Ölüm, iflas, işsiz kalmak, yalnızlık, kaybetme, terk edilme, boşanma, hastalık… Tüm yaşamımız korkuyla dolu. Bunlardan korkmak bir açıdan normal gibi görünebilir. Ama sürekli de bununla yaşayamayız. Korkunun varlığı tüm yaşamımızı yok eder, bizi cansızlaştırır, enerjimizi tüketir. Korku günümüzde en önemli sorunlarımızdan biri, onunla yaşamayı ve onu anlamayı öğrenmeliyiz. Bu eğitimde korkuyla baş edebilmenizi ve korkularınızla yaşamanızı sağlayacak ipuçları sunuyoruz.
Korkularımızla Nasıl Baş Edebiliriz?
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Afetlerin yaşandığı dönemlerden sonra çocukların sağlığı ve beslenmesi büyük bir öneme sahiptir. Yaşanan zorluklara rağmen, çocukların ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklarının korunması gerekir. Peki, afet sonrasında çocuk sağlığı ve bebek beslenmesi konusunda nelere dikkat etmek gerekir? Gelin, birlikte öğrenelim!
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Birçoğumuz önemli durumlar için başkasının onayına ihtiyaç duyarız. Ancak, her durum için onay almak normal olmayabilir. Peki, bu durumun nedeni beden algısı bozukluğu mudur? Gelin birlikte öğrenelim!
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde travmatik olaylara maruz kalırız. Bu olaylara sevilen birinin kaybı, ciddi bir hastalık, kaza veya kişisel saldırı örnek olarak verilebilir. Travmaların ardından genellikle yas dönemi yaşayarak iyileşebiliriz. Ancak bu süreç çeşitli nedenlerle aksayabilir ve önemli problemler ortaya çıkar. Travma Sonrası Stres Bozukluğu olarak bilinen bu durum toplumun % 10-15’ini etkilemektedir. Bu eğitimde [...]
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 2
Bu hafta “Afet Sonrası Eğitim” serisinde çocuk güvenliği ve SABİM ALO 184 Depremzede Sağlık Hattı konularına odaklanıyoruz. Çocukların afetlerde nasıl korunacağını ve SABİM ALO 184’ün depremzede sağlık hizmetlerine nasıl yardımcı olduğunu keşfedeceğiz. Hazırsanız başlıyoruz!
Eğitim Süresi: 2 dakika
Soru Sayısı: 1
Afet sonrası yaşanan yıkımın boyutu yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda ciddi ruhsal travmalara da neden olabilir. Sadece afetzedeler değil, onların yakınları, yardım ekipleri ve afete tanık olan herkesin ruh sağlığı etkilenebilir. Peki, afet sonrası ruh sağlığımızı nasıl koruyabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim!
Deprem
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz. Travmatik ve hayati risk taşıyan deprem gerçeği sıkça kendini hatırlatıyor. Peki, depremden psikolojik olarak korunmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde deprem sonrası travma yaşamamak için neler yapabileceğinizden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Afetlerin ardından karbonmonoksit zehirlenmesi büyük bir tehdit oluşturuyor. Ancak, bilinçlenerek bu tehlikeyi savuşturabiliriz. Aynı şekilde, afet sonrası evsel atık yönetimi de hayati önem taşıyor. Peki, neler yapabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim!