Yaz ayları boyunca tüm yeşil alanlarda gezip eğlenmek hepimizin hakkı. Yalnız küçük dostlarımız kenelere çok dikkat etme şartıyla. Kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanmamak için tek yapmanız gereken dikkatli olmak.
Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, çoğunlukla keneler aracılığıyla hayvanlardan insanlara bulaştırılan virüs kökenli bir hastalıktır. Bu hastalık ilk olarak 1944 yılında Kırım’da görüldüğü için “Kırım Kanamalı Ateşi” adı verilmiştir. Aynı belirtilerin 1956 yılında Kongo’da görülmesiyle birlikte, hastalık “Kongo Ateşi” olarak adlandırılmıştır. Ancak 1969 yılında her iki hastalığın da aynı olduğu ve aynı etkenden kaynaklandığı anlaşılması üzerine, hastalık «Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi» adıyla anılmaya başlanmıştır.
Peki, olası bir kene ısırığından nasıl korunabiliriz? Kene ısırmasına maruz kaldığımızda neler yapmalıyız? Hastalığın tedavisi ve belirtileri neler? Panik olmayın, biraz dikkat ve kurallara uyduğunuz takdirde hastalıkla başa çıkmak çok kolay! Daha fazlası için eğitimimize bekleniyorsunuz.