Belki de mikro plastiklerle hayatınızın birçok noktasında karşılaştınız. Ama ne olduklarını tam olarak bilemediniz. Kendileri minik olsa da bu plastikler büyük bir çevre felaketi yaratıyorlar. Peki, mikro plastiklerden kurtulmanın bir yolu var mı? Kendinizi bu küçük yaratıklara karşı nasıl koruyabilirsiniz? Gelin birlikte keşfedelim!
Küçük Boyutlu Büyük Tehlike_ Mikroplastikler
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 5
İlgili ürünler
Çevremiz
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 4
Hiçbir şey yemeden neredeyse 1 ay yaşayabilmek mümkün. Peki ya susuzluğa ne kadar dayanabiliriz? Beynimizin, %70’i, kanımızın %80’i, toplamda vücudumuzun %60’ı su. Bu nedenle susuzluğa pek fazla dayanmak mümkün değil. Şu anda temiz suların sadece %1’ine ulaşabiliyoruz ve çok yakın zamanda büyük bir su sıkıntısı bizi bekliyor. Nüfus hızla artıyor, küresel ısınma devam ediyor. Bazı [...]
Çevremiz
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Bir çocuk yetişirken nelerden etkilenir? Ekolojik sistem teorisi bir çocuğun yetişmesinde sadece ailesinin değil farklı faktörlerin de etkili olduğunu söylüyor. Hatta bunları beş başlıkta açıklıyor. Gelin hep birlikte bir insanın yetişmesinde oldukça önemli olan bu faktörleri inceleyelim. Hazırsanız başlıyoruz.
Eğitim Süresi: 23 dakika
Soru Sayısı: 0
Tepe Servis’in katkılarıyla hazırladığımız Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık eğitimimize hoş geldiniz. Bu eğitimde; geri dönüşümün ne olduğu, önemi ve çeşitleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Yararlı olması dileğiyle.
Çevremiz
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Bugün her yerde plastiği görebilirsiniz. örneğin; yüzyıllar boyunca bilardo topları fil dişinden yapıldı. Aşırı avlanma 19. yüzyılda fil nüfusunun azalmasına neden olunca, bilardo topu üreticileri büyük ödüller vaat ederek fil dişine alternatif bulmak için büyük bir mücadele içine girdiler. Bugün savunma sanayisinde, içtiğimiz pet şişelerde, kullandığımız eşyalarda hatta giysimizde bile plastiği görebilirsiniz. Peki, plastikler hayatımıza [...]
Çevremiz
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 8
Birçoğumuz sebze ve meyveleri sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Vitaminli olduğu için vücudumuza yararlı olduğunu düşünüyoruz. Peki, size tükettiğimiz meyvelerin zehirli olabileceğini söylesek… Evet, tarımda kullanılan çeşitli ilaçlar soframıza kadar ulaşabilir. Peki, bu konuda neler yapabiliriz? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.
Çevremiz
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Tepe Servis’in katkılarıyla hazırladığımız eğitimimize hoş geldiniz. Bu eğitimde sizlere, okul öncesi dönemde, çocuklarımızda çevre bilinci oluşturmak için yapabileceklerimizi anlatacağız. Çocuklara erken dönemde verilecek çevre eğitimi, onların doğayı sorgulamasına ve keşfetmesine katkıda bulunur. Aynı zamanda, okul öncesi dönemdeki fen bilgisine yönelik olumlu tutumlar geliştirmelerine olanak sağlar. Doğayla iletişim kurmak, çocuklarda çevre bilinci oluşturur. Bunun için [...]
Çevremiz
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Sürdürülebilirlik kavramını duydunuz mu? Peki, bu kavramın hayatımıza nasıl girdiğini biliyor musunuz? Günümüzde devletler, sektörler ve kurumlar bir araya geliyor ve sürdürülebilirliği sağlamanın yollarını konuşuyor! Peki, kurumsal sürdürülebilirlik nedir? Neden bu kadar önemlidir? Gelin, birlikte inceleyelim!
Çevremiz
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 3
Bugün, Dünya nüfusunun yarısından çoğu kentlerde yaşıyor. Ama 100 yıl önce, 10 insandan sadece ikisi şehirlerde yaşıyordu. Peki, bizler neden bu kadar hızla şehirlerde yaşamaya başladık? En önemlisi, bu durum neden geleceğimizi tehdit ediyor? Hadi, birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.