Ölüm, iflas, işsiz kalmak, yalnızlık, kaybetme, terk edilme, boşanma, hastalık… Tüm yaşamımız korkuyla dolu. Bunlardan korkmak bir açıdan normal gibi görünebilir. Ama sürekli de bununla yaşayamayız. Korkunun varlığı tüm yaşamımızı yok eder, bizi cansızlaştırır, enerjimizi tüketir. Korku günümüzde en önemli sorunlarımızdan biri, onunla yaşamayı ve onu anlamayı öğrenmeliyiz. Bu eğitimde korkuyla baş edebilmenizi ve korkularınızla yaşamanızı sağlayacak ipuçları sunuyoruz.
Korkularımızla Nasıl Baş Edebiliriz?
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz ülkemizin deprem kuşağında yer alması nedeniyle birçok deprem anına tanık olduk ve korku yaşadık. Peki, bir depreme hazır mıyız? Ya da deprem sırasında neler yapabileceğimizi yeterince biliyor muyuz? Bu eğitimde size olası bir deprem anında neler yapabileceğinizi anlatıyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Yaşadığımız çağda stres hayatımızın kaçınılmaz bir parçası hâline geldi. Stres, yaşamımızın doğal bir parçası, ondan kaçamayız. Ama dozunu ayarlayarak onu yönetebiliriz. Peki ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 1
Deprem, Türkiye’nin coğrafi konumundan kaynaklanan bir gerçek. Hepimiz biliyoruz ki depremler, önlem alınmadığı zaman daha çok can ve mal kayıplarının oluşmasına neden oluyor. Hem çocukların hem yetişkinlerin bu önlemlerin farkında olması gerekiyor. Bu eğitimde deprem öncesi, anı ve sonrası hangi önlemlerin alınması gerektiği çocuklara uygun bir dille anlatılıyor.
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde travmatik olaylara maruz kalırız. Bu olaylara sevilen birinin kaybı, ciddi bir hastalık, kaza veya kişisel saldırı örnek olarak verilebilir. Travmaların ardından genellikle yas dönemi yaşayarak iyileşebiliriz. Ancak bu süreç çeşitli nedenlerle aksayabilir ve önemli problemler ortaya çıkar. Travma Sonrası Stres Bozukluğu olarak bilinen bu durum toplumun % 10-15’ini etkilemektedir. Bu eğitimde [...]
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizce aptallık mı daha tehlikelidir yoksa kötülük mü? Birçok kişinin bu soruya “Kötülük” yanıtı vereceğini biliyoruz. Oysa Bonhoeffer’ın teorisine göre doğru cevap “Aptallıktır” Peki, kimdir Bonhoeffer? Aptallık teorisi neye dayanır? Ve aptallığı bu kadar tehlikeli yapan unsurlar nelerdir? Gelin, bu soruların yanıtını birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 2
Korkunç bir afetten sonra hayatta kalmanın zorlukları bitmiyor! Bu hafta, afet sonrası sağlık tedbirleri eğitim serimizde, soğuk yanığı, soğuktan korunma ve tetanos gibi hayati konulardan söz edeceğiz!
Deprem
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Başa çıkamadığınız ikilemleriniz var mı? Duygularınızı kontrol etmekte zorlanıyor musunuz? Ya da kendinize engel olamadığınız zamanlar oluyor mu? Panik atakla başa çıkmanız için size vereceğimiz birkaç tavsiye var. Hazırladığımız eğitimde kendi sorunlarınızla karşılaşıp çözüm önerilerini alacaksınız.