Birçok insan kaygı bozukluğu yaşadığının fark etmeden bununla mücadele etmeye çalışır. çünkü yaşadığı hissi çoğu zaman kendisi de anlamlandıramaz. Peki, nedir kaygı bozukluğu? Nasıl anlaşılır? Ya da üstesinden gelebilmek için neler yapılması gerekir? Gelin, birlikte öğrenelim!
Kaygı Bozukluğunuz Var mı?
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Psikoloji
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Korona virüs nedeniyle hepimiz evlerimizdeyiz. Alışık olmadığımız bu süreçle başa çıkmakta zorlandığımız zamanlar oluyor. Peki yaşadığımız kaygı ve stresle nasıl başa çıkacağız? Bu zorlu dönemdeki bilinmezliklerin üstesinden daha kolay gelebilmeniz için buradayız! Sizin için hazırladığımız eğitimimizde; bilinmezliklerle, kaygı ve stresle nasıl başa çıkabileceğinizi paylaşacağız. Hemen izlemeye başlasanız iyi edersiniz!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Yaşadığımız çağda stres hayatımızın kaçınılmaz bir parçası hâline geldi. Stres, yaşamımızın doğal bir parçası, ondan kaçamayız. Ama dozunu ayarlayarak onu yönetebiliriz. Peki ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 5
Geriye dönüp bakma cesareti gösterebilen kişinin, anlamlı bir gelecek inşa etmeye de gücü yeter. Richard Rohr Merhaba, Sizi bir yolculuğa davet ediyoruz. Bu eğitim, davranışlarımız ve kişiliğimizin kökenini anlamamıza, iç dünyamızı keşfetmemize ve travmaların nasıl şekillendirdiğini anlamamıza yardımcı olacak. Neden Bu Eğitimi İzlemelisiniz? 1. Kendinizi Keşfedin: İçsel dünyanızı anlayarak daha derin bir özgünleşme yolculuğuna çıkabilirsiniz. [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Özellikle sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde herkes süper insan olmaya çalışıyor. Peki, aynı anda birden fazla işi yapabilmek, her zaman mutlu ve başarılı olmak mümkün mü? Yoksa bu bir yanılgı mı? Tükenmişlik sendromunun asıl nedeni mükemmeliyetçilik algımız olabilir mi? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Kendini herkesten çok seven insanlara ‘’narsist” denmesinin Yunan mitolojisine dayanan bir hikâyesi var. Bu narsistlerin atası olarak bilinen Narcissus’un hikâyesi. Hatta sadece narsistlik değil dilimize ‘’nergis” olarak geçen çiçeğin ismi de buradan geliyor. Gelin, Narcissus ve Echo’nun mitolojik hikâyesine beraber tanık olalım.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Kimimizin en büyük hayali kimimizin en büyük korkusudur uçmak. Dünya üzerinde her 4 kişiden biri uçakla seyahat etmekten korkuyor. Uçuş korkusu olarak adlandırılan bu durum kişilerin işlerinden, tatillerinden ve sevdiklerinden mahrum kalmasına neden oluyor. Peki, uçuş korkusunun temelinde ne var onu nasıl yenebiliriz? Gelin bu eğitimde konuyla ilgili hızlı bir şekilde bilgilenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
Sevdiklerinizden bir an olsun ayrı kalma düşüncesi bile sizi korkutuyor mu? öyleyse ayrılık kaygısı bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz. Bu durum sizinle beraber sevdiklerinizin hayatını da olumsuz yönde etkiler. Kendinizi kaygılarınız ve korkularınız arasında sıkışmış hissedebilirsiniz. Ama endişelenmeyin. Belirtileri fark ederek kaygınızla baş etme yöntemleri geliştirebilirsiniz. Peki, ayrılık kaygısı bozukluğunun belirtileri nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.