Aptal puma sendromu, iş hayatında adı pek bilinmeyen ama çokça yaşanan bir durumdur. Pumalar avlanırken ince zekâlarının ürünü olan bir karar mekanizmasıyla hareket ederler. Koşarken harcadığı enerji avdan elde edeceği potansiyel enerjiyi aştığında puma durur. Aptal puma sendromu ise bunun tam tersini yapan kişiler için kullanılır. Peki, aptal puma olmamak için ne yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.
İş Hayatında Aptal Puma Olmayın!
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 4
Kuşaklar arasındaki farklılıklar çoğu zaman iş dünyasında karmaşaya neden oluyor. Y kuşağının iş hayatına atılmasıyla birlikte şirketlerde çatışmalar yaşanmaya başlandı. Peki, bu kuşakları birbirinden ayıran özellikler nelerdir? Y kuşağını yönetebilmek mümkün değil midir? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını birlikte öğrenelim! Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 0
Çalışma arkadaşınızın görevini kötüye kullandığını veya yöneticinizin kendi çıkarını gözeterek davrandığını fark ettiniz. Bu durumdan birilerine söz etmeli misiniz? Yoksa sizi ilgilendirmediği için ‘’kendi işinize mi bakmalısınız?” Kısacası, ‘’suç ve hak ihlallerinden ne kadar haberdarsınız?” Sizler için hazırladığımız eğitimimizde suistimalin ne olduğundan, üç temel ögesinden, dikkate alınması gereken risk alanlarından ve suistimalleri nasıl sınıflandırabileceğinizden söz [...]
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Cesaret kelime kökeni olarak “coer” ve “cor” kelimelerinden türemiştir ve bu her iki kelime de yürek anlamına gelmektedir. Yani, cesaret yüreğimizden geçen şeyleri korkusuzca yapmak demektir. Peki, iş dünyasında da aynısını yapabiliyor muyuz? Fikirlerimizi söyleyebiliyor muyuz? Cesur olmak için gereken şey nedir? Hadi, gelin bu soruların ve daha fazlasının cevabını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
İşinizi seviyor musunuz? Ya da sizce her insan sevdiği işi mi yapmalı? Evet, birçoğumuz yaptığımız işten çok da keyif almıyor olabiliriz. Ama işimizin bize keyifli gelmesi şart mıdır? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde tüm bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Hazırsanız arkanıza yaslanın ve öğrenmenin tadını çıkarın.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Yöneten denince aklınıza patron yönetilen denince de çalışan veya işçi mi geliyor? Bu algıyı değiştirsek ve size patronunuzu yönetebilmeniz için bazı ipuçları verebileceğimizi söylesek? Evet, bu eğitimde tam olarak da bu konuya değindik. Adı üstünde ‘’Patronunuzu Yönetme Sanatı”. Bu durum size fazla politik gelebilir. Fakat üstünüzle ortak hedefler doğrultusunda çalışmanıza, bu hedeflere kendi ağırlığınızı katmanıza [...]
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 20 dakika
Soru Sayısı: 0
Nasıl gidiyor işler? İşinden memnun musun? Pazartesileri senin içine ifade ediyor? Bu eğitimde yaptığın işin senin için ne ifade ettiğini keşfetmen için bazı tüyolar verdik. Madem pazartesileri işe gitmek senin için bir sendrom neden peki bu işi yapıyorsun? İşini sevmek için bir sihirli değneğe ihtiyacın yok. Sadece bakış açını değiştirmelisin. Amaçlarını, hayallerini ve değerlerini tekrar [...]
Cinsiyet
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 7
Dişi veya erkek olmak doğumla belirlenir. Ancak toplumun cinsiyetlere dair beklentileri ile şekillenen roller nedeniyle kadın veya erkek olmak sonradan öğrenilir. Peki, ataerkil toplumlarda bu roller nasıl daha belirgin hâle gelir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
İşiniz sizin için ne kadar önemli? Haklısınız, sahip olduğunuz iş bazen bir aylık maaştan çok daha fazlasıdır. Neden mi? çünkü sahip olduğunuz iş size; bilinirlik, statü, aidiyet, öz saygı, öz güven ve sorumluluk gibi nitelikler kazandırır. Peki, işinizi kaybederseniz? Bu eğitimde işinizi kaybederseniz neler yapabileceğinizden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.