İki kürek kemiğinizin arasında sanki bıçak saplanıyormuş gibi bir ağrı hissediyor musunuz? Halk arasında damar damar üstüne binmesi, kulunç girmesi ya da bıçak saplanması olarak bilinen kulunç ağrısından kısa sürede kurtulabilirsiniz. Peki, kulunç ağrısı neden olur? Bu ağrılardan nasıl kurtulabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim.
Kulunç Ağrıları Nasıl Geçer?
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 5
Sağlık ve uzun bir hayat yaşamak istiyor musunuz? Ya da yaşlanmayan bir cilt hayali kuruyor musunuz? Peki, tüm bunları nasıl gerçekleştirebilirsiniz? Tabii ki, antioksidanlar! Gelin, birlikte antioksidanların vücudumuz için önemini anlayalım. Yararlı olması dileğiyle.
Sağlık
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Neden sarhoş oluyoruz? Sarhoş olmamızdan kim sorumlu? Alkol olarak adlandırılan etanol molekülü, alkollü içeceklerin aktif bileşenidir ve bizi sarhoş eden asıl maddedir. Etanol, hücre zarından gizlice içeri sızar ve vücudumuzda istediği yere yerleşir. Bireysel özelliklerimiz nedeniyle sarhoşluk hepimizde farklı şekilde meydana gelir. Peki, alkol neden herkesi farklı etkiler? Gelin, bu sorunun cevabını birlikte öğrenelim.
Sağlık
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Şekerin bağımlılık yaptığını sıkça duyuyoruz. Sizce bu doğru mu? Pek çoğumuz sıcacık kurabiyelere, çikolataya ve keke hayır diyemeyiz. Bu yiyecekleri düşünmek bile canımızın tatlı çekmesine neden olur. Peki bunun nedenini hiç merak ettiniz mi? Sizce şekerli yiyecekleri beynimizde ne gibi değişikliklere neden oluyor? Şekerli gıdalara hayır demek neden bu kadar zor? Tüm bu soruların yanıtı [...]
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Uzun süren kas ağrıları yaşıyor musunuz? Hatta kendinizi gergin hissediyor musunuz? Peki, bunun nedeni ne olabilir? Tabii ki, duruş bozukluğu! Gelin, birlikte duruş bozukluğunun vücudunuzda yarattığı etkileri ve bunları nasıl düzeltebileceğinizi birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Her şey normalken birdenbire; boğazımız gıcıklanır, öksürük başlar, kaslarımız ağrır, huysuzlanır, iştahımızı kaybederiz. Bu belirtilerin nedeni enfeksiyondan dolayıdır. Peki, sizce gerçekten durum böyle mi? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
Sağlık
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz oksijenin vücudumuz için önemini biliyoruz. Peki, oksijensizliğin nelere yol açtığını biliyor musunuz? Ya da hayatımızı nasıl etkilediğini? Merak etmeyin, sizin için hazırladığımız bu eğitimde oksijenle ilgili tüm detayları paylaşıyoruz. Şimdi arkanıza yaslanın ve eğitimimizi izleyin!
Sağlık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Gözlük, çerçeveli mercek ya da merceklerden oluşan bir araçtır. İki bin yıl kadar önce Romalı filozof Seneca, elindeki kitaba bir bardak suyun arkasından baktı. Arkadaki yazı, bir anda değişmiş ve sözcükler büyülü bir şekilde netleşmişti. Bu ilke kullanılarak geliştirilen mercekler günümüzde gözünde kırma kusuru olan ve görüşü zayıf milyonlarca kişiye yardımcı olmaktadır. Peki gözlük bunu [...]
Sağlık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Çeşitli sağlık sorunları yaşadığımızda tedavi olmak için hap şeklinde, iğneyle veya solunum yoluyla çeşitli ilaçlar kullanıyoruz. Bu ilaçlardan bazıları beynimizde çeşitli değişikliklere neden olarak etki gösterir. Bu ilaç gruplarının bazıları antidepresan, ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçlardır. Peki bu ilaçları kullanırken beynimizde ne gibi değişiklikler olduğunu biliyor musunuz? Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız bu eğitim [...]