Deneyim ve birikimlerinizin düşünce yapınızı etkilediğini düşünüyor musunuz? Ya da birikimlerinizin öğrenmeyi hızlandırdığını biliyor muydunuz? Hazırladığımız bu eğitimde düşünce şemaları hakkında ilginç bilgiler veriyoruz. Şaşıracağınıza ve bakış açınızın değişeceğine eminiz. Değişime ve gelişime hazırsanız, videoyu başlatmak için zaman kaybetmeyin deriz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizinle anılarınızda bir yolculuğa çıkacağız. Ama önce sizden hiç unutamadığınız bir anınızı düşünmenizi istiyoruz. Düşündünüz mü? O zaman şimdi de üç hafta önce öğle yemeğinde ne yediğinizi düşünün. Hımm… İkinci anınız, ilk anınız kadar güçlü değil. Peki, ama neden? Neden bazı şeyleri hatırlarken, bazılarını hatırlamıyoruz? Ve neden anılar zamanla yok olmaya başlıyor? Bu soruları cevaplamadan [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Beyin, vücudumuzun en karmaşık ve en önemli organı olmasına rağmen yeteri kadar önem vermiyoruz. Bazen ciddiye almadığımız günlük alışkanlıklarımız bile ilerisi için beynimize ciddi zararlar verebiliyor. Peki, beyin hücrelerimizi sinsice öldüren bu alışkanlıklar neler? Gelin birlikte öğrenelim.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Hafızası çok iyi olan insanları nitelemek için ‘’fil hafızalı’’ denildiğini duymuşsunuzdur. Peki, gerçekten filler asla unutmaz mı? Aslında hafızaları fillerin zekâlarının yansımalarından sadece biridir. Gelin, fillerle ilgili bakış açınızı değiştirecek muhteşem bir yolculuğa çıkalım.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Bazen hiç beklenmediğimiz bir anda kendimizi, yıllar öncesinde yaşadığımız durumdaki gibi hissedebiliriz. Hatta, öfkeli tartışmalara veya stresli durumlara maruz kaldığımızda, kendimizi korkmuş veya utanmış bir çocuk gibi hissedebiliriz. Peki, neden böyle hissederiz? Bilinçaltımız bize nasıl bir oyun oynar? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz ergenlikte yaşanan değişimlerin bedensel etkilerini kolayca fark edebiliriz. Peki, ama beynimize olan etkilerini nasıl bilebiliriz? Keşif ve sosyal katılım ihtiyaçları ergenlikte daha mı fazladır? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını gelin birlikte öğrenelim!