Hayatımız boyunca her gün yeni bilgiler öğreniyoruz. Ama çoğu zaman bu bilgileri hafızamızda tutamıyoruz. Mekân metodu uzun süreli öğrenmeyi ve ezberlemeyi sağlıyor. Sherlock Holmes ile tanınan bu metot yüzyıllardır bilgeler tarafından kullanılıyor. Peki, nasıl uygulanıyor? Gelin, birlikte öğrenelim
Mekan Metodu ile Kolay Hatırlayın
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 5
öğrendiklerinizi hayatınıza ne kadar etki ediyor? “Ben kaç üniversite bitirdim. çok bilgiliyim.” diye mi düşünüyorsunuz? O zaman çok yanılıyorsunuz. Neden mi? Hadi, birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
Robert Gagné, öğrenme psikolojisi ve öğretim tasarımı alanındaki yıllar süren çalışmaları sonucunda, etkili bir öğretim modeli tasarladı. Bu modeli e-öğrenme süreçlerine uyarlayarak öğrenmenin sınırlarını zorlamaya hazır mısınız?
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 4
E-öğrenme, geleneksel sınıf ortamından farklı bir öğrenme ortamı sunar. Ancak teknolojinin hâkim olduğu bu süreçte etkili ölçme ve değerlendirme süreci işleri zorlaştırabilir? Peki, e-öğrenme sürecinde etkili ölçme değerlendirme nasıl yapılır? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Pek çok kişi geliştirmek istediği beceriler için pratik yapması gerektiğini bilir. Peki pratik nedir? Pratik herhangi bir davranışın tekrarlanarak geliştirilmesidir. özellikle müzik, spor ve sanatsal alanlarda çalışan kişilerin becerilerini geliştiren önemli bir anahtardır. Pratik yaparken becerilerinizin gelişimi için beyninizde de bazı değişiklikler gerçekleşir. Bu eğitimde pratiğin beyinde neden olduğu değişimlere yakından bakacağız. Ardından pratik yapmak [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Çoğumuz matematik dersinden ya da matematiksel işlemlerden korkarız. çünkü matematiği yapamayacağımızı düşünür, anlayamadığımız için de kendimizi kötü hissederiz. Merak etmeyin, sizin için hazırladığımız bu eğitimde; matematiğin anlaşılmama nedenlerini ve onu daha kolay anlamak için neye ihtiyacımız olduğunu derledik. Şunu unutmayın, matematik demek sembollerden çok daha fazlası demektir. Gelin, şimdi detaylarını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Dünya hızla değişiyor. Dijital teknolojiler hiç olmadığı kadar hayatımızın bir parçası hâline gelirken eğitimi ve meslekleri de değişime zorluyor. Bu değişimleri yakından takip ederek geleceğimize yön verebiliriz. Peki, geleceğin eğitim dinamikleri nasıl olacak? Hangi meslekler popülerleşecek, hangileri yok olacak? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 39 dakika
Soru Sayısı: 0
Yetişkinlere eğitim verirken nasıl davranmanız, nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Yetişkinlerin öğrenme hızı, yöntem ve alışkanlıkları kişiden kişiye değişir. özellikle eğitim verilen kuşak da vereceğiniz eğitimi büyük oranda etkiler. Bu nedenle öğrenmeyi kolaylaştırmak için neler yapmanız, hangi kişi ve kuşağa nasıl davranmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Yetişkin eğitiminin püf noktalarını pratik şekilde aktarmak ve işinizi [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Sizle bu kısa videoda bilgisayar dünyasında devrim niteliğindeki prensiplerden söz ediyoruz. Evet bunlar yaşamımıza değer katan algoritmalar. Peki ya bu prensipleri gerçek yaşamda uygulamaya kalkarsak ne olur? İşte bu ilginç sorunun yanıtı bu kısa animasyon filmde. Kısa eğlenceli bir animasyonla farkındalığınızı arttırmayı hedeflediğimiz bu ilginç videonun yaşamınıza yararlı olması dileğiyle.